Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 22, 2011

Semalam yang emo+moody....sorry,B.....

B...im sooooo sorry....sorry sangat-sangat...honey tau honey mengada-ngada semalam....honey ter'emo' lebih.....tapi B sabar layan honey.....B still try pujuk-pujuk honey.....B sanggup bawa honey gi KL walaupun B penat.....sebab honey teringin nak makan dinner kat Tehran Restaurant kat Ampang tu.....B try amik hati honey......

Honey still ingat....B pujuk honey macam-macam......B nak bagi honey happy...


Yups! i know...Decision yang B buat....is for my own good and also our lil baby.....B ikut nasihat doctor.....tapi honey degil....cepat sangat terasa.....


Actually today....kitorang memang dah ada special plan.....my hubby nak bawa me+kyra gi Genting Highland....and nak sleep over for 1 night at Maxims Genting....hanin memang dah excited nak bawa kyra gi sana main-main+jalan-jalan.....hanin tau...kyra mesti happy....


Tapi....hanin tak jadi gi sana today...walaupun hanin pujuk hubby hanin....kata hanin sihat....im fine....im ok...my hubby tetap tak nak pergi.....hanin tau....dier risau....he's worried about me and lil baby....

Semalam,hanin ada medical check-up with Dr Nooraini at SunMed....Yes....me and him excited tengok Lil baby dalam perut.....cute sangat lil baby.....happily playing in my tummy....Alhamdulillah lil baby sihat....active macam kakak kyra dier....semua ok....air ketuban pun cukup......membesar pun bagai juara ;)




Just...yang tak sihatnya...Hanin.....doctor suruh hanin betul-betul rest....and jaga pemakanan hanin.....minum air kosong banyak-banyak.....i have one kidney....so,i must really take a good care of my one and only kidney.....kalau tak....hanin senang dapat Pre-eclampsia...entah...apa lagi yang doctor explain kat my hubby.....hanin tak faham sangat.....so,lepas Doctor Nooraini dah explain macam-macam...my hubby asked her about our vacation trip.....nak pergi Genting Highland....Jb/Singapore semua.....Port Dickson....bla...bla....tapi...Doctor kata...kalau boleh...hanin rest this weekend....kalau nak pegi mana-mana pun....jangan gi jauh-jauh sangat...next week....hanin boleh pergi mana hanin nak.....tapi tak boleh fly....huhu....i need a good rest.....i must take care of my HBP...jangan bagi naik.....kalau hanin tak jaga kesihatan hanin....hanin terpaksa buat c-sec lagi cepat dari tarikh hanin nak buat (18th April 2012).....yang tu yang my hubby takut.....dier takut dier tak sempat balik kalau hanin buat lagi cepat....he wants to be there for me and lil baby......Dr Nooraini pun dah mintak kebenaran my hubby...kalau my hubby naik kapal......kesihatan hanin tak menentu.....Doctor terpaksa admit hanin kat hospital....yang tu yang buat dier takut+risau...

So,my hubby terpaksa strict.....today NO Genting Highland *for him...Genting highland jauh from our house*.....tapi hanin selfish....Hanin nak pergi gak....hanin tak peduli apa dier cakap.....hanin marah-marah dier sebab ikut cakap gynae hanin....

Semalam....my hubby memang cute......sepanjang masa dier pujuk hanin......bagi hanin happy....Hanin pun buli dier.....nak makan kat Bubba Gump Shrimp......kat Tehran Restaurant......dier ikut je apa hanin nak.....tapi...walaupun hanin dapat apa yang hanin nak....hanin still merajuk.....hihi....my hubby sabar je dengan hanin.....

Dier still amik hati hanin....pujuk-pujuk hanin....

.......................................................

My hubby : ok....kiter tak payah gi Genting Highland.....kiter gi tido hotel depan Pavillion nak? honey boleh shopping baju lil baby....

Me : tak nak.....

My hubby : honey nak Iphone 4S or Samsung Galaxy SII or Galaxy tab or the new Blackberry? B beli je apa honey nak..... 

Me : Tak nak......

My Hubby : ok...kiter gi Genting Highland or PD this January.....kyra ponteng school jap.....kiter gi family vacation before B naik kapal.....

Me : Tak nak....

My hubby : Ok....you can choose stroller and car seat for lil baby.....B ikut je apa honey nak.....

Me : tak nak...

My hubby : nanti kiter gi Singapore.....honey shopping je apa honey nak....

