Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, May 14, 2010

Alhamdulillah!!

Alhamdulillah...akhirnya my very best friend selamat diijabkabulkan yesterday....

To Shy a.k.a Shahida Azad Dato' Jamaludin + Muhammad yakub Bin Hussaini.....a big congratulations from me,farshid and kyra...We're soooooooooo happy for you,dear...you looked gorgeous on your wedding day....Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar....Welcome to the wifey club :)

susah sangat nak jumpa my best friend...masing-masing busy...me busy dengan my cheeky kyra...shy with her career as a news reader and working with media prima...jumpa pun sekejap-sekejap..waktu dinner ke..lunch ke....or lepak at her house...kalau i rindu nak jumpa dier....tapi shy busy...i mesti jumpa her family....they're like my family....shy pun memang suruh me melawat her mom...i know she's gonna be busy on her big day....memang pun shy busy..nak jumpa dier time dier make-up pun tak boleh...dier tengah kena interview...alhamdulillah dapatlah gak spend time with her...jumpa shy before her big day....lepak-lepak at her house....

semua cantik...her pelamin cantik sangat-sangat....her khemah makan cantik sangat-sangat.terpegun kyra tengok the beautiful lights....siap bunyi "ohh..ahh.." and her small finger siap tunjuk-tunjuk kat lampu-lampu tu...shy nampak gorgeous sangat-sangat in her Rizman Ruzaini wedding dress...her make up buat shy nampak cantik....and yes...she's glowing with happiness :)

oh!! ada something funny happened on that day.....if you tengok my hubby..memang funny...banyak sangat bag dier pegang...hahaha!! with my handbag (yelah...hanin busy pegang kyra....)..with DSLR camera bag and kyra's bag...Tengah my hubby amik pictures...suddenly this one lady datang...suruh betulkan her DSLR camera...my hubby mana reti nak betulkan that camera....dier amik gambar pun main hentam...hahahahah!! so,my hubby cakap sorry....dier tak reti nak betulkan her camera....that lady pandang dier kerek gila...and muka dier macam..."What?? takkan ler tak reti nak betulkan my camera"....nasib baiklah my friend,najib ada kat situ...and he's expert in this type of camera...dier tolong ler betulkan..and then, when that lady dah blah....my hubby came to me..."eee...gediknya that lady....kerek gila..." and then he showed me to that lady....eh! macam kenal je.....muka that lady memang familiar...dah ler that lady tengah sembang-sembang mesra with shy's mom....suddenly my best friend,ili...ketawa...."laa....tak kenal ke?? tu Jaclyn Victor ler..." hahaha!! really?? my hubby tersengih-sengih....hanin pun perli ler dier..."u tak nak amik gambar ngan dier?" my hubby geleng-geleng kepala dier..."tak nak ah...bukannya B kenal dier....malu,B..." hihi! tu ler sayang....tak mau amik tau pasal artist malaysia :p banyak gak lah artist on that nite...tapi malas ah nak gedik-gedik amik gambar :P lagipun...hanin pernah jumpa diorg before diorang famous...macam Jaclyn Victor...Faizal tahir...etc...sebab shy dulu pernah jaga them masa time Malaysian Idol...and hanin pun busy jaga kyra yang active...lasak je memanjang....camna nak gedik-gedik bergambar :P

takpe....that incident tak penting...yang penting....hanin happy sangat-sangat bila tengok shy happy...dengan sekali lafaz je..shy sah menjadi isteri yakub..congrats yakub...terharu hanin tengok shy menangis bila peluk your mom...bila yakub sarungkan cincin kat jari shy....i'm smiling of happiness...

this saturday and sunday ada lagi reception....saturday,kat rumah shy...at Kampung Subang...and this sunday lak kat Pullman Putrajaya Lakeside..memang wajib pergi :) insyaAllah shy...tapi yang kat Pullman tu tak tau lagi...because....the next day,that is monday,17th may....my hubby ada course kat Alam Melaka :( sigh! 5 days lak tu...tapi my hubby dah janji..nak gi gak....please....please....pretty please eh,sayang...reception side yakub lak..buat kat sarawak....that is on the 29thmay...the same day with kyra's party :(

congrats again,shy....insyaAllah kalau today hanin free..hanin gi tengok shy eh?? ni nak gi Kizsports..nak settle something and nak bawa kyra main-main kat sana....and then nak cari baju for your private function at Pullman Putrajaya...huhu!! banyak benda sangat nak buat today..

shy, am really..really happy for you..*crying of happiness* yes....i've known you for 11 years...you've been a great friend to me....always there for me when i need you *masa time my wedding..her family banyak tolong hanin and shy pun jadi MC masa time wedding hanin kat hotel* memang banyak kenangan manis with her...banyak sangat yang hanin suka pasal shy and her family....they treat me,farshid and kyra like their own family....hanin pernah ikut shy balik kampung dier kat Kluang and pernah gi bercuti kat sarawak with her family and then sleep over at her apartment and at her parent's house *before kawin ler...* I had sooo much fun that time...bila Hanin kenal dengan farshid, hanin kenalkan dengan shy and her family..alhamdulillah diorg suka and approve farshid jadi hubby Hanin..penting tu..bila orang yang kita sayang suka hubby kiter :) now,you dah jadi wife to yakub...i pray for your happiness :) semoga bahagia sehingga ke anak cucu....and i also hope....our friendship last forever :)

about our lil cili padi...sepanjang wedding shy....kyra memang lasak *thats why kyra tak pakai skirt or gown or baju kurung...*....jalan sana..jalan sini...crawl sana....crawl sini...huhu! tapi nasib baik dier tak cranky..walaupun balik lambat semalam....almost midnite.thanks kyra for being an understanding daughter...just dier nak ngan hanin 24 hours je lah....memang ramai nak pegang and dukung kyra...tapi dier tak nak..nak kat mommy dier je...penat kot....

oklah...got to go..my lil' kyra dah bangun...it's susu time...daaaa....ni ada gambar skit-skit...gambar farshid takde...sebab dier kan cameraman :)

...........................................

enjoy the pictures :)


Walimatul urus: Majlis pernikahan Shy

time : 8pm


date : 13th may 2010,Khamis...







the happy us with the beautiful bride..
ili,me and kyra,shy,fiza and najib..





hanin tau shy berdebar-debar...
alhamdulillah..yakub lafaz nikah sekali lafaz je..
congrats yakub...




the beautiful pelamin....kyra suka sangat
tengok lampu-lampu tu....





cantikkan? :)




pose apa tu kyra?




my lil'kyra yang clingy...






her beutiful invitation card :)






3 comments:

farah said...

kak nin~!!
sangat sangat cantek~!!!
*berangan*

hehehhe...
=p

ZiLoT said...

k.hanin,,nnti klu jumpe shahira azad@sheera kirim slm kt die yeh,,dah 5 tahun xjumpe,,huhu~ :)))

HaninFarshid said...

zilot,

k,dear :) nanti k.nin pass salam zilot kat sheera :)


....................

farah,

insyaAllah one day you will have a beautiful pelamin like that :)

tak salah berangan..maybe betul2 terjadi ke one day..hihi...