Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, February 2, 2011

kaki sakit pun...masih nak jalan-jalan....

Arghhhhh!!! B.......sakitnya kaki honey :( 

rasa pedih...lenguh...sakit......semualah.....


ya..ya.....i know it's my fault.......jalan tak tengok mana nak gi....busy focus kat bb honey...message-message b.....hihi!

hah! padan muka honey.....kaki termasuk lubang kecik kat jalan....terus jatuh.....

hihi! yups!! semalam hanin gi breakfast kat restoran Melur with mama,adik,fly,wani and tok mama...Hanin tengah nak message my hubby....tiba-tiba.....my right leg termasuk dalam lubang kecik :p jatuh betul-betul depan restaurant melur....huhu! memang malu.....tapi control cun lah....hanin cepat-cepat bangun.....jalan macam biasa...with the help of my sisters....dioranglah yang tolong hanin cover malu....nasib baik kyra tak ikut.....tengah tido kat rumah....kalau tak....dengan dier sekali jatuh.....

hanin jalan-jalan...tiba-tiba hanin rasa pedih sangat kaki kanan hanin.....hanin try buat cool...tapi tak boleh....ye lah...ramai gak yang tengok hanin :p and then adik and wani.....cakap...."k.nin...kaki k.nin darah...." hanin tengok...memang banyak darah....hanin duduk jap kat meja makan...my sisters lah yang tolong gi amik tissue....letak air...and then asked me to bersihkan darah kat kaki hanin....lap-lap luka tu...memang sakit.....pedih.....hanin buat muka sedih kat mama....mama terus ajak hanin gi clinic yang dekat ngan restaurant melur tu....cuci luka hanin...mama takut kalau tak cuci betul-betul..takut nanah...and then....takut luka tu dalam...so,sampai-sampai je clinic..terus hanin masuk bilik doctor.....nasib baik takde orang.....time the nurse and the doctor cuci hanin punya luka...adalah..jerit-jerit skit....pedih tau....hanin grab tangan mama....hihi! bila lagi nak manja ngan mama hanin kan?sebab banyak pasir kat luka hanin...so, lama skitlah doctor and nurse tu cuci luka hanin....huhu! sakit tau,b :( after hanin letak ubat and plaster.....baru hanin rasa ok skit....doctor check kaki hanin...ada tak terseliuh ke apa ke...alhamdulillah semua ok...just kaki luka je...before balik....doctor pesan...datang balik in 4 days...buka my plaster....

 sakit tau,B....ouch!!

lepas jumpa doctor....gi balik restaurant melur....makan breakfast......hanin tak lalu makan....kaki still sakit......balik je rumah...tunjuk kat kyra kaki hanin....kyra macam takut-takut at first...tapi and then,dier terlebih berani lak nak pegang....huh! of course hanin tak bagi...sakit tau....thank you sayang sebab message me banyak-banyak kali.....b risau sangat....and buat honey happy with your sweet and funny messages...yelah! honey jatuh sebab nak message b tau :p huh! tak nak mengaku hanin careless :p and then,petang skit...mama ajak gi Bangsar.....gi boutique mimpi kita.....kaki sakit-sakit pun...hanin tetap nak ikut....kerana nak shopping...hanin tahan sakit tau...hahahah!!

We went to Mimpi Kita sebab mama nak beli baju caftan dier kat sana...untuk pakai gi kenduri...yups! baju fesyen caftan kat sana memang cantik...and then,price dier affordable sangat-sangat....nak hantar tailoring pun boleh.....hanin dah plan ngan my hubby....dier balik end of the month....nak gi sana....nak buat baju raya for me....hihi! thanks,B.....tak sabarnya nak raya this year....b dapat raya sama-sama with us...yay!! me and kyra excited sangat-sangat....

 at Mimpi Kita..
fly tengah bosan tunggu semua try baju... 
after gi Mimpi Kita.....gi Bangsar Village...makan at delicious......lapar sangat-sangat....kaki hanin dah lenguh....tapi hanin tahan...seronok tau jalan-jalan :) after dah makan,jalan-jalan dalam bangsar village.....yang bestnya...My hubby dah bagi permission for me and kyra shopping....b memang best.....tu yang buat hanin bersemangat lagi nak jalan :p tapi my hubby bernasib baik.....hanin takde mood sangat nak shopping....gi Envee ke...Gi Jedan ke.....hanin takde mood nak beli apa-apa....mama and adik je yang excited shopping....maybe....kaki hanin dah lenguh sangat...dah lah layan my lil kyra yang lari sini sana.....thanks to my sisters and my bro in law yang banyak tolong hanin jaga kyra...takpe,next time ada lagi...or tunggu b balik baru best shopping.....kan,B?


 mmm..sedap daddy...nak skit?

kyra and strawberry tidak dapat dipisahkan..
hihi!

 sedapnya makan...sampai tak ingat orang...

sedap sangat kot...
sampai comot-comot our lil kyra makan..
lepas tu....kyra share carbonara with mommy..
banyak tak kyra makan daddy?
orang amik pics pun dier tak peduli...