Me : tak nak....*still jual mahal*
............................................................................


and so on.......my hubby tetap tak berputus asa pujuk me....*B mesti senyum-senyum bila baca nie....* thank you sooooooooo much,B.....for not giving up on me....B tetap nak buat honey happy....You're the greatest hubby in the world :)


Bila Hanin nak tido semalam.....hanin rasa serba salah sangat-sangat....hanin mintak maaf kat hubby hanin sebab being soooooo childish.....my hubby kata dier faham......im pregnant...so,biasalah....ter'emo' lebih....


and then,i asked him.....err.....offer B tadi...still on ke? atau B saja pujuk-pujuk me? :p


yups! offer tu memang ON....dier tak main-main....my hubby siap usik-usik me...tulah...tadi B offer....jual mahal sangat....hihi...*blushing*....yayyyyy!! thank you sooooo much,B.....B tau kan...apa honey nak? ;)

Tadi...hanin bangun pagi....nak main Ipad...biasalah.....my hubby.....kalau dier main Ipad...mesti lupa tutup semua website-website yang dier tengok.....

Hanin tergamam....Hanin terharu.....dier memang survey untuk hanin.....dier memang serious...




Dier survey the hotels....the Iphone 4S and Samsung Galaxy SII....etc..etc...


Semalam my hubby tengok bola dalam kul 4am....maybe that time dier survey apa yang hanin nak.....


B,you're soooooo sweet....honey sayang B sangat-sangat.....


Sorry B......sorry kyra....sorry lil baby......mommy being soooooo selfish yesterday.....


Yes,B.....bila honey fikir-fikir balik.....semua decision yang B buat.....semuanya untuk kebaikkan honey and lil baby.....you want to make sure....i'll deliver on time and on the date we chose (18th April 2011)....so that you can be there for me+lil baby.....B,kiter hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukan.....All i can do is pray....semoga semua berjalan dengan lancar....you can come back safely on time.....you can be there for me when i deliver lil baby.....and honey sihat.....tak payah buat c-sec lebih awal dari yang kiter rancangkan....Aminnnnn.....


Oh! hanin dah tau jantina lil baby.....me and hubby dah excited cari nama lil baby.....hihi......dah dapat pun....tapi shhhhh!!! secret ;) yayyyyyyyy!!! now....me and him dah boleh shopping baju and barang baby......we're soooooooooo excited......mommy happy lil baby sihat+active+happy dalam perut mommy.....mommy janji dengan lil baby....i'll take a good care of you in my tummy....sampailah lil baby sihat lahir ke dunia.....*mommy+daddy+kakak kyra will forever and always give the best love to you*


Yups...when I talked to our lil baby.....lil baby siap tendang-tendang mommy bila mommy sebut nama lil baby....lil baby suka,eh...nama tu? hihi....mommy pun suka....daddy yang pilih nama tu ;)


Oklah....got to go.....nak bersiap....nak jalan-jalan and shopping with my beloved hubby+kyra.....cuba teka hanin nak buat apa today? hihi....


Bye.....take care all.....have a great day.....


Muah! hugs and kisses from me+kyra.....


P/S: Mommy sayanggggggggg daddy+kyra+lil baby sooooooooo much!


P/S2: Thank you sooooooo much,B....sebab sanggup bawa honey gi PD last Tuesday...sebab honey teringin sangat nak makan seafood......muah! sayangggggg B.....happy honey dapat makan lobster....hihi.... 

P/S3: Alhamdulillah....hanin bersyukur sangat atas rezeki kurniaanNya.....Thank you Allah for my hubby+kyra+lil baby...and all these happiness :)

2 comments:

Sheeszshira Shiraz.... said...

Hye Hanin...
Shiraz suka baca blog ney....
nak2 lagi lps dpt tahu yang u pregnant anak ke-2...
Shiraz happy bile baca dan tahu mcm mn kedudukan hati seorg ibu bile sdg mengandung ney...
Cpt sensitif,cpt merajuk...
tp, u still lucky cuz dpt husband yg btl2 memahami kehendak u kan...
sesetengah suami tu x dpt nk terima keadaan isteri dia yg tgh mengandung. Dikatakan mengada2. Tp, kite je yg thu mcm mn perasaan tu dalam hidup kite kan...
Jg kesihatan baik2...Doctor sendiri dah pesan tu..Mst u nk jg hati anak u Kyra and dlm ms yg sm u nk kena jaga yg dalam perut. Tpkan, anak dalam perut u tu btl2 memerlukan perjagaan rapi dari u. So,jngn la stress sngt..jngn buat keje berat2.. Okay?

HaninFarshid said...

shira,

thanks dear :)

insyaAllah i will try to control my emotional....and i will take a good care of my baby in my tummy....

u too take care...*hugs*