Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 12, 2010

anak mommy yang riot+active....

9am Today,our lil' kyra ada medical check up with her paed at Sunway medical centre,Dr. Lim ....kyra had a chicken pox vaccination (no..kyra takde chicken pox....just cucuk untuk prevent je :))...kyra riot bila kena cucuk..hihi!! tapi sekejap je...lepas tu dier bebel-bebel kat doctor tu....Alhamdulillah...doctor kata kyra sihat....and alhamdulillah...kyra jarang sakit....hanin memang tak boleh duduk diam kalau kyra selsema skit...risau sangat-sangat :) mommy je risau lebih...tapi kyra still active and lasak macam biasa....doctor pun kata kyra strong..and kyra's bone pun kuat :)

after dah check semua...masa time nak kuar bilik doctor...kyra siap bye-bye lagi kat doctor tu..hahaha!! macam-macam anak mommy..next month pun ada another medical check up.....cucuk PCV lak....sigh! hope daddy tak naik kapal lagi.....

after balik dari Sunway Medical Centre....suddenly my hubby ajak gi tengok Toys'R'us Members Sale kat Kompleks Hamodal 1,jalan kewajipan....yahoo!! happy kyra bila dengar daddy kata nak beli toys for her..kira hadiah kyra for being good girl masa jumpa doctor :) *walaupun riot kejap*sale tu start from today till 17th may....dari kul 10am-6pm...toys semua sale up to 80%..memang ramai orang...walaupun hanin gi sana around 11am something....wah!! memang semua parents seronok shopping for their kids....

Me and farshid pun seronok gak shopping for our lil kyra...beli DVD Hi-5,Baby brainy *almost 15 Dvd's*....memang murah,k.....and then beli fisher price toys for her (shop and learn walker, baby laptop, little people surprise sound zoo and balls) and Dora sleep doll for her..huhu!! my hubby nampak je yang dier and kyra suka...dier amik....kyra pun asik tunjuk-tunjuk kat toys yang dier nak....wah! anak mommy sorang nie...dah pandai mintak eh?? almost 1 hour lebih gak duduk sana...tapi sedih..my hubby teringin nak beli kereta sport remote control untuk kyra (yang besar and kyra boleh duduk dalam tu and then farshid leh control the car)...tapi takde....takpe B..nanti kiter cari kat tempat lain eh?

fuh!! penat gak shopping toys for our lil' kyra...tapi bila tengok kyra senyum-senyum...kyra ketawa...hilang semua penat tu :) before balik rumah....stop jap kat pos office,USJ9....nak beli stamps....nak post invitation card kyra nanti ;) and then..hantar kyra balik rumah...kyra dah tido..penat shopping....hihi! lepas tu...mommy and daddy kuar lunch date...boleh ler manja-manja kejap :P

oh! ni nak story about our cheeky lil'kyra....kyra suka sangat main rambut hanin.....maybe dier selalu tengok my sisters selalu buat rambut...selalu hair dry rambut...or perm rambut.....and then make up...so, dier teringin nak buat macam tu...sigh!! sakit ok...dier bukan berus rambut hanin betul-betul.....tapi dier ketuk-ketuk kepala hanin adalah....hahah!! maybe dier ingat apa yg dier buat tu betul :P and then....siap tarik-tarik rambut hanin....huhu! memang sakit.....maybe farshid kesian kot tengok hanin asik jerit-jerit *bukan jerit marah eh? tapi jerit sakit*....dier pun beli ler doll yang besar...yang kepala je tu for kyra...and barang-barang disney yang buat rambut tu for her....wah!! bukan main happy lagi kyra dapat buat rambut doll tu....kyra sikat-sikat...letak clip....hair dry rambut doll tu....memang cheeky+comel sangat bila dier buat rambut doll tu dengan muka penuh perasaan....takpe,kyra...if kyra selalu practice..insyaAllah nanti kyra dah terror buat rambut doll tu.....leh ler buat rambut mommy lak...tapi pastikan jangan kasar-kasar,k ;)

yups!! our lil' kyra always make us happy with her cute personality....mommy and daddy love you soooo much,kyra...uh!uh! kyra dah jerit-jerit ajak hanin tengok Hi-5...daa...got to go..nak kena layan kyra :)

.............................................................................

here's the pictures of our lil' kyra jadi hair dresser...





the doll...kira ok lagi time nie :p





barang-barang nak buat rambut doll





ok...meh sini kyra buat rambut...
*gulp..bayangkan tu hanin*




tengah hair dryer rambut doll...





the doll...after kyra did her hair...hihi!
selamat rambut mommy...





......................................................................

Toys'R'us sale..........happy anak mommy :)




sebelum gi hospital...
sempat lagi main toys...







shopping for our lil' kyra...




sampai penuh boot keta ngan toys kyra...





muka penat daddy layan kyra shopping....




thanks daddy....
happynya kyra daddy beli toys untuk dier..




she loves the trolley....




mommy....kyra nak tengok nie...



Thank you sooooooo much daddy....kyra sayang daddy sangat-sangat...mommy pun sayang daddy...kyra janji kyra be good girl....


P/s: susahnya nak amik gambar kyra skang....bila dier makin lasak...huhu! kyra susah sgt nak tgk camera....




9 comments:

farah said...

son0knye~~
bayak sgt toys...
neway...kyra sgt cheeky...
co0meyl~~~
kiss utk kyra..muaahxx!
=))

p/s: xdpt nk bayang rambut k.nin after kyra wat hairdo..hehe

HaninFarshid said...

farah,

hehehe...bila daddy balik je baru dpt byk toys :) hehehe..thanks aunty..muahx to u 2...

hahaha! k.nin dah tengok dah camna kyra buat rambut k.nin..takpelah..biar dier kerjakan doll tu...sakit k :p rambut k.nin ok skitlah dr rambut doll tu...rambut k.nin lembut skit :p

Marsha~ said...

banyaknye toyssssss.. auntie jeles.. huhuhu.. qila pun suka sikat2 dan try nak ikat rambut i, sakit sangat.. masalahnye kalau nak beli dolls besar tu, dia takut pulak.. so terpaksale tahan derita demi anak.. :P

Azizah Abd Jamal said...

hehheeee ;))

cian hanin kyra nak memanja ngan hanin, tp dgn cara dia tersendiri..
Can't wait to see you!!!

Till Then take care
Hug n kisses..

Wina Momma Kira said...

riot+active = healthy+smart Kyra :-)

such a lucky girl..byk betul toys

Elin said...

wah..banyak nyer toys die..
suke ek...bagi afrina pinjam ckit..hehe :)

Elin said...

wah..banyak nyer toys die..
suke ek...bagi afrina pinjam ckit..hehe :)

HaninFarshid said...

marsha...

hihi!kyra nie tak tau takut...dier belasah je doll tu...tulah..memang kena tahan sakit asalkan anak kiter happykan?

............

GG

:) tulah...camnieler cara dier nak manja2...style kasar2 skit...

hope 2 c u too...

.............

wina

:)
thanks....hihi! semua kids banyak toys :)time daddy dier balik je..daddy dier beli toys for her...tugas mommy beli clothes...

HaninFarshid said...

aunty elin..

hihi! kyra memang suka.....boleh je kalau nak share toys ngan afrina :)