Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, December 26, 2011

Shopping for Lil baby :)

Ingat tak entry hanin yang nie? alaaaa...cerita pasal....'2011 thank you gift from him' tu? 

Actually it's like my wishlists......And alhamdulillah......Hanin bersyukur sangat-sangat....kebanyakkan impian hanin telah tercapai termasuk nak bagi adik kat kyra ;)

Kalau baca balik entry hanin yang tu.......hanin nak satu stroller nie sangat-sangat......memang cun.....nampak pun best......tapi bila tengok harga dier....memang hanin telan air liur lah.....hihi....

Tak sangka my hubby still teringat pasal stroller yang hanin nak sangat tu......semalam,my hubby ajak gi survey barang lil baby.....ingat nak survey+shopping stroller....baby cot.....baby car seat....bla...bla...Yelah....ada sebulan lebih je lagi....dier nak bawa me shopping barang-barang lil baby....sebab...lepas nie...the next ship dier balik...hanin dah get ready nak beranak :) My hubby tanya me......nak gi beli barang baby kat mana? dier ikut je....lagipun dier dah janji dengan hanin.....hanin boleh pilih apa je stroller or baby cot or car seat yang hanin nak sangat-sangat.....hihi....so,hanin ajak dier dier gi Bebehaus at Bangsar Village.....sana macam best.....ada banyak pilihan barang baby :)

Semalam my hubby macam good mood.....dier ok je.....so,we went to Bebehaus Bangsar Village.....huhu....bila sampai je kat sana....terus hanin tanya the salesman pasal stroller yang hanin nak sangat tu.....

Cuba teka stroller apa yang hanin nak sangat tu? ;)

hihi....yups....The new Stokke Xplory......



Tapi sayangnya.....stroller tu dah out of stock.....huhu...nak tengok display dier....tu pun takde....orang dah rembat beli dah.....memang hanin sedih sangat-sangat :(

And then,my hubby asked me...."Honey betul-betul nak stroller tu?"


Yeah! of course hanin nak sangat-sangat......stroller tu macam best....yang penting....lil baby selesa duduk dalam stroller tu....tapi hanin ikut je kalau hubby hanin nak beli ke tak......yelah....harga dier boleh tahan gak....huhu....

My hubby asked the salesman.....bila new stock nak masuk? 

orang tu jawab...maybe dalam 2-3 weeks......

Hanin terkejut bila my hubby cakap...."ok...i want to buy the stokke xplory.....nak bayar full or put deposit first?"

Orang tu cakap.....just put 50% deposit.....bila dah dapat the stroller...baru bayar another 50%.....so,my hubby pun bayar the 50% deposit dulu......

Yay!!! in 2-3 weeks time.....kitorang dapat the Stokke Xplory.....sooooo excited.....thank you sooooooooo much,B.....lil baby mesti suka sangat-sangat.....masa time B beli tu.....dier asik tendang-tendang perut honey je....hihi....yups! im smiling of happiness :)


My hubby siap usik-usik me....."sukalah tu....nah amik buku nie....boleh mimpi-mimpi pasal Stokke malam nie....." 


mestilah suka...... (^_______________^)

uh! for kyra pun....kitorang tetap beli something for her ;) daddy beli clothes and toys for her.....hihi....memang kyra happy.....for mommy pun...daddy ada special gift for mommy......of course mommy suka sangat-sangat ;) heee......thanks a lot,daddy...you're the best....

Me and hubby pun tengah survey stroller for kyra....ingat nak beli simple stroller for her...tapi stroller yang my hubby nak tu....takde kat Bebehaus...ada kat Mothercare/BabyJaya.....takpelah....next time...mommy and daddy gi mothercare/BabyJaya.....kitorang akan beli the stroller for kyra :) baru fair and square kan? dua-dua dapat new stroller :)

Hmm....toiletries for lil baby dah beli skit-skit......baju pun dah beli skit-skit.....now, nak survey+shopping for botol susu....car seat...baby cot...etc..etc....hmm...apa lagi eh nak beli? ;)

 some of lil baby's toiletries
yang hanin dah beli ;)
'Mustela baby products'....

kat Bebehaus....selain beli Stokke.....hanin pun belikan for lil baby and kyra nie....


