Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, March 24, 2011

Geram...memang Geram!!!

Adik...sabar,k.....


Ni lah dugaan berbusiness....k.nin tau adik kuat......kuat daripada k.nin....

InsyaAllah ada hikmah disebaliknya....

orang penipu macam tu...memang hidup tak berkat....will not be happy with her life!!

Geram memang Geram......

K.nin pun geram sangat-sangat.....

kesian tau kat adik...buat macam nie kat dier.....order cupcakes guna air liur je...tak masukkan duit...main order je...and then,cakap manis-manis...atas dasar percaya because you're a friend to her friend....adik accepted your order....walaupun dier ada banyak lagi kerja nak buat.....yes! she's a part time student.....plus dier kerja HR at one of a multinational company...ada business lagi...plus buat cupcakes yang orang order *Alhamdulillah....she loves doing all that....tak pernah merungut....yups! she's a workaholic..im soooo proud of her...she works hard to make sure her dreams come true...k.nin doakan rezeki adik sentiasa murah :)*


Hey you.....yes You....Jantra Naqiah Thongcharoen!!...memang dasar Penipu....nak buat fashion show....nak yang THE BEST!!! tapi takde budget......kalau takde budget...takde duit...jangan buat-buat macam ada duit...u dah confirm your orders....tapi duit tak masuk lagi....macam-macam alasan...then a day before your fashion show......my sis mintak duit..tanya confirmation....you kata confirm...tapi duit still tak masuk...sampailah midnite....duit takde...you diam je...her hubby memang tak bagi dier buat cupcakes sebab duit tak masuk...tapi my sis tetap nak buat....takut tiba-tiba you masukkan duit..tapi dier takut takde time nak buat nanti...ye lah! the next day dier kerja....and then,u kata nak cash on delivery....my sis ok....tau tak?? my sis&her hubby....buat cupcakes tu sampai 4am.......just for you!!! and because she trusted you....dah lah esok dier nak bangun awal...nak gi kerja.....memang you takde perasaan......bukan skit tau you order...banyak lak tu....


and then,before dier nak gi kerja yesterday....dier pesan kat me and bibik...kata you nak datang amik cupcakes around 10am..tapi you tak datang...and then you called her...still bagi janji manis....kata nanti nak amiklah.....nanti nak bank in kan duitlah....jalan nak gi rumah macam manalah....macam-macam you janji her......sampailah petang...you still tak datang...my sis tak sedap hati...bila tengok your facebook....her friend yang buat business event pun kena tipu.. and then,she tried to call you.....you terus off your hp.....she message you...you tak reply...you terus MIA.....manusia macam nie pun ada ke?

yups!! my sis has learned her lesson......memang ramai dah nasihatkan dier....ayah,mama&her hubby *me? no...hanin tak bagi nasihat...just be there for her...hanin tak reti pasal business nie*.....kalau nak buat business....jangan percayakan orang.....business ada ups and downs...you just must be strong to survive your business....and kena banyak-banyak bersabar...sebab bermacam-macam ragam and karenah orang kita jumpa.....


adik.....we're always here for you and will always support you.....i know you're not the give up type person.....i know you will work hard to make sure your dreams come true.....will always pray the best for you,dik....we love you!


ok....nak tau jantra Naqiah tu sapa?.....boleh google her...or cari dalam fb...

 

nie cupcakes yang that b**** order.....yang my sis bertungkus lumus buat....

 25 elmo's

1 big cupcake...

 and 50 red velvet...


bukan my sis je dier tipu....kawan my sis pun kena tipu


K.nin memang tabik dengan adik...adik still cool...tak nak tunjuk adik marah.....adik memang kuat....semalam..bila i tried to talk to talk to you....adik just diam...you dont want to talk about her....you tried to be strong....adik still main-main dengan kyra macam biasa....adik cakap-cakap and tengok tv macam biasa....dalam hati hanya Allah yang tau perasaan adik...im soooo proud of you,dik......

oh! my hubby suruh tulis jugak...nie dier cakap *sibuk je B nie :p*:

"F**k O*f!!!! Jantra......... "

oppsss..sorry for the harsh word :)

oklah....tamo marah-marah....nak bersiap....nak hantar my parents gi KLIA petang nie...before that nak kuar makan dulu :)

take care all....

7 comments:

Hanis Azla said...

selamba aje tipu orang mcm tu.. Langsung tak ambil kira kesusahan org.. Kalau kena kat i pun i temper. Semoga adik u terus bersabar & next time mmg kena beringat kan..

Mrs. Amie said...

babe, jahatnya org camni! i pun benci! meluat sekalilah! sabar ek.. especially ur sis tue.. harus bengang! tulah.. betul ckp u tue.. takde duit haruslah ukur baju di badan sdiri.. jgn nak order mcm2.. anyway, i like ur sis's giant cupcake! cantik!

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

laa..sian adik kak nin..hishh..bak sini cupcakes tu..dia xnak ramai lagi yg nak..nampak sedap ja...*wink2!

linda said...

alamak..teruknya pompuan tu.kalau linda dekat area rumah hanin boleh la beli sikit cup cakes tu :) masih tak dpt nk merasa 1jenis cup cakes pun..

adik hanin mmg ada bakat.cantik2..wish luck & moga tabah selalu..

nurul megat shukri said...

kesian adik kak nin...geramnye.!

Ely Hasrul said...

jahat ok!!!!!!

cuppies tu tahan lama tak? seb beik la i xdek event to celebrate or else bleh beli from ur sis.. nk beli mkn sdr pon boleh tp xdpt la beli byk ..

siannye.. sabar ok..

neverletmego said...

banyak gile orang jahat sekarang ni..di luar ..dalam internet pun banyakk..:(
kesian adik u..
btw cantik cupcakes elmo tu ..boleh order ni..---> but makesure masuk duet dult ..