Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, August 17, 2011

Love....Happiness....and grateful.....

Hari nie (Tuesday,16th August 2011)...me,farshid,adik,fly,Tok mama,Pakcik and his family berbuka puasa at Lala Chong....our family favourite seafood restaurant....yummy! sedap.....suka sangat datang makan seafood kat sini :) Alhamdulillah....rezeki :) Yups! berbuka puasa hanin memang best....memang meriah....seronok tau berbuka puasa ramai-ramai ;) 

hmm...sebut Lala Chong.....teringat the marvelous and the yummylicious food...the crab...the prawn...the fried rice...the fish...the lala...etc..etc...hmm....sedap...terliur lak hanin...huhu! oppssss...ter'story' lak pasal food....actually hanin nak cerita about our lil kyra yang happy bila daddy dier ada atas darat....err...bukan kyra je happy....hanin pun sama ;) hihi.....

oh! yes......seronok Kyra.....daddy manjakan dier.....main-main dengan dier....layan dier.....give her the best.....pastikan makan minum kyra cukup....make sure she's happy always :) bla...bla....skarang,skit-skit kyra sebut "daddy..."....semua "daddy" lah.....kalau jalan..nak pegang tangan daddy....kalau mandi...nak daddy mandikan kyra....tido pun dengan daddy....mommy jealous? uh! no.....seronok tengok kyra happy dan manja dengan daddy dier.....kyra sayang....manja puas-puas dengan daddy,k....lagi one month daddy nak naik ship....sigh! cepatnya masa berlalu....

Now,kyra dah ada two kitchen sets :) thank you soooooo much,daddy for all this happiness...setiap kali kyra gi toys'r'us....kyra mesti nak kitchen set....daddy layan je kyra......daddy you're the best....skarang kyra tengah pujuk daddy nak lagi satu kitchen set.....nampak macam best...and daddy macam dah bagi green light beli that kitchen set for kyra....yippeeeeee!! daddy kata esok nak bawa kyra gi Toys'r'us...thanks a lot,daddy......kyra sayanggggggggggggg daddy :)

Daddy tak manjakan kyra je tau........mommy pun daddy manjakan ;) mommy dapat handbags.....clothes...ipad2....laptop......vacation....spa......car....$$....etc...etc...and lagi satu....mommy happy sangat-sangat....next April 2012....daddy nak bawa mommy and kyra fly jauh-jauh tengok best friend mommy and adik-adik daddy.....yippeeeeee!! aunty aisha,aunty nana and uncle farzad....tunggu tau mommy,daddy and kyra datang.....flight tickets dah beli...hope daddy balik on time lah....hihi! semoga semua berjalan dengan lancar...aminnnnnnnnn!! oh! sekarang...selain daddy nak beli car....daddy survey gak house for me and mommy.....kitorang tak cari rumah jauh-jauh...nak beli rumah around USJ gak ;) dekat ngan family mommy....senang skit kalau apa-apa and bila daddy takde.....kan daddy? kan? kan? yes...walaupun rumah kat Subang Jaya nie mahal skit....tapi daddy kata...takpe...because it's a very good investment ;) semua ada kat subang jaya....shopping complex....hospitals....nice restaurants....bank....etc...etc...and lagi satu...banyak good school kat Subang Jaya....private school..international school or government school...semua ada....semua untuk kyra's future :) *mommy dah fikir nak hantar kyra kat one school nie ;) daddy kata ok....daddy pun suka school nie....daddy nak bagi the best to kyra and yang penting...kyra suka+happy with the school*...Terima Kasih Ya Allah! syukur sangat-sangat atas rezeki kurniaanMu....Alhamdulillah....

Daddy.....mommy and kyra nak say Thank you for everything you've given us......you're so important to us....and you're the greatest daddy/hubby in the world...selalu buat mommy and kyra happy...we love you sooooooooo much,daddy! muah!muah!.....


uh! oklah....nite nite all....sweet dreams....

hugs and kisses from me and lil kyra.....


