Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, October 29, 2009

Happynya kyra....daddy balik!!!

smiling.....smiling of happiness.....

YUPS!!! I'm BACK!!!! and of course......with him.....bestnyaaaaaaaaa!

I had fun spending time with my hubby onboard....rasa macam honeymoon naik cruise :p tapi yang free of charge lah....and yes...my hubby manjakan me sangat-sangat atas kapal...sampai tembam-tembam hanin biler balik....food pun ok....not bad...makan chicken chop...lasagna.....roast beef....nasi beriani...huhu! kalau lapar tengah-tengah malam...my hubby buatkan maggi for me...or sandwich...or makan aiskrim...hehehe...me hanya baring atas katil..mintak je apa nak....mesti dapat...time ni lah nak demandkan? nak manja-manja....

what i did atas kapal for the whole 2 weeks? heheh...main game...tengok DVD....main monopoly..tengok blog...manja-manja...makan..tido and bergossip with him...macam bosankan? tapi biler with him...semua jadi best sebab dier manjakan hanin sangat-sangat...and dier pastikan hanin sentiasa happy atas kapal...;)

oh!! memang gi taiwan...tapi tak turun :( ramai tak turun......and hanin tak sihat hari tu....muntah-muntah..and loya.....no....not sea sick....tak pernah sea sick....atas kapal...biler kapal....goyang-goyang lebih...takde lak hanin pening-pening....seronok ada lah...rasa macam kena buai je...hahaha! tapi biler sampai port kat taiwan...tiba-tiba hanin tak sihat...huhu!! so, my hubby pujuk me...duduk je rest atas kapal :( and sebab dah ada line....of course lah hanin telefon my lil' princess,kyra....miss her soooooooooooooooooo much......every now and then....my hubby layan me rindu kyra....dengar me membebel pasal kyra...

*sigh! B...terkedu honey biler B cakap...."macam ni lah B rasa biler B naik kapal....missing both of you so much.....but....because i love both of you soooo much....B akan kerja betul-betul just for you and kyra's happiness..."*

thanks B....baru honey faham perasaan B....I love you soooooo much...

and about our lil'kyra....seronoknya biler mommy and daddy takde....hahahaha!! relax je biler mommy call....mommy lak yang lebih-lebih rindu kyra....yelah!! camna dier tak seronok...merata-rata tempat tok ayah and mama tok bawa dier....bawa gi JB....bawa gi open house....gi Singapora...gi genting highland...gi shopping....wah! seronoknya dier berjalan-jalan eh? yang bestnya...mama tok siap mms lagi pictures kyra biler jalan-jalan...jeles tau mommy...kyra....tapi takpe...yang penting kyra happy dan sihat and semua manjakan kyra :)



pemandangan from my room...suka tengok laut ;)





hahaha!! diorang salah eja nama my hubby...
nama farshid takde 'Mohd'...suka-suka
je diorang letak :P




activity atas kapal.....tengok DVD





happy dapat jumpa him





one of the menu...lasagna seafood ;)



oh! actually....me and my hubby dah balik dari 27th October hari tu ;) ......that's two days ago....memang excited nak update...tapi biler sampai-sampai je rumah.....wah!! excitednya my hubby jumpa his lil' princess...ye lah.....4 months lebih tak jumpakan? me too of course excited ;) walaupun baru 2 weeks tak jumpa...hehehe!

comel sangat kyra biler 1st time jumpa her daddy after 4 months tak jumpa....and of courselah dier menangis....sebab terkejut tengok me and hubby suddenly muncul depan mata dier :p tapi sekejap je....tiba-tiba dier stop menangis....and main with her daddy's janggut...hahaha!! bukan main manja kyra with her daddy...dier betul-betul lepaskan rindu biler jumpa her daddy....daddy dier pun seronoklah sebab kyra nak dengan dier...apa lagi...terus ajak me bawa kyra jalan-jalan..(sebenarnya...dier pun excited nak drive keta kesayangan dier...)

first-first ingat nak bawa kyra round-round dekat-dekat rumah dalam keta daddy dier je...suddenly my hubby bagi idea...gi Subang Parade....gi shopping for his lil' girl....dier teringin nak beli car seat yang sesuai for his RX8....huhu! overnya daddy kyra....car seat pun kena matching ngan keta..hahaha!

