Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 1, 2011

My check up last Saturday: Apa lil baby tengah buat dalam my perut? ;)

Last weekend memang busy sangat-sangat....I had a very marvelous+wonderful weekend....memang best.....Saturday (29th October), after my medical check up with my gynae...terus gi Malacca....ayah tiba-tiba ajak JJCM at Malacca...hihi....lagipun me,adik and wani memang teringin sangat-sangat the food there...Yummy! terliur bila teringat the nyonya food...Lepas Jalan-jalan cari makan (kitorang serbu dua nyonya restaurant tau...Best+kenyang sangat-sangat...camna tak chubby? ahaks!)...gi melawat Pak lang (abang ayah) jap kat sana :) Balik Subang Jaya pun dah almost 2am....sampai-sampai rumah...terus zzzzzzz.....penat+happy.....

@ Kenny's delight...
the nyonya food yang yummylicious.....

And then,Sunday (30th October) lak....gi celebrate birthday wani+ayah at TGIF Sunway Pyramid :) lepas makan-makan at TGIF....terus shopping.....yay!!! thank you,B....thank you soooooooo much sebab bagi honey shopping :) muah! you're the best....honey sayang B sangat-sangat....tapi....honey shopping skit-skit je tau.....sebab nak tunggu B balik.....baru excited nak shopping puas-puas....hihi....tak sabar nak tau lil baby nie girl or boy.....baru boleh shopping clothes...senang skit kalau dah tau gender ;) B,honey nak shopping kat Singapore end of this year....insyaAllah....uh! im sooooooooo excited!!! honey dah cakap kat ayah nak gi Johor end of this year...nak jalan-jalan and makan puas-puas kat Johor+Singapore.....

ok....ok.....about my shopping plan bila my hubby balik....about JJCM @ Malacca and about Shopping at Sunway pyramid *B nak tau mana duit B abis,right?hihi....* and celebrate birthday wani+ayah at Sunway Pyramid.....nanti hanin cerita,k.....now nak cerita about my medical check up at SunMed and my lil baby dalam perut nie.....hihi.....my hubby dah tak sabar-sabar nak tau story pasal his beloved 2nd child.....

Last Saturday (29th October).....hanin gi SunMed jumpa Dr Noor'aini....nak check+scan baby dalam perut and nak amik darah....Alhamdulillah me and baby ok...sihat....B jangan risau.....Mama teman me gi buat medical check up....Masa time scan,mama pun sama-sama excited tengok lil baby....comel dier,B.....pusing sana...pusing sini.....kaki dier main tendang-tendang...gerak-gerak......yang bestnya....our lil baby time tu....was playing with his/her five cute lil fingers....macam buat high five....hahahah! i can see the small fingers...rasa nak gigit-gigit je...geram :) and i also can hear the beautiful sound of our lil baby's heartbeat...dup! dap! dup! dap!.....im smiling of happiness....Alhamdulillah...Doctor kata....air ketuban cukup.....tulang belakang lil baby ok....semua ok......lil baby pun happy-happy dalam perut mommy.....oh! time check up....our lil baby dah almost 15 weeks :)

 our lil baby in my tummy....
dah almost 15 weeks....

Masa time check up,Doctor tanya honey...bila B balik?.....honey kata InsyaAllah end of November....so, doctor kata my next check up....will be on the 30th November...time B ada...huhu! thanks doctor kerana memahami....yay! next check up honey...B ada teman me....best...best......honey ada gak tanya doctor.....kalau B tak sempat balik time deliver baby.... (ya! ya! i know B kata....B akan balik on time...tapi honey tak nak mengharap sangat ....kita hanya merancang....Allah yang menentukan segalanya....) boleh tak mama teman me masa time buat c-sec? just like B teman me masa lahirkan kyra......holding my hand....pujuk-pujuk me.....bagi semangat kat honey....cakap-cakap with me...kiss-kiss me.....huhu! mama takdelah kiss-kiss semua tu...just teman and pegang tangan hanin :p Doctor Noor'aini kata....kalau honey lahir normal....mama boleh teman honey.....tapi kalau buat c-sec.....tak boleh...tapi tak taulah...kalau SunMed tiba-tiba tukar the rules and regulation next year.....mama kata jangan fikir lagi.....doctor pun sama.....doctor suruh discuss dengan B...the date nak buat c-sec...time B boleh balik....sigh! im praying for it......semoga semua berjalan dengan lancar....And insyaAllah early of January....i can do the 3D/4D scan.....yippeeeee.....B ada....B boleh teman me tengok lil baby :) B,cant wait to see our lil baby in my tummy *kalau 3D/4D scan....boleh nampak lil baby clear-clear* apa lah dier tengah buat time tu? hihi......

yayyyyyyyyyyy!!! InsyaAllah.....lagi 26 days B dah nak balik....Im counting days,sayang.........Im jumping of happiness......tak sabar nak hug-hug and kiss-kiss B.....me+kyra+lil baby rindu daddy sangat-sangat.......

And tonight....cik Shahamah lalu Selat Melaka.....yippeeeeeeee!!! boleh calling-calling,bbm and sms my hubby puas-puas....hanin dah bayar both maxis and celcom bills :) and im gonna be very busy manja-manja with my beloved hubby....macam-macam nak story ;) everyday B call and text me pun...honey still excited nak dengar suara B.....hihi....bila honey dengar suara B....it makes me soooooooo gedik happy ;)


Daddy....mommy+kyra+lil baby sayangggggggggg+rinduuuuuuuuuu daddy sangat-sangat....


take care tau...kerja baik-baik......hugs and kisses from us.....muah!


And to all my beloved readers+friends....thanks for reading my blog ;) hope you guys have a great day! take care...*hugs*


got to go....time to facial massage my face....hihi ;) bye!


P/S: hari nie ingat nak gi buat facial....and then,ingat nak bawa kyra jalan-jalan after dier balik school...boleh eh,B? We love you soooo much! :)

7 comments:

Mrs.Farhana said...

waa..bestnye jln2 mkn smpi Melaka..ni yg kena request ni kt hubby..hihihi..

me too, sgt excited klu nk scan..bile tgk die gerak2...:D

Ely Hasrul said...

haha i paham sgt bila kite rasa cam 'gedik' sgt dgn husband sdr sbb walaupn i xpenah jauh dgn papi, bercinta dr 2002, kawin 2007 and smpai sekarang, everytime amik dia kat opis tgk dia dari jauh aje dh rasa cam debar2 cam ade butterfly dlm perut hahahha geli kan? tu psl bile Hanin excited psl hubby i paham sgt and tumpang seronok.

err ke kite nih mmg over? hahhaha no lah i think we r just lucky in love.

kiss kyra

ida khairani said...

Tahniah!!!

ida khairani said...

tahniah!!! take care ya.

Set Shaklee untuk ibu mengandung :D

HaninFarshid said...

Mrs farhana,

Hihi...memang best...food kat sana pun sedap :) ajaklah hubby gi sana ;)

Yups...memang excited bila scan baby....seronok tengok dier gerak2... :)

HaninFarshid said...

Ely,

Hihi....memang best bergedik2 ngan hubby...

Yups...we're soooooo lucky to be in love....alhamdulillah we have great hubby who loves us...and always care for us :)

HaninFarshid said...

Ida,

Thanks dear :)