Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, August 19, 2011

hmm...teringin lak nak cuti-cuti malaysia and JJCM @ melaka ;)

Alhamdulillah sayang....nie rezeki B,me and lil kyra and rezeki raya :) you really deserved it after all your hardworks....im sooooooo happy for you.....mesti B tak sabar-sabar tunggu gaji B next week kan? ;) me and kyra pun sama....hihi! yippeeee....patutlah B sibuk nak beli macam-macam and plan macam-macam ...amboi....excitednyaaaaaa dier!! ;)

Now,me and hubby tengah sama-sama sibuk survey......survey apa? semalam,masa time makan sahur at Pelita SS15....suddenly,my hubby cakap..."Honey,B teringin nak gi Melaka lagi....teringin the food there...." hahaha! yups.....me too.....the Ikan Bakar @ Muara Sg. Duyung.....and the restaurant yang ayah bawa hari tu.....hmmm...tak tau lak nama dier apa...tapi dier kat tengah-tengah bandar...food dier memang marvelous.....the assam pedas....the sotong sambal.....the sayur campur....the otak-otak.....the tauhu jepun sizzling....the telor bong...etc...etc....hmm...terliur lak hanin....hihi! so, my hubby and me tengah survey hotel mana yang best kat Melaka ;) yups! have few hotels in my mind....dekat ngan jonker walk....dataran pahlawan mall.....the restaurant yang ayah bawa us....semua dekatlah....uh! i cant wait for our cuti-cuti Malaysia and Jalan-jalan cari makan @ Melaka...insyaAllah pergi sana...after balik from Hong Kong and before my hubby naik kapal......im sooooo excited.....hari tu pegi (after balik from Penang)...kejap je...tak puas.....so,now....nak jalan-jalan and makan puas-puas kat sana ;)


Me and hubby tengah tengok pics lil kyra makan-makan kat restaurant Ikan Bakar @ Muara Sg Duyung.....ketawa-ketawa me and him bila tengok our adorable+cheeky lil kyra pics.....uh! pics food pun nampak sedap...nyum!nyum!.....dah lah tengah puasa nie :p 


uh! oklah.....my hubby ajak kuar dating....tak care all.....have a great day.....do enjoy pics of our lil kyra enjoying her food kat restaurant ikan bakar @ Muara Sg Duyung.....*hmm...tengok pics nie...lagi bersemangat mommy and daddy nak gi Melaka :p*


Muah! hugs and kisses from me and lil kyra ;)
...........................................................................
 Medan Ikan Bakar
@ Muara Sg Duyung....
 nasi lemak bungkus....
kyra loves it sooooooo much!

 mommy....i want nasi lemak...
im hungry...

 apa tengok-tengok?
orang makan pun nak tengok :p

 comotnyaaaaa anak 
mommy makan....

 hmm...nyum!nyum!
sedapppppp....
 mommy...nak air leh?
pedaslah!

 hmm...sedap tau makan
nasi lemak and minum air orange jus...

daddy...kyra nak 
sotong goreng tepung lak.... 

......................................................................
Some of the yummylicious food kitorang makan at the Medan Ikan bakar...Sedap...nyum!nyum!








P/S: daddy,mommy and kyra sayang daddy sangat-sangat....Thank you soooooo much for all the happiness.....

P/S : sayang....me and lil kyra will always be here for you....i know B excited nak buat chief class....thats your dream.....yeah! seatime B pun dah terlebih cukup...your chief engineer pun sokong B nak buat chief class :) kalau takde rezeki nak buat this year....sebab tempat dah penuh or B ada atas kapal time tu....next year ada lagi ;) will always pray the best for you.....we know you can do it...we have trust in you...insyaAllah adalah rezeki B nak buat chief class ;)

5 comments:

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

kak nin kne try ikan bakar kat kuala sungai baru....sedap kak..ikan bakar basah

fify_alisara89 said...

kak Hanin..nk dtg mlk ker??biler?leh jumpa ur lil kyra n kak hanin n suami...

HaninFarshid said...

iqa,

ye ke? nanti k.nin try....thanks dear :)

..................

fify...

insyaAllah dear...tak tau lagi..tengah discuss....after balik from hong kong kot :) insyaAllah nanti kiter jumpa....

shahril anuar said...

wahhh seronoknya dpt pi Muara Sg Duyung nie...this is my favorite place for seafood..lately jarang balik kg kat Melaka, dah lama x pi sini..last would be before Wan pregnant..huhuhu..lepas raya ni nak pi laaa sana....eheheh

S-H-I-M-A said...

comeinya tngok kyra menyuap~~beriya2 mkan nasi lemak..