Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, November 30, 2009

Bersemangat :)

Salam Aidiladha everyone :) semoga ibadah korban kiter semua diberkati olehNya....Amin!!!

heee...dah lama baru nak wish.....sebenarnya dah balik from my kampung,kuala kangsar 2 days ago....tapi busy sangat..cheh! alasan...best sangat-sangat duduk kampung...makan pun best :) kyra pun suka sebab semua manjakan dier....comel je tengok kyra jakun tengok lembu...heheh!

*thanks to huda and edy sebab datang kampung hanin....heee....comel je perut huda....tak sabar nak tengok baby huda nanti ;) *


sekarang biler balik from kampung....bersemangat nak buat business....huhu! macam best je business nie....No....No...not MLM...bukan juga business makan...heheheh....my uncle pun nak join....and my aunty will help me....tengok dier leh angkat keta baru....my cousin pun nampak terlampau ok (dier boleh untung dlm rm***,***)...buat business nie....boleh beli keta(honda ok! boleh bayar cash...huhuhu)...renovate rumah.....gi vacation...huhu!! nak joinnnnnnnnn.....

my hubby pun bersemangat :P dari hanin duduk rumah...baik hanin buat something bagi duit farshid banyakkan? heheheh....(nie dah kena hasut with my aunties and uncle's nie)....as a wife...hanin kena ler tolong my hubby....(yang bestnya..hanin just duduk rumah je...tunggu duit masuk...hik!hik! sebab ada orang tolong jagakan) yang penting...duit tu....insyaAllah...leh buat modal nak bukak nursery and tadika one day....huhu! tak sabar nak jadi cikgu balik...alhamdulillah...ramai nak tolong hanin....

can't wait...ayah and mama balik (my family takde...gi vacation !! takpe...bulan 2 next year...hanin and kyra ikut gi vacation..yay!!).....nak mintak nasihat ayah....pasal benda nie tak boleh buat main2....ayah selalu jadi penasihat kewangan kat orang...now ayah kena tolong anak ayah :P bagi nasihat...ok ke tak ok business nie...

heee......bersemangatnyaaaaaaaa!!!


and alhamdulillah hanin dah sihat :) hanin risau sangat-sangat....17 days hanin lewat period...hanin asik rasa tak sihat...bila hanin check..all negative pregnancy test (7 kali check tau..5 kali home pregnancy test...2 kali kat doctor)....and negative blood test....jumpa my gynae....siap jumpa 2 gynae lagi....alhamdulillah...hari raya pertama tu datang...sakit ok...sebab lama tak datang!! sebab me and my hubby memang nak tambah lagi sorang ;) *takde rezeki time nie...insyaAllah next time biler farshid balik..hanin berusaha lagi :P* so....hanin memang kena jumpa gynae hanin balik biler farshid naik kapal....nak check semua....Dr takut if irregular period....sometimes sesetengah irregular period leh buat ectopic pregnancy...huhu! hanin tak faham apa Dr tu explain...yang tu kena jaga-jaga...so....hanin harap semuanya ok...amin!!! alhamdulillah sepanjang hanin mengandungkan kyra...semua ok...so..hanin harap...if ada rezeki lagi sorang pun selamat semuanya....

huhu!! my hubby pun sokong me nak tambah lagi sorang..insyaAllah kyra ok...next year dier dah masuk setahun....hanin umur 35 years old...Dr. suruh rest with my health condition....suruh stop pregnant...(now i'm 27 years old....lagi 8 years to go...) lagipun me and farshid nak anak cepat....farshid kata...tak naklah dier 55 years old...anak baru sekolah rendah...dah kira dah umur kyra....kyra 20 years old...kitorang dah 47 years old...huhu! tuanyaaaaaa.....tu belum adik-adik kyra (insyaAllah)....sian diorang nanti...nak study...nak kawin....daddy and mommy dah tua...we want to be there for them....we hope!! (kalau Allah panjangkan umur)...

kalau business nie ok...berjalan dengan lancar...insyaAllah...we can give our best to our children...kalau tak buat business nie..my hubby pun kata dier boleh support...no...hanin tak nak dier susah sorang-sorang...biar kiter susah berdua eh,B?

*i'm smiling...teringat semalam me,my hubby and my uncle discuss about this...siap buat kira-kira lagi....huhu!!*

oh!! good news....to me kot....hahaha!! mama told me iskandar malaysia nak buka MPO kat johor..yang jual international branded items macam kat US,Japan,korea tu.....wahooo.....memang shopping heaven...mesti murah macam US....huhu! berebutlah nanti orang malaysia ngan orang singapore shopping...

hee...macam-macam hanin dengar cerita...semua best-best....lagi bersemangat hanin nak jadi businesswoman :p kyra...pray for daddy and mommy,k....semoga dimurahkan rezeki..insyaAllah this is for you and your adik-adik's future....*berangan jap..hee..tak salahkan berangan?? bagi bersemangat skit*

hmm....hari nie ingat nak ajak B gi tengok wayang lah...hehehe!! tak tau dah apa nak buat....everyday datingkan?hahahah! lepas tu kiter gi Toys'R'us nak,B? beli Lego for kyra......dier macam suka je main Lego....hee...jangan risau...of course beli for babies nya...err...mommy nak gak boleh?....rindu lak nak main...teringat time kecik-kecik dulu...suka main lego...hahah!

