Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, November 23, 2009

kena saman by them :)



I've been tagged by sue,aira and amie...



5 expensive baby related product I don't regret buying :


  1. Graco,Sweet Cherry and Quinny+maxi cossi strollers - hahaha! tu lah tamak namanya....graco...my hubby loves the colour and nampak sporty...sweet cherry i beli sbb senang nak lipat :P last-last beli lagi satu sebab yang 2-2 tu tak muat masuk kereta my hubby :p
  2. Gin&jackie diaper bags & 2 diaper bags beli kat batam -huhu! loves the colour sooooo much.....i beli dlm rm300..i think...hahah! tak ingat...yg lagi dua tu...brand LV tipu...beli kat batam..sepatutnya handbag...tapi i buat diaper bags...i suka sebab nampak stylo...satu dalam rm150++ and lagi satu dalam rm200++...i pakai those bags time farshid takde...hehehe!! sbb farshid kata nampak mcm perempuan :P biler dier ada..pakai diaper bags yang beli kat jusco...
  3. kyra's toiletries - i guna brand mustela and buds.....bagi i mahal...sebab 1 cream pun dlm rm20-rm40...huhuhu..i beli satu set....love those brands sebab kyra sesuai guna....kulit dier rasa lembut and love the smell sangat2...
  4. Babybjorn carrier - sangat berguna biler kyra nak enjoy the scenery....gi zoo ke....gi birdpark...etc....dier leh tengok keliling :) she loves it....
  5. Kyra's diapers- for me mahal ler...sebab kyra selalu tukar pampers...sekarang kyra pakai 2 diapers...mamypoko untuk siang and huggies ultra untuk malam or jalan jauh2...alhamdulillah kyra selesa and tak pernah dapat rashes lagi...pakai lama2 pun takpe...hehehe!




5 cheap baby related product I don't regret buying :

  1. educational toys like lamaze - i suka toys2 nie sebab dier educational toys...the toys are designed to develop baby skills....kira main sambil belajar...kyra pun suka the colourful toys...and ada yang buat sound...yang penting selamat...
  2. story books - I beli banyak story books for kyra.....jenis yang paling banyak...lamaze books...selamat for kyra...kyra pun suka explore the book with hands and mouth...she begins to understand the concept,look and feel of a book...
  3. mr orange,mr rhino and mr sponge bob - kyra's favourite :) kalau tido or duduk dalam stroller mesti kena ada 3 of them....
  4. FP small toys - huhuuh!! i suka the teethers....kyra pun sama...i beli yang cooling and the vibrating teethers...
  5. munchkin milk container - murah and colourful.....senang nak bawa gi mana-mana....tak payah bawa tin susu :P

Skrg, I nak tagged:

ety

marsha

yat mama qiestina

ielya

farra khairil

yam..mama akasyah

and sesapaler yg nak buat tag nie :)






5 comments:

w|cKa` said...

2-2 org kakak saya pakai stroller quinny+maxi cosi.. dan saya pon nak pakai ni jugak nnt.. senang naik turun flight sbb ada beg..

Mama Qiestina said...

halamakkkkkk mama Qies kena saman daa..

ok mummy kyra nanti i buat yea:D
mwahhh ckit kat kyra,Qies br mangun titon ni mucuk macham =P

ety said...

ok hanin nnti ety jwb saman hanin ni yer...

Shida Radzak said...

hanin kalo rasa2 nak jual memana satu stroller tu juallah kat sayer erk heheehe

Mama Qiestina said...

yat suda jawappp ini saman :)
wokeh tadak hutang yaaa!

mwahhh2 kyra :)