Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, March 29, 2011

shopping-shopping for our lil kyra :)

As usual,hari nie memang busy...one whole day kuar...now,baru free nak update blog ;) hihi! my hubby ada..mesti everyday...jalan-jalan..makan-makan....shopping-shopping with him...memang banyak benda nak buat bila dier balik ;)

Tadi,pagi-pagi dah bangun...*our lil kyra still nyenyak tido....tak sampai hati nak kacau dier..so,dier tak ikut...* my hubby ada hal kat workshop...biasalah..dier balik..mesti his car dimanjakan ;) then,after that....me and him gi bank jap...ada hal....dah settle bank semua....me and him gi Alamanda jap....saja je nak jalan-jalan kat sana....Hanin teringin nak makan nasi campur kat foodcourt sana ;) my hubby layan je nafsu makan bini dier sorang nie :p oh! lagi satu hajat Hanin gi Putrajaya..sebab nak amik baju kyra yang hanin order kat Yat,mama qiestina...kalau amik sendiri kat rumah yat...boleh Hanin cuci mata apa yang hanin nak beli lagi...hihi! ;) time hanin gi Putrajaya...Yat tengah kuar-kuar with her beloved family :) so,sementara tunggu Yat...hanin pusing-pusing Alamanda....lama dah tak datang sini....banyak gak kedai baru kat Alamanda :) kat sana..sempatlah kitorang bayar bill maxis and dapat gak hanin pow farshid shopping few clothes for me at Envee and Dior lipstick at parkson...hihi! thank you soooooo much,B :)

nasib baik Yat message me,kata dah ada kat rumah....kalau tak...lagi pening kepala my hubby layan bini dier shopping :p dapat-dapat je message from yat...terus kitorang shoot gi rumah yat kat presint 9.....sampai-sampai je sana....me and my hubby disambut oleh sweet couple,yat and ekhram :) cutie qistiena tengah tido best dalam bilik ;) so,apa lagi....sampai je rumah yat...hanin tengok baju yang hanin order....and tengok apa lagi nak beli...nasib baik my hubby good mood...bagi hanin beli for lil kyra....memang geram....comel sangat-sangat the baju....tengah tengok-tengok apa lagi nak beli...qiestina bangun...yups! she's sooooo adorable.....sigh qies! kan best...kalau kyra ikut...mesti kyra suka.....sebab dapat main-main dengan qies....*mood rindu kyra time tu....kalau kyra tak tido time kitorang kuar...memang dah bawak*...takpe...nanti kiter buat playdate,k ;) my hubby biasalah...seronok berborak dengan hubby yat pasal kereta..hihi! tu memang his hobby....suka sangat keta...oh! they also talked about their work as seafarer :) me and yat....cakap pasal our lil daughter and baju yang hanin nak beli ;) dapat gaklah....hanin beli few pyjamas for our lil kyra.....thanks eh,daddy....kyra mesti suka sangat-sangat....

bought few clothes for lil kyra :)
http://qies-syomelicious.blogspot.com
 love it soooo much!

after dah beli baju for kyra....kitorang pun balik....thanks yat...sebab layan Hanin and farshid dengan baik...uh! Hanin doakan rezeki yat sentiasa murah....insyaAllah! one day you'll become the most successful businesswoman :) sampai-sampai rumah....farshid ajak gi empire lak....saja nak bawa kyra gi toys'r'us.....farshid nak beli something for kyra...adik and bibik pun ikut gi empire skali....kyra memang happy...dapat gi toys'r'us......lari sana...lari sini...excited tengok banyak toys :) at last...daddy belikan kyra Barbie laptop yang kyra nak sangat-sangat :) excited kyra.......seronok dier...amboi kyra.....now,kyra ada barbie blackberry....Ipad.....and now barbie laptop...huhu! memang banyak gadget anak mommy sorang nie..Now,bila mommy main blog....kyra boleh teman mommy ;)

lepas beli barbie laptop for kyra.....we went to Jaya Grocer....beli chicken....beef and vegetables for lil kyra.....after dah settle beli barang for kyra.....terus balik.....fuh! memang penat..satu hari jalan....but we had soooo much fun....memang seronok bila tengok kyra happy dapat apa yang dier nak :) sampai-sampai rumah...lepas kyra tukar baju tido.....terus kyra tak sabar...suh daddy kuarkan laptop kyra from the box....yups! she's soooooooooooo happy.... and excited exploring her laptop.....and then, mommy tunjuk baju-baju yang mommy beli from aunty yat.....kyra happy sangat-sangat......seronok kyra dapat banyak baju......terus kyra hug and kiss..kiss daddy and mommy to say thank you...aunty yat,nanti kyra pakai baju yang mommy beli from aunty yat,k....then mommy amik pics kyra and tempek-tempek kat blog mommy....i will make cheeky+adorable faces just for you...hihi!

uh! oklah...nak sleep.....hari nie tak sempat nak gi kizsport/critterland...maybe esok nak gi :) jomma..sapa-sapa nak join gi sana...the more the merrier ;) 

nite-nite all....and sweet dreams :) muah..muah.....

err...daddy......mommy and kyra sayang daddy sangat-sangat :)

......................................................................................................................
do enjoy the pics of our lil kyra exploring her new barbie laptop :)


 yay! new laptop...

 hmm...camna eh nak main?
tekan sini eh?

 happily wrestling with her daddy...

 She loves her new toy sooooo much...

 our adorable+cheeky lil kyra :)

 what is this daddy?
ooo...mouse....

 amboi....macam expert :p

 :)

 hahaha....macam terror je anak mommy 
main laptop :p

 nanti daddy boleh e-mail kyra :)

"thank you sooooooo much,daddy..."
muka happy our lil kyra dapat new toy and clothes :)

4 comments:

Marsha~ said...

hehehehe... baju biru Kyra ni sebijik mcm ariq... hehehehe.. amboi hanin dgn kyra bukan main bz sejak farshid balik.. blog pun asyik gambar makan dan shopping... happy tgk hanin happy dan jeles pun ade.. hahahaha... takpe, hanin manja puas2 ddgn hubby time dia ade ni... kyra pun sama....
hanin, bila nak tukar bbm pin ni.. add sy lah.. 25E427D boleh gosip pjg sket.. hahahaha

HaninFarshid said...

marsha :)

hehehe...memang busy sejak farshid balik nie...dulu dier balik mesti kena gi course semua...so,now..dier free...tak buat apa2...kira balas dendamlah nie :p of course time dier balik..kena gi shopping and makan2...hahah! marsha pun samakan? ;)yups! me and kyra tengah manja puas2 with him...lagi sebulan lebih farshid nak naik kapal....

marsha...hanin try add marsha tak boleh pun :( here's my e-mail: honeyn82@yahoo.com...
marsha try add hanin using my e-mail...

Mama Qiestina said...

weeeeeeeeeeee mesti kyra happy bangat kan mommy belikan baju manyaak utk dia :)

dapat lappy syomel lagi.ah so lucky kyra..dahla syomel dapat mommy & daddy yang baik lagi sporting.ehehe.

nanti sampai stok baru harus antie yat MMS dulu before publish kat blog eh..utk kyra syomel.

lalings,psst kita gussip semalam tu baru ai terfikir sapekah yg suke buat komen onar kat my belog yg pemes amos nie.hiks :P

ibu chicamie said...

omg...hanin.,nanie baru je survey laptop tu nk beli for my little doter.ritu survey kt toy r us alamanda.tp mase tu nk cpt..survey je dulu.so how.,ok x laptop barbie tu.? hee...bestnye lahai kyra dh ade laptop idaman ati gegirl2 syomel.heeee