Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, February 19, 2011

kyra suka main....mommy suka urut-urut :)

Thank you daddy......Thank you soooooo much sebab bagi mommy beli toys for our lil kyra :) kyra buat perangai...tak nak kuar from the toy shop...sampailah mommy beli something for her...hmm...demanding ikut sapa lah nie? nasib baik b bagi honey beli something for her...bila dah dapat apa yang dier nak...kyra memang happy sangat-sangat :) *oh! siti...thank you....kyra memang suka toys macam tu :) toys yang you jual tu memang best ;) * 

Bila dah banyak toys....kyra pun busylah main with all her toys.....so, sementara kyra tengah busy tu.....Hanin pun membusykan diri Hanin buat benda yang Hanin paling suka...hihi! apa dier?? ;)

Yups! Hanin buat facial massage....selalunya kalau rajin....sebelum tido,mesti hanin buat facial massage....best tau...dulu,Hanin belajar buat facial massage from yahoo or google.....belajar step by step macam mana nak facial massage..yelah...nak tengok video you tube...lembap :p *tu yang dulu...hanin buat ikut mood...sebab nak kena baca step by step...hihi!*

now,dah ada unifi...dah laju....hanin buat facial massage ikut You tube ler...macam-macam jenis facial massage hanin buat...ahhh! hanin rasa relax sangat-sangat lepas buat ;) bertambah rajinlah hanin urut-urut muka hanin sejak ada Unifi nie...heheheh!!! *wah! siap promote unifi nie ;)*

apa kebaikkan facial massage? huhu...memang banyak....antaranya:
  • yang penting...tension released...and bagi kiter relax :)
  • cleanses away dead skin....cuci semua  kotoran di muka kiter...
  • it can help to improve the overall appearance of skin....
  • mengurangkan wrinkles or fine lines di muka...firm and tightening our skin
  • bagi skin kiter rasa lembut sangat....
  • stimulating blood circulation...
  • bagi muka kiter berseri-seri :) 
*kalau nak tau cara-cara nak buat facial massage..boleh google or cari dalam yahoo...or tengok you tube :)*


uh! memang banyaklah kebaikkan facial massage....memang hanin suka urut-urut nie :) sebab tu....hanin suka gi buat facial....or gi spa.....or panggil orang datang rumah urut hanin :) sekali-sekala nak manjakan diri kiter apa salahnya kan? ;) thanks soooooo much B...sebab support apa je yang honey suka buat...you're the best...


Dulu....hanin guna olive oil..mix with a lil bit lemon bila nak buat facial massage...kadang-kadang guna aromatherapy massage oil yang lavender tu...or hanin ada gak guna bio oil...memang best semua minyak-minyak tu....but now....hanin guna....virgin coconut oil :) *thanks scha sebab kenalkan this product at your blog....k.nin suka :)* hanin memang dah lama tau pasal VCO nie....sebab masa time gi spa at Tanamera spa...bila buat facial massage...dier guna VCO....and yang urut hanin ada cerita skit pasal kebaikkan VCO nie...and yups! memang hanin rasa kulit hanin lembut sangat...but i dont know where to get the VCO....at last....hanin dapat gak cari...hanin dapat cari kat blog one of the seafarer's gf...hihi! k.nin akan sentiasa jadi pelanggan tetap scha ;) alhamdulillah...k.nin rasa jerawat k.nin semakin kurang....kulit k.nin pun rasa lembut...hihi! tak salah kan puji diri sendiri?..thanks dear :)


entah kenapa...now...memang hanin rajin-rajin sangat jaga muka hanin....hihi! my hubby layan je apa hanin suka buat :p 


oh! now,hanin ada lagi satu product yang best :) aromatherapy plus....memang banyak kebaikkannya...muka hanin pun rasa fresh...bila hanin pedapkan tuala *aromatherapy plus+air suam* ke muka hanin for 5 minutes....hari tu hanin pening....hanin sapu minyak nie ke kepala hanin...memang hilang....yelah! kadang-kadang tak cukup tido...tu yang pening tu...hihi! *thanks syikin...sebab jual product yang best nie ;)*


ok lah....nak sleep....before that nak pakai mask :) Hanin suka pakai  masker Tomato mustika ratu...kadang-kadang hanin pakai masker bengkoang mustika ratu....kulit hanin rasa segar and lembut je bila pakai both mask....lagipun dalam banyak-banyak mask...hanin rasa....this mask yang paling sesuai dengan kulit hanin yang berminyak nie :)


B,tu lah yang honey shopping online for me and kyra...hihi! thanks sebab bagi kebenaran shopping...you're the best.....muah!! we love you sooooooooooooooo much.....good nite and sweet dreams my love :)


uh! sayang...today..our lil kyra tido awal lak...penat main and jalan-jalan kot! hehehe....
.........................................................................


Pics of our lil kyra playing with her educational toys...lama tau dier main...so,ada time lah mommy nak buat facial massage :) thank you daddy for the toys...muah! ;)


ok...tengok tv jap lah....
sambil-sambil tu...boleh main :)
apalah kyra nak buat tu?

hmmm...jap...kyra fikir nak buat apa with these blocks?

hmm...nak bina bangunanlah..

amboi....concentrate nya dier...
sampai tak pandang kiri kanan..

oppsss...terjatuh lak...heheh...

nak bina bangunan tinggi-tinggi lah..

oppsss...oppss...jangan jatuh..

hmm..try main lain lak....

last-last main ABC blocks balik...hehehe...
kyra sayang....daddy pesan...jangan beli banyak-banyak toys sangat...tunggu daddy balik eh? daddy pun nak shopping for you :) B,jangan risau tau...anak dara you sorang nie...tau je..apa dier nak beli...huhu!


P/S:thank you sooooo much...sebab B top up and tambah lagi allowance kasih sayang a.k.a shopping allowance me and kyra :) semoga B murah rezeki selalu....i will always pray the best for you...muah...
MySpace

4 comments:

Scha Nur said...

thanks k.nin..best kan pkai vco nih..lepas ni dapat pure oil bole buat facial massage plak kan..

tulah scha pun nak buat gak la..serach kat youtube n buat depan lappy je..hikhik..

HaninFarshid said...

scha,

memang best :) tak sabar nak dpt pure oil...hihi! sementara tunggu pure oil,k.nin guna oil from VCO softgel dulu untuk buat facial masssage :)

buat scha...jangan tak buat....rasa best sangat muka kiter lepas buat :) and its good for our skin ;)

Farah Zamri said...

mesti kak nin dah x sabar sgt nak tunggu next Sunday kan?
kyra pun mesti happy nanti..
be happy always ye kak nin :)
semoga orang yang kak nin tunggu selamat sampai Sunday nanti..
muah muah sket kat cik kyra..
hihi..
take care kak nin!

HaninFarshid said...

farah,

thanks dear...yups! memang tak sabar sangat-sangat nie :) and sooooo happy..

take care,dear :)muah to you back from kyra:)