Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, October 20, 2010

cerita bulan October :)

Phew!! Just came back from Kizsports bangsar Village :) happy kyra dapat gi sana...main sampai penat...then,makan kat Delicious...after makan..baru balik rumah :) balik..balik rumah je daddy and kyra terus tido....zzzzz....hihi!

oh! before that,we went to Prince Court melawat our dear friend Dina...She just gave birth to a cute handsome baby boy..yups! 20102010...tarikh yang cantik ;) congrats to you and Padi....am soooooo happy for both of you..Alhamdulillah...semua berjalan dengan lancar dan syukur sangat-sangat...Allah tunaikan impian dina & Padi nak jadi mama and papa..ni lah harta korang yang tak ternilai ;) i can see the proud face of Padi...and the happy face of Dina when they showed me their lil baby....Welcome to the world baby Adam :) aunty,uncle and kyra sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Adam...semoga menjadi anak yang baik,soleh,bijak dan menjadi kebanggaan mama dan papa adam :) sigh!B..biler tengok baby dina yang cute...tak sabar nak tambah lagi seorang...rindu sangat-sangat nak hug and cium bau baby baru lahir :) hope adalah rezeki...aminnnnn!!


Bulan October memang bulan yang busy.....nasib baik my hubby dapat balik..boleh teman me gi sana...gi sini...hihi! memang best....


lagi satu my beloved ayah just celebrated his 53rd birthday yesterday (19thOctober 2010)...happy birthday Ayah!! me and my sisters plan buat makan-makan for him malam 18th October around 11pm....we all ajak our close family datang rumah...and tukang masaknya...of courselah Fly....my future brother in law :) hik!hik!  kitorang siap berpakat ngan mama nak buat kejutan untuk ayah....mama and ayah...gi Seremban jap...ada hal...me,farshid,my sisters and fly....cepat-cepat gi Mydin...gi beli barang-barang nak masak :) balik-balik rumah je...terus kitorang tolong fly masak...oh! wani punya BF pun pandai masak...so, dierlah yang tolong-tolong fly masak...me and my hubby tukang rasa je..hahahaha! tak sangka...ramai gak yang datang celebrate birthday ayah....yelah...buat tengah malam....esok kan kerja....esok ada school...tapi Alhamdulillah..ramai gak sayang ayah....Birthday cake plak...pakcik yang sponsor....thanks pakcik....ayah memang suka Tiramisu cake....memang habis satu cake tu ayah makan...hihi! memang ayah happy sangat-sangat on his birthday nite....kitorang pun happy dapat buat ayah happy :) food pun best...ramai puji fly masak....kembang hidung fly kena puji :P lega sangat-sangat...semua plan me and my sisters berjalan dengan lancar....thanks to all my family sebab sudi datang to ayah's birthday makan-makan and buat ayah happy...oh! me and my sisters hadiahkan ayah...book yang dier nak sangat-sangat..."the three swans"..The book was written by our Prime Minister,Datuk Seri Najib's cousin, Datuk Dr Fawzia Abdullah...A book chronicling the lives of Prime Minister Datuk Seri Najib's mother, Tun Rahah Mohd Noah, and his aunts, Datin Fakhriah Mohd Noah and Tun Suhailah Mohd Noah...memang best buku nie...Hanin pun curi-curi baca ;)


maybe ayah happy sangat-sangat....yesterday...ayah belanja  semua lak kat Victoria Station...hahahah!! thanks ayah......memang best makan sana...semoga ayah sentiasa dimurahkan rezeki selalu ;) wah! seronok kyra dapat makan steak.....makan siap buat bunyi..Nyum!Nyum!


hihi! tulah kerja kami...makan..makan...makan....alhamdulillah...rezeki :)  tonight pun ada yang nak belanja ;) thank you sooooo much :)

to ayah.....we love you sooooooo much.....thank you for everything...you're the greatest ayah,FIL and atok :) kitorang doakan ayah sihat and happy sentiasa.....


this weekend...me,farshid and kyra memang busy...ada family photoshoot and 2 birthday parties...yahoooooo!!! can't wait ;)


oklah....do enjoy our piccas...nak bersiap nak gi dinner with my family...farshid tak ikut..dier ada 'date' with his friends ;)....