*tak sabar Lego land nanti bukak kat johore....memang kena serbu....*

oppss...my lil'princess dah bangun...got to go....hee...nasib baik dah bangun..kalau tak...ada je hanin nak bebel-bebel...hahah!





P/S: wan....thanks to you and shahril....hanin dah dapat wedding pix aisha....cantik sangat-sangat....wah! your hubby leh jadi professional photographer....


.............................................................................................

kepada yang merindui kyra....here's the
pictures of her kissing and belasah the frog toy (macam princess and the frog lak)......*hee...gambar nie takde kena mengena dengan blog yang hanin tulis :P* sian frog tu....sampai patah-patah kaki dier kyra buat...sigh! anak mommy nie....tu yang kena beli lego nie....dier suka benda yang mencabar...(daddy dier yang cakap :p)




mula..mula...baik je belai-belai frog tu...




lepas tu...she kisses
the frog...





dah start mengganas..
dalam gambar..nampak je innocent :p





haih! tercabut dah kaki frog tu...




hehehe...mommy sedap lak
kaki frog nie...jangan risau ye...
mommy kyra ada di situ untuk
mengawalnya.....




nak try cabut kaki frog lagi sebelah
dengan muka innocent dier...


*we love u sooooo much,kyra...walaupun macam mana notinya kyra...kyra tetap nampak cute to us...and u still our lil princess*

* tak sabar nak tengok cerita Disney the princess and the frog...nak bawak kyra...heeee! ;)*




11 comments:

_Yaya_ said...

plok..ciom..gomol kyra bam bam utk yaya..

Belly-Button said...

i miss dis si comel! so beautiful!
before dis nmpak comel, skrg da naek level jd beautiful nih, bila dia makin besar. wahh nati 20 taun lg sure ramai peminat ni! hehe

ZuRaNaI said...

waa.
bisnes ape tu kak hanin,
kongsi2 la..hii~

abis tcabut kaki frogy
nant suh mummy bli frogy lgi tau kyra..hii

Zezzatty said...

besnye business..i ade terpk nak berbusiness tp malu segan la ape la seme ada!huahuahua.

btw,dh besa kan baby2 kita ni..rindu time dorg baby...huhuhu

farah said...

kak nin dearie...
=))
dun wory kak nin...
insyaALLAH nnt ade la adik's'(plural sbb nak bayak2..hehe) utk kyra...
=)) sempat lagi nie b4 35yrs old..hehe..

p/s: send my hugs n kisses to kyra tau...sgt co0omeyl~~ geram2~~ hee..

~ DaHLiA ~ said...

huhuhu.. so sweet la bdak kyra tuh.. hehehe...
anyway.. guwdluck to u k.hanin... dimane ade kemahuan kat situ la ade jalan kan..
pray for ur success!!

HaninFarshid said...

sha...


hihi...malulah aunty puji2 kyra :P *blushing* i miss u too aunty ;)
..............

zuranal

heee...nanti menjadi...k.nin cakap business apa...tapi kena jumpalah...tak leh tulis dalam blog...secret..hihi!! kira macam family business gak :)sebab ramai family k.nin involve business ni :)

huhu! daddy kan engineer...daddy dah sambung balik kaki frog tu...hihi! daddy suh save budget :p

............

zaty

huhu....yups...i pun macam u...tapi i kena ada gak side income for our children's future ;) so..kena berani-beranikan diri buat gak...

tulah...dah besar dah anak kiter...cepat sangat masa berlalu :) i miss masa time2 preggy and time melahirkan kyra :)memang i kena appreciate time being with kyra..

HaninFarshid said...

yaya

ok dear :)

........................

farah...

thanks soooooo much sis...insyaAllah...

kyra sends her hugs and kisses back to u :)

................


dahlia,

thanks dear....will pray for ur success and happiness too :)

w|cKa` said...

comeynye kyra ngan frog tu.. muka puas ati dapat gigit kaki frog tu..

farah ariff said...

hehehe kyra so cute la =) bile nk jumpa ngan iman ni :p

nin,berminat jugak bisnes sementara ada di rumah tiada buat apa2 slain melayan iman sorang.best gak dapat extra money nih =)

HaninFarshid said...

fara,

insyaAllah nanti kiter jumpa:)

tulah..dari duduk umah baik kiter buat something nak beranakkan duit laki kiter :)

..............
izan,

memang dier puas hati sesangat dapat patahkan kaki frog tu..hehehe!