Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, November 2, 2009

We're busy :) but happy ;)

Argh!! bosannya....my hubby takde.....gi workshop with my sis boyfriend,Raedi....check his RX8.....takpelah...while he's not around...and my kyra busy main-main...better i blog....nanti my hubby balik....nak kuar lagi :P



main jap with her new mr sponge bob....
while mommy's blogging :)



busy...busy...busy...memang busy....ceh! macam kerja je :p

tak kerja...just busy spending time with my hubby....manja puas-puas with him...kena abiskan his 2 months cuti betul-betul sebelum dier naik kapal end of december or early january...heheheh! both of us happy sangat-sangat when he's around :) and of course yang paling happy...our lil girl....sebab daddy bawa dier gi jalan-jalan merata-rata tempat....

*my hubby pun happy...sebab dier dapat makan puas-puas :p both of us makin chubby...hahaha*

last friday...my hubby bawa me and kyra and my family in law...makan at One Seafood Garden bangsar....nyum-nyum...memang sedap....then the next day lak....my hubby belanja my family at Kunang-kunang restoran...love the food there.....kyra pun suka the environment kat sana....oh!! happy je dier dengar live band....diam je dier sambil menghayati the song ;) memang kyra good girl...behave je dier...



dinner at kunang-kunang with family


and yesterday....jumpa my school mate and my best friends...GG and Liza at sunway pyramid....had fun...tapi jumpa liza kejap je....sebab liza ada hal with her BF :) we all makan at restoran Thai Thai at Sunway Pyramid.....hahaha! makan lagi....yups...thats me and my hubby's favourite :p

after makan at Thai-thai restaurant....gi makan desert at Tutti Fruiti...sedap ice cream yogurt dier...kyra pun suka....habis dier makan.....nanti kiter gi sana lagi,eh...kyra.....mommy suka tengok kyra excited makan yogurt yang daddy suapkan....nanti kiter ajak daddy gi 'Manggo' lak.....yogurt kat sana pun sedap...oh!! yang bestnya...daddy belikan kyra Mr Sponge Bob.....kyra suka sand dolls macam mr rhino and mr orange...happy kyra peluk mr. sponge bob...Thanks daddy :) i love you soooo much...

huhu! sorry GG dearie....sepatutnya cari baju kurung for Aisha's wedding with her...tapi kena balik awal.....( thanks GG...i had fun meeting you :) ) sebab my Pakcik...nak belanja makan at Lala Chong for dinner....hahah!! (yups...makan and makan lagi) memang favourite my family....almost every weekend makan kat sana....my hubby ler yang paling excited because he loves the ketam there....me too loves the butter milk prawn...


............................................................................................................

at restoran thai-thai

:)


gg and adli



baik je kyra while mommy
and daddy makan...




kyra with aunty GG


................................................................................

at Tutti Fuiti



me and her





daddy nie kyra punya...
mommy gi main jauh-jauh :p



daddy best ;)



hmm...sedapnya yogurt daddy...




nak......cepatlah suap...




nyum...nyum..nyum..




after balik from lala chong....kuar minum-minum jap with my sis,Wani and her BF,raedi.....kyra kena tinggal kat rumah...sorry eh....takut daddy and mommy balik lambat....daddy nak discuss pasal keta with uncle raedi....then nak test drive his car at highway belakang rumah...huhuhu! memang kecut perut mommy biler daddy test drive keta dier...siap pakai seatbelt lagi :P seronok lah daddy borak-borak with uncle raedi....sebab uncle raedi study automative engineering...so, he knows lots about cars :) terkejut my hubby biler raedi cakap....nak maintain keta RX8 lagi mahal dari Keta BMW 5 series...huhu! walaupun lagi cheaper biler beli keta....padan muka,B...nasib baik ada raedi...so...he can help you to check your car......and he knows mana workshop yang bagus for your car :p

balik-balik from test drive....he checked his car with raedi...tengok nak tukar apa-apa yang patut...huuuuu!!! yups...he loves car sooooooo much....