...........................................................................


18th October 2010, 11pm....makan-makan for birthday ayah :)


Our lil kyra yang happy...
"Happy Birthday tok!"

 fly and raedi tengah focus memasak :)

my hubby and Pakcik :)

 Happy Birthday,Ayah!!

Kyra,tok ayah and mama tok :)

.......................................................................
19th October...birthday dinner at Victoria Station :)

:)
 ayah and mama yang dikasihi :)

 syyy..mommy...makan..jangan cakap banyak...

mommy...i want more...
.......................................................................................................................
20th October 2010.....melawat Dina at Prince court and then gi Kizsports :)

 us with Dina :) she looked soooo
happy and beautiful.......

with the cute and handsome baby :)


me and him....

 our adorable+cheeky lil kyra
yang teramatlah active :)

13 comments:

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

happy birthday~
comell nya kyra sekarang=))

Elin said...

seronok kyra jln2 jer bl daddy ada ni yer...cute kyra cam biasa..comel.

Hanin..Dina da bersalin??...tak tau pun da pregnant..yer la, dulu bley bc blog die...klu jumpe die...send my regard to her..ckp tahniah dpt bb boy)...tp tak dpt tgk..huhu.

p/s:hanin, farshid and kyra...jgn lupe ahad ni yer.. :)

Farah Zamri said...

alamak..jelesnya kyra dah jumpa Adam..
nak jumpa Adam jugak!!

dey said...

hanin da jmp adam...eeeeiiissssh jeles..
alhamdulillah dina da selamat...
happy for them ..thanx upload d pix..m soo far away n xle nk p visit..
kizkiz pon xjmp kyra lg..bila laa dpt jmp ni ;)

Mama Qiestina said...

weeee kyra dah jupe adam :)

qies baru nak jupe adik adam malam ni..so syomels..muke macam papa dia kan.mata shepet..

yat doakan semoga kyra cepat dpt adik.insya allah..

CuppyCakeMommy said...

seronok tgk hanin and farshid dah back together balik..mesti kyra happy..mesti dia manja sangat2 dengan daddy kan..
bila la nak jumpa ni..jomlah hanin kita buat gathering kat kidz sport..just small group pun ok..u-lina-aira-me..heheheh

HaninFarshid said...

wani,

thanks :)

....................

lin,

memang dier happy biler daddy ada bawa dier jalan-jalan :)thanks...

yups...dina dah bersalin...hanin minta maaf..memang hanin ada jumpa dier masa time dier pregnant...tp hanin tak cerita..hanin tak berani nak cerita kalau tuan punya badan tak bercerita...kiter kena faham...dier nak jaga baby dalam perut tu betul2..ok...nanti hanin ckp kat dier :)

c u this sunday :)

HaninFarshid said...

farah..

jangan jeles tau...baby adam cute sangat2...

..........

dey,

hihi! best tau jumpa adam...ingat nak gi lagi ;) cute sangat2 dier...yups! am soooo happy for them..alhamdulillah...

takpe...nanti balik...biler turun kl....leh jumpa baby adam and kyra....kyra pun nak jumpa kiz kiz gak...

HaninFarshid said...

yat

dapat-dapat je msg...hanin terus ajak farshid gi tgk adam..hihi!

memang comel....geram sangat2....thanks yat sebab doakan untuk hanin :) hanin pun doakan supaya qies cpt2 dpt adik...hihi...

..............

siti

thanks siti...memang happy biler farshid balik...time dier ada nie...memang nak spend time puas2 ngan dier....kiter tak taukan biler dier sign on balik...

ok...just set the date...kalau hanin free...boleh jumpa...rindu gak nak jumpa korang :)

shera rahman said...

kak hanin...im so happy for kak dina and her husband..
so xcited bile tau die selamat lahirkan adam...
alhamdulillah...akhirnya perkara yg mereka tunggu2 selama ni tercapai...

NURUL said...

comellnyer kyra

farahana said...

hi.blogwalking here.

kyra cute.looks very much like her mom=)

Belly-Button said...

kak dina da delivered?? im so happy for her!!! :)