Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 3, 2011

Our Precious Moments with daddy at Singapore Part 1

Fuh! memang penat......sampai demam-demam hanin....hahahha! BUT....we had sooooooooo much fun....Thank you soooooooooo much,daddy....mommy and kyra sayang daddy sangat-sangat :) of course...lil kyra yang paling happy.....sampai skarang....mulut becok...tak abis-abis story pasal zoo....animals...lion...Universal Studio Singapore...madagascar....shrek.....semua.....hehehe!

Last Thursday nite,we went to JB...and sleepover at my parents house.....Sepanjang our vacation at JB/Singapore,kitorang sleepover kat sana...senang dan dekat nak masuk Singapore ;) Pagi-pagi Jumaat....my hubby,me,kyra and bibik bertolak gi Singapore....On the way to Singapore....my hubby stop jap kat Imigresen Singapore....nak register his car and nak beli autopass card...then,dah register semua....terus cari 7 eleven nak top up the autopass card....my hubby top up S$150.....sebab kat Singapore...semua parking guna autopass card....then nak masuk and kuar Singapore kena guna autopass card....memang wajib and penting autopass card nie...

Lepas dah top up autopass card semua..terus gi Singapore Zoo...Thanks to mr GPS.....senang je jumpa Singapore Zoo ;) hahaha....hanin dah banyak kali gi Singapore pun masih fail jalan Singapore nie *hmmm...jalan KL pun hanin asik sesat...walaupun Hanin dah duduk sini 29 years...opsss! ;)* tau lah....jalan kat Singapore nie...pening gak :) tau tak? betapa dekatnya Singapore Zoo ngan my parents house...10 km je...heheheh!! Sampai-sampai je  kat Zoo tu..terus my hubby beli tickets for him,me and bibik....kyra free ;) kitorang beli ticket masuk zoo skali dengan tram ride....so S$25 per person (for the three of us..S$75=RM181.62).....lepas beli ticket...we had brunch at KFC....jangan risau...KFC dier halal ;) oohhhh!! i love the cheese Fries....sedap and best sangat-sangat....

Jalan-jalan kat Singapore guna GPS...

cheese fries yang yummy!
makan sampai jilat-jilat jari...nyum!nyum!
comotnya kyra ;)
Dah kenyang semua....kitorang terus masuk zoo....kyra dah tak sabar sangat-sangat nak tengok the animals......walaupun me and kyra dah gi Singapore Zoo banyak kali.....tak pernah bosan....it's one of the best "open concept" zoo in the world...and kali nie gi sana yang paling best....sebab 1st time gi ngan my hubby ;) selalunya gi sana ngan my parents :) 

Pics at Singapore Zoo...Buy 2 free 1...1 for S$20...
my small and happy family :)
the happy us...
me and kyra....
Kyra masuk-masuk je....terus lari sana..lari sini.....excited tengok banyak animals.....terkejar-kejar gak me,my hubby and bibik  kejar dier....haahaha! seronok kyra tengok lion....monkeys...orang utan...elephant...giraffe...zebra....hippo....rhino...semua.....siap tarik-tarik daddy...nak gi sana...nak gi sini.....nak daddy dukung.....huhu! yups....now,kyra memang manja sangat-sangat dengan daddy...macam faham-faham je..daddy nak sign on kapal tak lama lagi....mommy biarkan je kyra manja puas-puas dengan daddy :)

:)
mommy...kyra nak  gi sana....
jalan-jalan...pusing-pusing zoo....
daddy tengok tu.......
amboi...daddy and kyra....jalan sampai tak ingat mommy :p
the flamingos

