Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, December 30, 2011

A Thank you+special gift from Him....*smiling of happiness*

Alhamdulillah.....after few days rehat-rehat.....hanin dah bertambah sihat......dah boleh shopping jalan-jalan balik.....yayyyyyyyy!!! so,this Sunday....im going to Johor/Singapore ;) InsyaAllah.....hope apa yang dirancang berjalan dengan lancar....Hanin tau....kyra mesti happy dapat jalan-jalan.....lagipun....lagi satu bulan je hubby dah nak sign on kapal....so,kalau boleh.....me and kyra nak jalan-jalan+manja-manja dengan hubby puas-puas....and my hubby berharap...before dier naik kapal....preparation untuk lil baby semua dah settle :)

Uh! skarang nie.....me and hubby tengah sibuk survey online barang baby+kids kat UK ;) my dear hubby dah bagi GREENLIGHT for me to order barang for kyra+lil baby from my bff,Aisha yang ada kat sana....Thank you sooooo much,Aisha...sebab tolong hanin shoppingkan barang lil baby and kyra nanti.....buat susah-susah Aisha je.....tunggu tau.....hanin tengah seronok tengok-tengok kat online....barang apa nak order....huhu! memang rambang mata nak pilih....semua cute-cute :p nanti....hanin dah list down apa nak order.....hanin e-mail/text/call Aisha,k....hihi.....you're the greatest friend....Doa-doakan tau....hanin dapat melawat Aisha next year *insyaAllah*....hihi...

And thank you sooooo much to my dear hubby....sebab bagi kebenaran me contact Aisha.....rindu sangat-sangat kat Aisha....almost 1 hour hanin borak-borak ngan Aisha ;) I had soooooo much fun borak-borak with you,Aisha.....macam-macam story...memang best....insyaAllah....tak lama je lagi Aisha nak deliver her baby girl...maybe dalam 1 week......im sooooo excited for her.....i will always pray the best for you,Aisha...semoga semua berjalan dengan lancar....and Aisha+baby sihat-sihat.....jangan lupa tau...update pasal your lil baby girl nanti....yups! Aisha memang pembaca setia blog hanin.....dier pun kadang-kadang rajin gak comment kat blog hanin....hihi! thank you..thank you sebab sudi baca blog hanin yang tak seberapa nie :)

Lagi satu yang buat hanin happy sangat-sangat.......my hubby beli something for me ;) Thank you sooooooooooooo much,B.....yups! honey suka sangat-sangat your surprise :) B memang sweet.....B memang best....Honey sayang B sangat-sangat......

Hanin pun terkejut.....bila dier bawa hanin gi Subang Parade.....dier kata dier nak beli something for me :) sampai-sampai je kat sana.....dier suruh hanin pilih apa je hanin nak.....it's like a Thank You gift from him :) huhu! memang pening nak pilih....sebab semua macam BEST! last-last hanin pilih nie....hmm...cuba teka apa hanin pilih?


*


*


*


*


*


*


*

for me and him....
Thanks a lot,sayang......


Yesssss....Samsung Smartphone :)

My hubby bagi pilihan....dier ikut je apa yang hanin nak.....Samsung Smartphone...Iphone 4S.....Blackberry bold 4.....etc..etc....

Tapi...after hanin dah discuss-discuss dengan hubby.....kitorang berdua berpakat....nak amik Samsung Smartphone....Hanin amik Galaxy Tab 7.0 plus....dier amik Galaxy Note.....sebab....nanti kitorang boleh bervideo-calling selalu....hihi.....senang nak keep in touch....and kyra+lil baby boleh tengok muka daddy diorang selalu.....ehem..ehem...mommy pun boleh lepaskan rindu bila tengok muka daddy ;)

My hubby memang dah lama nak Galaxy Note....so,dier pilih tu....hanin lak amik Galaxy Tab....sebab nie kiranya.....pengganti Ipad 2 hanin....hahahah! so,now...Ipad 2 hanin dah jadi hak milik kyra yang sepenuhnya :) my hubby memang ada suruh hanin amik Samsung galaxy  SII....tapi tak tau kenapa hanin tak berminat....maybe nanti hanin tak puas bervideo calling dengan hubby hanin....hanin nak tengok muka dier besar-besar.....hahaha! lagipun...best+puas hati bila blogwalking dengan galaxy tab ;) uh! we're still using our old blackberry.....senang nak bbm....lagipun....my family banyak guna blackberry :)

Yups! im smiling and jumping of happiness.....Alhamdulillah...bersyukur kepada Allah s.w.t atas rezeki kurniaannya.....

Yang penting sekali....honey dapat ber'video calling' dengan B bila B belayar......yay!yay! 


Oklah....got to go.....nak gi Reliance Travel kat Subang Parade jap.....then, nak beli baju winter for kyra....ooppppssss...ada apa ngan baju winter and Reliance? hihi....adalah....nanti anything hanin update,k ;)


take care all......


Have a  great day!


muah....hugs and kisses from me and kyra.....


Psstt....daddy......mommy+kyra+lil baby sayang daddy banyak-banyak....Thank you soooooo much,daddy....for all these happiness.....Mommy doakan semoga plan kita untuk buka business tercapai and rezeki daddy sentiasa murah selalu...aminnnnn......


P/S: Selain busy shopping for kyra+lil baby.....me and hubby pun tengah busy survey our 'home sweet home' around Subang Jaya.....huhu! dah ada few options....semua macam best.....hihi...

P/S2: yay!! my hubby dah bagi greenlight for me to choose baby cot /nursery bed for lil baby....and stroller for kyra....hanin boleh pilih je apa hanin nak....thanks,B......sayangggggggggg B sangat-sangat.....

8 comments:

Momma Qiestina said...

weee bestnya galaxy tab tuuu mmg yat minat jugak :)

pasni bole makin gigih update blog ye lalings.kiss for cutie kyra.

ibu chiqamie said...

alhamdulillah.....bestnye dpt sume tuuuu :-) hubby nanie baru hlg galaxy tab mggu lps.sadis :-(( sob sob...mudah2an rezki hanin & family b'tmbh murah lg psni :-))

KimberlyCun said...

wow, sayang sungguh hubby kat u! saya tengah jeles tahap maksima ni haha

nasha said...

hi hanin, may i ask u whr did u buy the tab at sbg parade? im planning to buy one today at sbg parade also, hw much e price? thanx, nasha

HaninFarshid said...

yat,

:)memang best...nie kira pengganti ipad2 hanin lah...sebab kyra dah buat ipad2 tu macam dier punya....hihi....

insyaAllah...akan try to update blog :) kiss and hugs to qiestina :)

HaninFarshid said...

nanie,

alhamdulillah...thanks dear...

semoga rezeki nanie sekeluarga pun sentiasa murah :)

take care

HaninFarshid said...

kimberly,

hahaha.....sapa yang tak sayang wife? ;)

HaninFarshid said...

hi nasha,

i beli kat kedai handphone yang maxis tu....dekat ngan kedai celcom :) price dier lebih kurang sama semua kedai...masa time hanin beli rm1699....

btw, dear...as u requested...hanin tak publish your another comment :)hanin tak kisah nak buat kawan....tq sebab sudi nak jadi my fren...and thanks for reading my blog...hihi....sorry dear...hanin takde fb....you can e-mail me your number at: honeyn82@yahoo.com

do keep in touch always...thanks again :)