Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, November 22, 2010

Our 2011 thank you gift from him :)

Skang memang busy sangat-sangat..lagipun tak lama lagi je my hubby nak sign on kapal :( macam-macam dier nak kena buat before dier sign on..so....skang me and kyra memang tengah manja puas-puas with him.....tapi yang bestnya....next year..year 2011,bulan februari sampai bulan April daddy cuti....yay!!! birthday daddy and birthday kyra daddy ada.....bestnyaaaaaaaaaaaa!! and then..daddy kata birthday mommy (bulan July) and insyaAllah hari raya next year daddy ada......yayyyyyyyyyy!!! Alhamdulillah...oppsss! tak boleh story lebih-lebih..nanti my hubby marah...hihi! dier kata tunggu dier naik kapal..baru boleh story skit-skit *skit je tau*....tapi nak story pun banyak yang kena tapis ;) 


Tengah jalan-jalan dengan my hubby and our lil kyra at Bangsar Village...tengok-tengok barang kyra..suddenly daddy tunjuk this one stroller...and asked mommy.."sayang nak tak stroller tu for kyra?" GULP!!  stroller tu memang cantik.....memang Hanin suka sangat dari dulu....huhu! tapi tulah...memang bayak $$$ nak kuar just for that stroller...baik hanin buat benda lain dengan duit tu kan?hahahahah!!  tapi best gak stroller tu :P mesti smart kalau kyra pakai that stroller...bila hanin kata worth it ke nak beli that stroller?....lagipun kyra dah ada 3 strollers..hehehe! and dier dah nak masuk 2 years old...stroller tu boleh pakai sampai 4 years old...my hubby kata takpe...lambat lagi....boleh simpan for next baby ;) eh!! no..no...hanin blum preggy lagi....takde rezeki lagi....tapi kalau ada rezeki bestnya!!! mesti cute kyra junior pakai that stroller..hahaha! and then...ada gak my hubby survey new car seat for our lil kyra :) wah! sayang...plan 2011 ke? :P sabar eh...balik je dari kapal....kiter beli semua yang B nak beli for our lil kyra....beli skang tak best...lagi seminggu lebih je B nak naik ship....tunggu B balik cuti bulan Februari Next year...baru best nak shopping ;) terpaksalah hanin pujuk farshid....suruh bersabar...


stroller apa my hubby nak beli for us?? hihi! hanin pun nak gak stroller tu ;) ...


*

*

*

*

cuba teka lagi....hihi!

*

*

*

*

*
yups.....nilah stroller yang farshid tunjuk tu...


uhh! stroller nie memang best..
 
Stokke Xplory...cun kan stroller nie?Hanin memang suka stroller nie..dari Hanin pregnant lagi....masa time tu Hanin gi Singapore...kat Singapore memang ramai pakai this stroller...tapi Hanin tak nak mintak lebih-lebih kat farshid...dier memang dah banyak spend for me and our lil kyra...lagipun stroller nie bulky gak...hanin malas nak guna stroller nie sorang-sorang bila farshid takde..hihi! tapi bila farshid dah bagi green light....memang setan hasut hanin suh beli stroller tu time tu gak....tapi nasib baik iman hanin masih kuat..hahahahaha! hanin kata biar hanin fikir sampai farshid balik dari kapal next year..nasib baik farshid ok....tapi sampai skanglah farshid hasut hanin suh beli stokker stroller :p


and then...Hanin gi Subang Parade....beli barang-barang toiletries kyra kat Baby Cottage...setakat nie hanin tau Mustela ada jual kat sini je....and then ter'stop jap kat.......


*

*

*

*

*


Year 2011...memang Hanin and Farshid plan nak bawa our lil kyra gi vacation....lagipun our lil kyra dah masuk 2 years old...seronok nak gi mana-mana...yay!! tempat dah ada nak gi..just hanin tak tau nak gi bulan apa....bulan March or Bulan July..nie tengah discuss nie...heheheh!! insyaAllah..semoga adalah rezeki kitorang nak gi vacation..aminnnn!! tengah excited nie...hehehe!

My hubby kata semua nie hadiah thank you for me and our lil kyra.....sebab always be there for him....and dier kata Hanin dah banyak sacrifice for him and kyra...berenti kerja..bla..bla....tangguh vacation sebab farshid busy..bla..bla....so, dier kata..now, dier nak hanin and kyra happy....*crying* thank you sayang....


Alhamdulillah sayang....Honey bersyukur sangat-sangat atas rezeki kurnianNya....semua nie rezeki kyra..aminnn...Im sooooo happy for you....and i know..B pun happy sangat-sangat...B,I will always pray the best for you...Mommy and kyra love you soooooooooo much..muahx!!

oh! B.....thank you for our anniversary present...honey suka sangat-sangat :) love you sayang....

P/S: hope year 2011...kyra dapat adik...aminnnnnn!
 

8 comments:

Ely Hasrul said...

wow belum 2011 dh dpt hadiah besh2...

ha if nk xplory tuh bleh check kt OU bebehaus or other branch dia, bebehaus carry stokke mcm others tapi dorg appointed distributor kt sini so dia punye warranty 2yrs instead one year dr other kedai cth mothercare,

xsure bape price skng. sammy punye kaler biru (obviously) and time kitorg beli siap dpt rm500 diskaun lagik!! besh gile haha (tp discount item mmg dtg dr manufacturer sbb konon mcm control item (but i think the price jump to extra 1k in 1 yr semata2 dia masuk dlm sex in the city hehe). ade pro- cons, paling i suka dia tinggi so if pg restaurant xyah pakai baby chair. carseat sammy pon beli kt bebehaus..

HaninFarshid said...

ely,

thanks babe..akan dipertimbangkan..hihi! macam best jek ;)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

sukanya tgk family ni..hepi je sentiasa xkira jauh ke dekat..hehe
wahh kyra da nak g vacation..aunty wani nak ikot boley?hehehe

AIRA HANIZA said...

I am so happy for you hanin... Bertuah sungguh kyra...Nanti hubby dah naik kapal, kita jmpa ok!!..Now u spend time dulu puas2 dgn hubby u!!

Mummy Zara Sofea said...

woww..bestnye hanin klau dpt bli stokke...smart.hhuhuhu...

Elin said...

cun la stroller tu hanin..

HaninFarshid said...

wani,

thanks... :)

yups..kyra nak gi vacation...dier dah big girl...leh jalan2..so,best skit nak gi mana2...

jomma aunty wani....vacation bagi kiter happy :)

................

aira,

thanks babe..k,nanti kiter jumpa :)

HaninFarshid said...

sheeda..

tulah...stokke memang best...

.............

lin,

cun kan? hanin suka sangat2 :)