Kyra panggil Gibbon..."Uk...Uk..." (the monkey sound)
Sukanya Kyra tengok orang Utan ;)
Proboscis Monkey....
Orang Utan...
me and kyra yang happy....
Lion tengah sleep....
;)
Lepas dah puas berjalan-jalan tengok animals kat zoo....my hubby ajak naik tram...round-round zoo......masa naik tram tu....dah memang mendung macam nak hujan....tengah round-round zoo tengok animals dengan tram...tiba-tiba hujan lebat....huhu! nasib baik...dah ada atas tram and my hubby sempat beli baju hujan for me,him,bibik and kyra kat kedai souvenirs zoo before masuk zoo...kitorang pusing-pusing zoo.....banyak kali gak lah.....sebab unlimited ride...hihi! kyra pun suka naik tram ride.....siap bye bye kat the animals :) lepas hujan dah ok skit...kitorang pun turun tram dan jalan ke zoo entrance.....
mommy and kyra on a tram ride...
me and my hubby :)
the giraffes.....
the Rhinoceros
Before balik ke kereta....my hubby ajak makan ice cream kat Ben and Jerry's....yummy! our favourite....kalau datang singapore...memang wajib makan ice cream kat Ben and Jerry's....sedap...dah kenyang makan ice cream....kitorang shopping kat zoo souvenirs shop.....beli few shirts for me,him and kyra......thank you soooooo much,B.....memang topi for kids banyak cute-cute...tapi kyra tak nak......kalau pakaikan kyra the topi....kyra siap kat "NO....nanak..." huhu! tak dapatlah mommy pakaikan kyra topi cute-cute...kyra memang tak suka....rimas :(


Ben & Jerry's ice cream...
Waffle yang yummy....
daddy tengah makan ice cream...
me yang happy dapat makan Ben & Jerry's ice cream...
kyra tengah minum her favourite drink...Snapple....

Lepas shopping kat Zoo souvenirs shop...my hubby ajak balik JB...memang first-first plan....nak gi Orchard road...nak shopping-shopping kat sana...tapi tengok kyra dah penat  and sleepy sangat-sangat...yelah...the whole day jalan-jalan kat zoo....tak jadi...lagipun...the next day,Saturday...awal-awal pagi nak gi USS....On the way back to JB....jam skit....sebab orang balik kerja....and Singaporean nak masuk JB....sampai-sampai je umah my parents...kyra dah tido kepenatan.....My parents ajak kuar makan late dinner.....tinggal jap kyra dengan bibik kat rumah..then,kitorang gi Rawa and had our late dinner there....uh! wajib makan sini...setiap kali datang JB.....Yummy and delicious....nanti Hanin update about the food at Rawa,k ;)


lepas kenyang...balik-balik je rumah.....terus tido...zzzzzzzz...penat sangat-sangat......esok (Saturday) nak bangun awal...thank you soooooooo much,B for the wonderful time at Singapore zoo :) mommy and kyra sayang daddy sangat-sangat.....

oklah...got to go....nanti hanin update our cuti-cuti at USS lak,k ;)


Have a great day y'all...take care....muah!


P/S:Hanin dah pos hadiah contest hanin tadi....tunggu,k....hope you love it ;)

3 comments:

Maslina Roslan said...

Hanin,

Bestnya jalan2 kat Singapore...tot the Zoo macam tak best,tapi bila tengok pic you...cam ok plak..leh bawak Rizqullah gi sana nanti..

Yiiipppiee!!akhirnya the Kidz Sport bukak pun...such a long time tunggu..nanti kita ngedate anak2 kita kat sana sambil kita berdating ek...

Kiss-kiss and hugs for lil kyra...she is so happy,cam see each and every picture...you pun berseri-seri wajah...:-)

HaninFarshid said...

maslina,

mesti bawak rizqullah....the zoo memang best...one of the best zoo in the world...rizqullah mesti enjoy gi sana :)kalau gi sana...beside singapore zoo...jangan lupa gi safari night and jurong bird park ;) kyra loves it there....banyak kali gi pun...dier enjoy and tak bosan....

hehehe..me and farshid banyak kali gak gi empire nak tengok bila kizsport bukak...tak sabar sangat nak bawa kyra gi sana...at last esok dier bukak....nanti kiter buat playdate kat sana...mesti anak2 kiter suka ;)

yups...she's sooo happy dapat spend time with her daddy...yups...me too....thanks dear!

kiss kiss and hugs for your lil rizqullah...take care,dear...

Mama Likha said...

bestnyer!!! rasa nak pergi zoo spore, aritu just kt resort world jer smpai... :)