Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, August 2, 2011

Jalan-jalan cari makan : Yik Mun Pau restaurant,Tanjung Malim...

Im smiling of happiness....

^________________________^

Alhamdulillah....puasa pertama hanin berjalan dengan lancar....walaupun adalah pening-pening skit semalam.....maybe penat kot...tak cukup rest....asik jalan sana....jalan sini...tak reti duduk diam...thank you soooooo much,b...sebab layan mood honey yang mengada-ngada....and urutkan kepala honey bila honey cakap honey pening :) 

Semalam berbuka puasa memang meriah....ramai berbuka kat rumah....mama and ayah ada...tak balik JB lagi :) my aunties from Kuala Kangsar (Mak Tam,Mak Teh,Mak Mah) pun join berbuka before diorang balik Kuala Kangsar.....tok mama....Pakcik and his family pun ada....food pun meriah lah....macam-macam ada.....ada samosa,karipap,murtabak,keropok lekor,popia goreng,roti john,cempedak goreng,roti jala,caramel,bihun sup, apam polka dot,kek kukus....and few lauk pauk (adalah 7 jenis lauk...huhu)...etc...etc...memang banyaklah food....yelah...semua membeli sama-sama kat Pasar Ramadhan....tu yang jadi banyak tu...hihi...Alhamdulillah...rezeki....


uh! oklah.....now,hanin nak story about our JJCM at Yik Mun Pau restaurant,Tanjung Malim....sorry, ni cerita last week...tapi...baru nak cerita this week....memang hanin busy.....my hubby balik...ada je plan ;) now,baru ada time nak story-story kat blog....*tapi kena tulis blog cepat-cepatlah....sebab nanti nak kuar dating dengan my hubby ;)*....my hubby pun asik tanya..."Bila nak update blog?" dierlah peminat setia blog hanin :) lagipun.....dier nak baca semua cerita kenangan manis dier with me and lil kyra bila dier dah belayar nanti....yups...me and lil kyra have lots of happy and sweet memories with him....seronok bila dier balik.....of course lil kyralah yang paling happy bila daddy dier ada....sebab daddy manjakan dier....mommy pun daddy manjakan ;) 


B,insyaAllah honey akan tulis blog sebaik mungkin....buat B senyum-senyum....B happy-happy.....bila B kerja nanti....i have lots of wonderful stories to tell....about us...about our vacation...shopping...makan-makan....semualah....


ooppsss.....terlebih bebel benda lain lak.....sorry...sorry...hihi! kiter sambung story about the JJCM eh?

Last week Wednesday (27th July 2011), masa time on the way to Penang.....my hubby tiba-tiba ajak brunch at Yik Mun Pau Restaurant,Tanjung Malim....that time pun dah kul 11.00 am lebih....hanin pun ok....ooooooooh!!! hanin memang suka makan kat sana....love the food there...memang yummy! especially the famous pau.....hmmm...nyum!nyum!

Nie kira favourite restaurant family hanin....setiap kali nak balik Kuala Kangsar and balik Subang Jaya from Kuala Kangsar...mesti singgah sini......dari kecik,ayah selalu bawa hanin semua datang makan sini....hihi...hanin dan adik-adik beruntung ada ayah yang suka bawa kitorang makan tempat best-best ;) now, hubby hanin lak suka bawa hanin makan tempat best-best...hihi...camna tak chubby? :p


Semua orang mesti taukan? pau kat restaurant nie memang the bestlah...sedap.....not only the pau...food kat sini semua yummy+delicious...i love the hainan chicken chop....gravy dier memang marvelous lah....terliur lak bila teringat...opps...chinese fried rice pun sedap.....so, for me...hanin order chicken chop....for kyra...hanin order fried rice :) my hubby lak order fried kuey teow...


seronok tengok kyra makan.....sampai habislah dier makan the fried rice *of course dengan pertolongan mommy and daddy :p* sedapkan kyra? kalau kyra suka the food....and dier selesa dengan tempat dier....mesti dier behave time makan...Alhamdulillah...kyra behave....mommy and daddy pun makan dengan tenangnya ;)


After dah abis makan semua...terus bertolak to Penang....kyra tido kekenyangan dalam car seat dier....nanti the next entry...hanin cerita about our Penang trip eh? time hanin and kyra tido....mesti my hubby bawa his Mr A laju-laju....sebab hanin rasa cepat sangat dah sampai penang....hahahah!


oklah....do enjoy the pics at Yik Mun Pau restaurant.....take care all....have a great day ;)


hugs and kisses from me and lil kyra...muah!
.................................................
@ Yik Mun Pau Restaurant...


 the famous restaurant...

 chinese fried rice yang yummy!

 i love the pau soooooooo much...

sedap tau chicken chop nie...
apalah kyra and daddy 
borak-borak tu? 

P/S: Mommy and kyra sayang daddy sangat-sangat....you're the greatest daddy/hubby in the world....*hugs and kisses from mommy and kyra*

4 comments:

Tina Othman said...

dekat kg saya ni, pun selalu jugak beli pau kat sini =), the best pau kacang dia lah

linda said...

teringat kisah kami dulu..robby beriya la cerita zmn dia student penah kwn dia bawa mkn pau sana yg sedap sgt2..kitaorg g cari kedai Yuk Mun ni la hanin..siap tapau byk2..sekali tgk kat R&R pun ada pau dia haha! tapi byk2 pau linda paling suka pau kat Lot10..x ingat nama kedai tu :)

HaninFarshid said...

tina,

yups...pau dier memang the best....tapi hanin tak berapa makan pau kacang....i love the pau ayam :)hihi...

HaninFarshid said...

linda,

hihi...nie memang favourite restaurant family hanin...suka datang makan sini dari kecik....suka sangat-sangat the pau :)and of course the food...memang yummylicious...

pau yang kat R&R tu...banyak pau frozen...skangkan diorang famous business frozen pau?...tapi tak sesedap kat kedai dier....hihi....memang dah ada banyak kedai dan tempat jual pau sedap-sedap...hanin pun suka makan pau jual kat tepi jalan...dekat2 rumah hanin...sedap pau sambal dier...hihi..