nie.........nak cari another car pun...dier mintak nasihat raedi...which car yang bagus...bukan main bantai beli je...B jangan lupa...B marine engineer bukan automotive engineer...heheheh! lama gak dier borak-borak with raedi....baik tido....zzzz!! mana ler hanin tau pasal kereta-kereta nie :p

huhu!! my hubby dah call....shit B.....baru je kiter spend berapa ribu servis your car...nie nak betulkan lagi....ish! tak faham orang lelaki nie.....berapa ribu abis pun dier tak kisah untuk kereta kesayangan dier....pening hanin....

ish!! hanin tau beli je....mana hanin kisah pasal maintain keta :p nasib baik raedi ada teman B tengok mana yang patut B tukar....ish! jangan ler B gatal-gatal nak beli keta sport lagi eh? beli family car or yang besar and selesa....untuk keta nie pun dah abis dekat rm**,*** just for maintaining the car....nasib baik ada simpanan for your car...

huhu!! memang kena repair....tomorrow nak gi Kuala Kangsar and Penang guna keta B ;) yay!! ni first time Kyra nak gi Penang :) happy dier daddy nak bawa dier gi jalan-jalan :)

ok....got to go....my hubby call lagi sekali...suh datang workshop kat sunway jap....amik dier gi kuar makan-makan jap....bye....muahx!!

oh! my lil kyra is 7 months today :) tu daddy nak bawa dier gi Penang celebrate her 7 months ...happy 7 months,Kyra :)


P/S: nani....nanti abg farshid call aizat eh? leh jumpa.... dier guna hp no. sama ke?




8 comments:

~ SueHarriz ~ said...

mummy...lala chong tu katne..?seafud ehh..? best takk..??? i tringin nk mkn lobster, lpas pantang surgery ni nk mkan lobster..!! soo..katne eh lala chong tu..? =)

HaninFarshid said...

yups....seafood..lala chong kat kampung ara,damansara...memang the best....favourite my family....my uncle lagilah....kalau boleh nak everyday makan sana :p...lobster mesti ada...and lagi satu tempat yang ada lobster...one seafood bangsar...kat sebelah kedai keta brabus...tu pun the best...oh...lagi satu seafood best...southsea kat subang airport jalan nak gi kpg subang tu :)ikut u mana nak gi ;)anything,just gimme a call...i'll tell the way...and i'll tell you apa yg best nak order :)

heheh..lepas pantang...makan puas2 sue...jangan tak makan :)hope sue cepat2 baik....kiss harriz for me...

farah said...

kak nin~!!
hypersalivati0n da nie~~
sedapnye!
mane nak dpt exotic fo0d yg sedap mcm tu kat kangar~~
waaa....ngidam da nie...
huhu

=)

~ SueHarriz ~ said...

huaaa..power la u!! x sbr tggu abes pntang neh, bile luke dh smbuh trus nk gi la!! myb yg subang tu kot, dekat sket..?woohoooo!!

Marsha~ said...

byknyeeeeeeeeeeeeeeeeee tpt kyra gi... semua makan sedap2.. ish ish ish..... jeles auntie tau... meleleh air liur.. huhuh

~Pn.Ilah~ said...

Hi Hanin, wow beshnye daddy Kyra dh lik..Turn Hana nextmonth nk jumpa ayahnya..Besh2!! dpt jejalan situ-sini hehe..So, enjoy ur holiday n take care...

~ L i N d A u S ~ said...

Hepi 7 months kyra..
kejap je kyra dah beso...

HaninFarshid said...

farah...

memang sedap farah....takpe..kalau kangar takde..leh gi penang...sana pun byk makan :p


................

sue

hahah...nak tanya pasal makan i memang power :p

.................

marsha

memang sedap aunty...nanti turun kl...jomma makan ;)

.................


ilah

memang best biler daddy dier balik...leh jalan sana sini :) nanti turn hana lak....thanks babe...will enjoy our holiday...

......................


lindaus

thanks aunty :) mommy pun tak percaya kyra dah besar :)