Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, November 12, 2011

11.11.11.....special surprise for kyra :)

11.11.11.....

Tarikh yang cantik......A very special date....

Ada satu kenangan yang manis buat Kyra :)

Ada special surprise for her.....

From her beloved Tok Ayah......

 Kyra sayang.....
tok ayah and mama tok sangat-sangat.....
(^_____^)


Thank you sooooooooooooooo much,tok ayah.....kyra sayang tok ayah sangat-sangat......Tok ayah  memang the best Grandfather in the whole world......


Best Grandpa

Actually.....dah lama hanin discuss dengan hubby hanin.....nak beli slide untuk kyra.....Hanin tau kyra suka sangat-sangat main slide.....Kalau gi mana-mana....Kizsports ke....padang ke....or any kids playroom....mesti kyra nak naik slide :)


Dengan ayah and mama pun hanin ada cakap....hanin teringin nak beli slide for kyra......so that....kalau hanin pantang nanti....kyra tak bosan...at least dier ada something nak buat....

Suddenly...yesterday....tengah hanin berborak dan manja-manja dengan hubby hanin on the phone.....wani called my other phone....Hanin suruh my hubby tunggu jap....while i talked with my sister on the other phone....Wani mintak my Toys'r'us card number.....terkejut hanin.....buat apa? i thought ayah kata nak kuar gi bank jap ngan wani.....kenapa tiba-tiba nak number card toys'r'us lak?....walaupun hanin pelik dan confuse.....tapi hanin bagi gak my toys'r'us card number.....and then,i told my hubby....."Sayang....wani mintak toys'r'us card number......bila honey tanya nak buat apa......wani kata....ayah ada surprise untuk kyra...."

My hubby laughed...."bestnyaaaaa kyra......ada surprise.....semua sayang kyra...."

Hanin tersenyum-senyum....Hanin rasa Hanin dah tau apa surprise ayah untuk kyra...tak sabar hanin nak tengok surprise ayah untuk kyra......Hanin tau...kyra mesti happy sangat-sangat....after dah puas manja-manja and borak-borak with my hubby...terus hanin lari kat kyra dan cakap kat dier..."Kyra,tok ayah ada surprise untuk kyra....."

Kyra happily jumping....clapping her hands....and shouted..."Yay!!!"

Terus kyra lari luar rumah....excitedly tunggu tok ayah and mama wani balik.....

Tok ayah and mama wani sampai-sampai je rumah.....terus kyra lari ke kereta....nak tengok apa tok ayah beli.....


Seronok kyra bila nampak kotak besar...."yay!!! nak main.....Thank you,tok...love you...."

ooooo....nie lah surprise tok ayah dier eh? ;)

 slide yang kyra nak sangat-sangat.....


Yups....ayah beli slide for his cucu kesayangan.....siap ada swing and basketball+soccer net :) Untung kyra....ada je yang manjakan dier ;)

Time ayah *dengan pertolongan adik+wani* tengah pasang the slide and the  swing.....kyra asik kacau-kacau je....dah tak sabar nak main.....oh yes......she's sooooooo happy.....


 Happy kyra dapat slide....

 tok ayah and mama wani tengah busy 
pasang slide....kyra dah tak sabar main....

 sibuk je kyra...kacau tok ayah pasang slide....

 dah tak sabar nak main....hihi...

 Tok ayah and mama wani sampai
berpeluh-peluh+pening-pening pasang the slide....
kyra happy je...dapat main....

 Yayyyyyy!!!
Nie lah surprise from tok ayah to kyra....
thanks a lot tok ayah.....


Lepas dah siap pasang.....terus kyra main the slide non-stop....sampai berpeluh-peluh....hihi...Dah nak masuk waktu maghrib....mommy and bibik paksa kyra masuk rumah...menangis-menangis kyra tak nak tinggal her slide....

Bila tok ayah pujuk...kata lepas kyra mandi.....and makan....malam nanti....kyra boleh sambung main...baru kyra ok.....


Semalam kyra tido awal :p Penat sangat main......kyra tido tersenyum-senyum.....mimpi main slide kot....hihi...


Pagi tadi bangun je......terus cari her slide ;)


Thank you soooooooooooooooooo much,tok ayah.....kyra sayang tok ayah.....oh! mama tok pun kyra sayang........tok ayah+mama tok suka buat kyra happy.......


uh! kyra pun sayang daddy gak....sayang sangat-sangat....hihi.....


Psst....Daddy.....kyra ada lagi satu permintaan......slide dah dapat.....ada lagi satu kyra nak ;) nanti daddy balik...kiter discuss,k.....

Muah!muah.....hugs and kisses from kyra....


P/S: uh! semalam daddy ada cakap something yang buat mommy happy sangat-sangat :) yups! im smiling and jumping of happiness....cepat-cepat tau confirm,daddy....mommy dah tak sabar nie ;) mommy+kyra+lil baby love you soooooooooo much!

*Updated....sepatutnya my hubby balik 27th/28th November nie....tapi my hubby baru je text hanin tadi...and confirmed...dier dapat e-mail from office....InsyaAllah dier sign off kapal this 24th November....and dier akan sampai KL 25th November nie....tengah tunggu the flight details......yippeeeeeeeee!!! Alhamdulillah....cant wait to hug and kiss him...really miss him soooooooo much....Lagi 13 hari je lagi :)*

3 comments:

Linda Arshad said...

eeee...bestnya kyra dpt hadiah yg best!! syok jugak kat hanin sebab farshid dh nk balik..linda pulak yg terasa lama nk tunggu turn hihi..
take care!

ibu chiqamie said...

yeayy...bestnye kakak kyra dpt slide.nani pon ade bought slide cmtu jgk mase zmn kakak chiqa dulu.laen sket la but skrg dh bsr xmo maen dh :-( adik dia pon xmo maen dh...huhuu

nurul megat shukri said...

yay!sonok kyra..kak hanin pun suka la hubby die nak balik...have a blast kak hanin!=))