Bila kyra dah nampak ada Toys'r'us...memang wajib masuk.....kyra lari sana..lari sini...excited tengok banyak toys...terkedek-kedek gak lah hanin ikut dier...kalau boleh semua kyra nak....my hubby tak henti-henti message me tanya....kyra nak beli apa? macam-macam kyra nak,B.....tapi honey malas nak angkat kotak besar-besar...hahahah! hanin beli barbie and Dora plates for her.....kyra pun suka...mesti comel bila kyra makan guna that plates....and  Disney princess magic colour wonder book...yelah! dah selalu sangat gi Toys'r'us sampai hanin tak tau nak beli apa for her...beli tu pun ok....lagipun...my hubby suruh tunggu dier balik...baru shopping best-best....dier pun nak rasa excited shopping for our lil kyra :)

 kyra excited dalam toys'r'us..
lari sana..lari sini...
after dah beli barang for kyra at toys'r'us.....semua dah penat sangat-sangat.....so, semua nak balik.....oh! masa time on the way nak gi bangsar village new wing....sebab we parked our car there....hanin sempat lagi stop at laura mercier.....hihi! tak tau napa...bila tengok make up..hanin excited lebih....mood nak beli barang datang balik.....so,hanin pun beli foundation and primer....macam best lak rasa dier bila the salesgirl try pakaikan kat muka hanin...thank you sooooooo much b.....sebab b bagi honey beli :) sayang B sangat-sangat....

 daddy,mommy beli nie je...
thank u soooo much,daddy...

after that..terus gi kereta...kyra pun nak suruh dukung...dier dah penat sangat-sangat....tiba-tiba kyra jadi manja semacam..tak nak orang lain dukung dier....nak hanin je....takpelah.....hanin gagahkan juga dukung dier...walaupun kaki hanin dah lenguh.....masuk-masuk je kereta...terus kyra tido...penat sangat anak mommy....penat lari,makan and shopping...hihi!!


sampai-sampai rumah....kyra dah fresh balik.....excited nak colour her Color wonder book.....hanin penat-penat pun...seronok layan our cheeky lil kyra.....my hubby selalu message me.....suruh hanin rest.....tanya kaki hanin ok tak...and kalau boleh..dier nak suruh me update blog kalau free :) sorry,sayang....honey dah penat sangat semalam.....so,honey update today,eh? 

her favourite activity...colouring...
 
 cute tak plates kyra? :) 

 Mess free..colour wonders...

hanya boleh colour dalam buku...
takkan melekat kat tempat lain...skin ke fabric ke?
so,no mess...
B, thank you sooooooo much sayang....thank you for being there for me and kyra....kaki honey sakit....b tetap amik berat walaupun b jauh kat tengah-tengah laut.....

Mommy and kyra love you sooooooo much daddy...take care...kerja baik-baik tau.....yups! im counting days b nak balik....honey tau...b pun tak sabar balik ;) kalau tak..takdelah b message macam nie...


" Really miss you and kyra soooooo much...another 25 days to go....cant wait to be back..nak manja dengan you and kyra...rest well sayang...let your leg heal...muah....love you sooooo much..."

yay!! tak lama je lagi b nak balik...tak sabarnya honey......kyra pun tak sabar nak jumpa daddy dier :) insyaAllah sayang...25 more days :) im jumping of happiness..*ouch! lupa sakit kaki..hahah!*


P/S: B..rasa nak gi clinic nanti....darah meleleh kuar from plaster...skit je....tapi honey risau gak :( ni mesti banyak sangat jalan semalam....

13 comments:

CuppyCakeMommy said...

sian u hanin..next time careful ok.bestnya jalan2 shoping moping macam hanin..jeles tau..hihih

Azizah Abd Jamal said...

Hanin,

Omg hanin, Please take care!

apa2 nnt let me know kay dear?

Marsha said...

adusssshhhh.. ngerinya dengar pasal hanin jatuh... sian hanin mesti sakit... tk care ye semoga cepat sembuh..

farah said...

cian kat kak nin...
tp sempat lagi tu shopping2...
hehhe...
mimpi kite tu butik kwn farah...kakak aizat...mase launch butik tu farah xle pg plak..=)
neway..if berdarah lagi..kak nin buka dulu plaster tu...cuci and letak balik plaster...before g jumpe dr balik...tp sempat jd infection...bacteria mmg suke dok dekat blood tu...
do take care kak nin! jln tgk bawah tau...=)

HaninFarshid said...

siti,

heheh...ok dear...next time i'll be careful :)

huhu! dah ada org bagi kebenaran....apa lagi...shopping lah...lagi2 mama hanin and adik hanin tengah cuti...diorang yg kuat shopping...hanin pun terikutlah...hehehe..

HaninFarshid said...

GG,

ok dear,thanks....anything i msg u,k :)

HaninFarshid said...

marsha

huhu! memang sakit and ngeri...anyway,thanks babe :)

HaninFarshid said...

farah,

heheh...sakit2 pun...bila shopping jadi kuat :P

adik akak yg tau pasal butik mimpi kiter....lagipun baju2 kaftan kat butik tu cantik...taylor dier pun murah :) apa yg akak tau....owner dier 3 orang adik beradik perempuan kan? mira,nurul and shahira kot...yups! dier baru tukar tempat butik dier and baru launch...ada gak artis dtg kan?hihi..

k.nin dah gi doctor....nasib baik doctor kata takde apa2...just suh byk rest....kurangkan jalan...hehehe...plaster tu k.nin tak reti bukak..dier mcm plaster org pakai after buat operation yg boleh mandi skali tu...

ok thanks dear....heheh! next time...i'll be extra careful :)

Ena Mazly said...

Take care and get well soon kay nin...

^_______^

linda said...

aduh hanin..moga cepat sembuh ya =)
hanin beli mana buku kaler kyra tu?mcm best je?toy r us ya? :)

HaninFarshid said...

kak ena...

thanks kak :)

...................

linda,

thanks dear....yups! hanin beli buku colour tu kat toys'r'us...memang best...and senang...kyra tak boleh conteng mana2...hanya dlm buku tu...so,no mess ;)

Nini Aziz said...

Hye Hanin..

salam kenal yer.. my Marissa pun suka coloring.. tgk no mess crayon tu rsnya nak grab 1 for her.. your lil kyra sooo cute..

HaninFarshid said...

hi nini..

salam kenal..

yups!colour book no mess tu memang best....you should grab one for ur cutie marissa ;)