Dulu kyra pakai ok.....selesa je dier tido :) hope lil baby pun suka ;)


Ok....stroller hanin dah beli.....now.....tinggal nak beli baby cot and car seat je....


Hmm....after hanin dah survey semua baby cot......hanin rasa hanin berminat dengan baby cot nie :)




Stokke Sleepi Convertible  Nursery Bed.....

Yang bestnyaaaaa......Nursery bed nie....boleh guna dari new born....sampailah......10 years old....bukan tu je......boleh buat jadi kerusi lagi.....

huhu! bestkan? hanin tengah pujuk-pujuk hubby hanin nak beli Stokke Sleepi nie...*manalah tau rezeki lil babykan?* ;) my hubby kata....akan difikirkan....tapi hanin tengok dier macam ok je....sebab semalam...hanin tengok dier dok survey pasal Stokke Sleepi nie kat Ipad dier....and asik-asik tanya hanin...."betul ke honey nak nie?" hihi...sapa tak nakkan? ;) mesti best lil baby tido dalam nie ;) Mommy doakan semoga daddy murah rezeki selalu.....bolehlah daddy shopping for mommy+kyra+lil baby selalu...ahaks....

uh! About the car seat......hanin bagi my hubby choose car seat mana dier nak.....yelah.....stroller and baby cot hanin dah choose....so,now....biar dier pilih the car seat....hanin tau...mesti dier nak car seat yang nampak sporty...sesuai dengan kereta-kereta dier :) i think....i know.....car seat macam mana yang my hubby suka ;) hihi......


Actually...sepatutnya....tomorrow hanin gi JB and Singapore....tapi tak jadi....maybe terpaksa postpone to next week....huhu! why?


Semalam.....around midnite.....hanin rasa perut hanin cramp sangat-sangat.....memang sakit.....nak tido pun tak selesa.....sakit sampai menangis-nangis.....hanin risau sangat lil baby dalam perut hanin....so,my hubby pun bawa hanin gi SunMed.....doctor check semua.....alhamdulillah.....lil baby sihat dalam perut hanin.....time doctor pegang-pegang perut hanin.....i can feel lil baby's kicking and moving around.....lil baby macam cakap kat hanin...."mommy...relax eh? im fine...."

Doctor kata....kalau hanin rasa lil baby gerak-gerak...hanin tak payah risau sangat.....Yang penting....hanin kena rest....tak leh gerak banyak sangat......jangan stress.....and make sure jangan angkat benda berat.....

So,my hubby dah bagi warning.....hanin tak boleh dukung kyra......and this week vacation kena postpone to next week.....dier nak hanin rest betul-betul......my hubby memang risau sangat-sangat kalau hanin sakit-sakit nie.....


huhu! takde rezeki nak gi JB/Singapore this week....takpe....my hubby ada lagi satu bulan lebih atas darat....so,ada time lagi nak jalan-jalan....InsyaAllah.....


My hubby siap bebel-bebel kat hanin.....yelah...hanin kan sejak akhir-akhir nie kuat berjalan....gi sana....gi sini.....gi shopping semua.....sampai hanin sakit-sakit....so,dier nak hanin kurangkan shopping berjalan....tapi banyakkan rehat.....ok,sayang....honey tau....B strict pun untuk kebaikkan me and lil baby :)


opppsss....terlebih bebel lak.....got to go....nak bersiap....nak kuar lunch with my beloved hubby+kyra+family :)


Take care all....


Have a great day......


Hugs and kisses from me+kyra.....



P/S : Daddy....mommy+kyra+lil baby sayanggggggg daddy sangat-sangat.....*hugs and kisses*

P/S1: My hubby just received one call....and it was a very good news....Alhamdulillah.....bersyukur sangat-sangat kepada Allah atas rezeki kurniaanNya :) im soooo happy for you,sayang......

13 comments:

Ummi said...

aiyakk..kak ena dah mule soping..hanin pon dah mule soping..sy bile nak mule ni?huhuhu

Momma Qiestina said...

best kan sopeng utk baby :)

seme rasa nak grab.btw betulla hanin aktif time preggy, yat dulu tak brp larat nak berjalan maybe sbb mabuk kot.

OneSimpleMother said...

salam hanin, stokke sleepi tu telan air juga ke harga dia hanin..? berapa rm ye? tercari2 baby cot baru utk luqman yg bole dia guna smpai ke besar. baby cot yg ada sekarang ni dah kurang sesuai utk dia nampaknya..