Do enjoy the pics of our lil kyra.....happy+excited bila daddy belikan for her new kitchen sets....

...........................................................................

daddy..tolong kyra masukkan
ball dalam pistol nie...

kyra tengok TV tau....
daddy nak pasang your kitchen...


daddy nak makan apa?
kyra masak special for you...

daddy...jangan kacau kyra masak....

 kyra nak masak chicken chop untuk daddy...

Psstt....esok daddy ajak mommy dating tengok wayang......then,daddy nak belikan mommy baju raya caftan/jubah.....yippeeee!! bertambahlah collection baju raya mommy....err...daddy....mommy nak dua jubah/caftan boleh?kalau lebih pun takpe...hihi....lepas raya...banyak wedding mommy nak gi....pleaseeeeeeeeeee....

P/S:Hanin happy sangat-sangat....Hanin dapat birthday present yang best from my bff,aisha...thank you soooooooo much,aisha for the handbag......hanin suka sangat-sangat....muah!muah! you're the best....love you....you take a good care of yourself and the baby in the tummy.....aisha tunggu tau...this April 2012 hanin,farshid and kyra fly datang jumpa aisha+agos+baby kat sana ;) yippeeeeeeee!

7 comments:

hanny maness said...

Alamak, kitchen set kyra nampak menarik lah. macam nak join sekali je masak2 kat situ :P

Alhamdulilah, happynya kak nin & family. best best! =)

kak nin, boleh mintak alamat tak? nak bagi kad raya. hahaha :P

akak phone no hani kan ? :D


*hugs & kisses for lil kyra =)*

Scha Nur said...

Kak Nin..rindu nak borak dgn kak nin lagi..thanks a lots to kak nin and abg farshid sebab give a really good advice to us..we all dah rancangkan yg terbaik..hope semua berjalan dgn lancar..

Berharap yg terbaik for our future nanti..so sabar sikittt je lagi kan.

Nanti kita double date sambil makan2 ye..banyak sangat nk smbg2 dgn kak nin..tc kak nin..

(+____+)

Noor Aisha Amir said...

Glad u like it yang, i pegi kedai tu 2 kali but the 1st its sunday n they were closed! Huh! Nasib baik pija baik hati temankan i. I tau u pandai jaga beg, tak mcm i ni. Hehe. Omg u dah beli ticket?! Bestnyaaa can't wait! Bgtau I date, I booking for u awai2!

HaninFarshid said...

hanny...

hehehe...jom kiter main masak2 aunty....memang best :)

thanks dear....alhamdulillah...yups! we're soooo happy :)

hihi! honey e-mail your phone number to me....phone lama k.nin hilang...lost all my numbers :(

my e-mail:honeyn82@yahoo.com

hug to you ;)

HaninFarshid said...

scha,

you're welcome....insyaAllah semua akan berjalan dengan lancar...dont ever give up and banyak2 bersabar ;)

yups! insyaAllah one day kiter double date...hihi! take care....

HaninFarshid said...

aisha...

yes dear....i love it sooooooo much! thank you soooooo much! buat susah-susah you je....terharu i....you're my best friends forever....muah!i janji dengan you...will take a good care of the handbag ;)

hihi! yups...i dah beli the flight tickets....i dah text you....huhu! you tak dapat my text eh? i gi sana 9th April 2012....hope semua berjalan dengan lancar....told farshid...kalau dier tak balik lagi....i gi sana sorang-sorang ngan kyra ....hihi!

miss you sooooooo much dear....take a good care of yourself and the baby in the tummy....

*hugs and kisses from us*

Ainul Hayat said...

Excited Kyra dapat men masak-masak. Alangkah best time kecik2 dulu ade menda2 macam ni. Kyra, aunty nak tompang men skali muleh? HEHEHE...

p/s: Kak, tak lama lagi dah nak bercoti2...bestnye. Jg diri bebaik.