HaninFarshid said...

syikin,

hihi...farshid yang excited nak shopping barang baby...kalau boleh dier nak get ready barang baby skit-skit sebelum dier naik kapal.....sebab nanti next ship dier balik...hanin dah sarat...dah get ready nak beranak :)

takpe syikin....ada banyak masa lagi nak shopping :)

HaninFarshid said...

yat,

betul...memang best shopping barang baby...untuk kyra pun best gak...hihi....rasa macam semua je nak grab :) tapi kena tengok pada kemampuan farshid lah...hahaha!

huhu...hanin pun mabuk gak....asik tak sihat....tapi sebab bersemangat nak shopping barang baby....tu yang jadi larat tu...hahaha!

HaninFarshid said...

kak mas,

salam....

hmm...harga dier telan air liur gak lah untuk hanin...hihi....tapi dier boleh guna lama-lama sampai besar...sampai boleh buat kerusi....so,price dier worth it gak....akak boleh tengok price dier dalam website bebehaus malaysia:

http://www.bebehaus.com/_babies/sleeping/index.html

Ely Hasrul said...

hanin beshnye! new xplory skang mmg cantek sgt! .. aritu mothercare sale dia letgo old explory almost half price. papi sebok nk beli.. i xkasik sbb nk pakai aje yg sami punye skang, tp kena carik stroller lain la for sami, dia dh nk 4yrs tp pg jalan kena bwk gak sbb kalu dia malas nk jln mmg la kena sorong hehe.. tp dia dh beso pon berat still 13.5kg hehehe..


i pon preparation dh almost 70%.. nk survey breast pump aje nih.. makin lama makin xlarat nk jalan..

xpe hanin xdpt pg jauh2 yg penting baby sihat and hubby kt sisi..

kiss kyra

OneSimpleMother said...

uhuk uhuk.. tak tertelan la air liur hanin tengok harganya. lagi mahal dari set bilik tidur mak apaknya masa kawen dulu.. hehehe..

Noor Aisha Amir said...

U pilih kaler ape? I amik purple.. Teheheeee. Ni u punya psl la hanin, sama terjebak dr dluuuuuuuu lg kan? Haha!
Jom kita sorong bb sesama

HaninFarshid said...

ely,

ari tu masa time hanin gi mothercare subang parade..memang dier nak let go old stokke...memang price dier pun dah almost half...kitorang memang tengok2....tapi my hubby suruh sabar dulu...survey2 kat tpt lain dulu....hihi...alhamdulillah....reezeki baby dpt the new stokke :)

hanin pun dah prepare skit2...hope sempatlah pepare barang baby before hubby sign on kapal....tak best shopping sorang-sorang...huhu!

thanks dear..my hubby pun asik cakap camtu....takpe...tak dapat shopping jauh2....boleh shopping online...order kat kawan and sister in law hanin kat uk...hihi....arghhhh!! tengok price stokke kat sana....compare dengan sini....memang kena pasrah....tulah...tak sabar sangat nak membeli :p

take care...*hugs*

HaninFarshid said...

kak mas...

:) hihi...stokke punya barang memang bagus...tahan lama...sebab tu price dier mahal skit...huhu...

tapi hanin ada survey-survey gak katil lain :)

HaninFarshid said...

aisha,

i amik merah....hihi....yay! nanti kiter sorong keta baby sama-sama :)

bestkan stokke? ;) haip! nak salahkan i lak u terbeli stokke...hahah! dah memang stroller tu cun....

aisha...best borak2 ngan you dalam telefon semalam...thanks sebab layan i...farshid tengah pasrah je....bila dier dapat tau harga stokke kat UK...hahahah! dah terbeli...redha je :p

nie hanin tengah survey barang-barang baby kat UK...huhu! macam banyak je nak order kat aisha....selain nak beli kat baby...hanin nak beli gak kat kyra...takpe eh? ;)huhu! rambang mata hanin skang nie tengah survey....farshid pun dah bagi greenlight order kat aisha :)

miss you sooooooo much,dear....

*hugs and kisses*

Mrs.Farhana said...

comelnye strokke tu..hihi..hati ni pun berkenan gak..tp kena dulukan kt tmpt lain..:D