gi Subang Parade...masuk mother care....tapi takde yang berkenan pun....yups! my hubby ni choosy skit....ingat nak beli car seat for kyra...tiba-tiba terbeli lain lak.....beli baby carrier baru for kyra.....yang lama tu farshid kata....dah lama tak pakai...so, macam tak best lak pakai...hahaha! farshid terpikat ngan colour baby carrier nie...and ada ler beli skit toys for kyra at mothercare and toys'r'us....

terlompat-lompat kyra biler dapat barang for daddy...happy je...ketawa je kyra...

me and him bercadang nak beli baby walker for kyra...tapi takde yang berkenan.....

so.....today....me and him....gi Pavillion....

bersemangat my hubby nak cari baby walker and car seat for kyra kat sana.....at last!!!! dapat lah gak....car seat for kyra kat mothercare....bukan car seat je...stroller pun daddy beli...hahahah!! dier suka lak tengok stroller nie....sebab lipat kecik...and sesuai and senang masuk dalam his car boot.... :p

*daddy sebenarnya jeles....sebab mommy beli stroller baru....dier pun nak stroller baru*

ye...kawan-kawan...now...kyra dah ada 3 stroller....biler bising-bising...kata..."tak bazir ke?* dier kata...nanti leh guna untuk adik-adik kyra...erk!! ada je alasan dier...lagipun....dier dapat rezeki lebih..so...dier nak spend kat anak dier :P alhamdulillah...kyra...rezeki kyra....amin!! selain stroller and car seat ada gak daddy beli few things for kyra....huhu!! happy my lil' girl...excited dier biler both of us choose barang for her...dier pun sibuk-sibuk nak choose...



mommy jangan jeles tau...
kyra dapat shopping



heee...sukanya kyra...
daddy shopping for her...



daddy,kyra suka carseat and stroller nie...



daddy...duit daddy cukup lagi nie...
leh shopping lagi....



bestnya dier...tido atas
her new car seat...



tapi....walker still tak dapat cari...so,my hubby ajak gi midvalley lak...hahaha!! bersemangatkan my hubby?? amik my MIL at Taman Melawati...terus gi midvalley....kira makan sekali kat sana lah...still tak jumpa-jumpa gak walker yang my hubby berkenan....tapi takpe....asalkan my hubby dapat makan at his favourite place...chilli's...kyra pun join sekali....we ordered mash potato for her...sukanya kyra makan ;)



sampai-sampai garden midvalley...terus masuk
baby's room....tukar diaper...bagi minum susu and tukar her baju...
suka daddy bagi minum susu...siap main-main with daddy's janggut...



with mommy




buruknya melantak...
daddy lepaskan rindu makan....

huhu!! so...sebab takde lagi walker yang kyra suka...*err...my hubby suka.....*today (thursday,29th october)....selepas gi ofis....nak settle few things kat sana...nak amik slip gaji...EA form..bla...bla..me and my daughter's ING card...nak gi bank...nak settle something and amik bank statement....my hubby plan nak gi OU and baby jaya....cari baby walker for kyra...and high seat....or toys or clothes for kyra...hanin layan jelah...lagipun dier bukan spend his money kat pompuan lain kan?...for his daughter gak! ;)

hmm...ingat nak ajak him cari baju for aisha's wedding...

*tapi before gi ofis...kena potong his hair dulu...hahahah!!*

oklah...got to go...panjang lak membebel....my lil' girl dah bangun.....lepas tu main-main with her daddy's janggut.....hehehe! suka dier kacau daddy dier tido....daaa!!

hanin pun nak rest jap...kul 9a.m nak gi ofis and KWSP...


P/S: Daddy....we love you sooooo much...thanks for everything :) thanks for making us happy....


26 comments:

cik mas said...

amboi2 cik kyra ni shopping sakan ye.. mari2 perabih duit daddy dia.. :)

.ArianiAizat. said...

patutla sunyi sepi jer blog kak nin..tunggu jer update dr kak nin..wah beshnya dpt nek kapal titanic..:) happy for you!

AIRA HANIZA said...

Wahh....Kyra ada 3 stroller... Bestnye dia..ngehehehe...Kalau boring boleh tukar2 stroller..BTW hanin, cantik la carrier yg u beli tuh??...Carrier apa ek??...

wina said...

hanin is back! rindulah ngan lil' kyra tu :-)

of courselah farshid rindu gile kt kyra, 4 months tu...

yup, baru nk tanya pasal rambut farshid...ehehe

ety said...

hepynya kyra daddy dia dh balik yer?....shopping sakan dia...bila2 nnti leh ajak daddy jmpa rizqi...hehehe...

nina mazda said...

nina dok tunggu kak hanin update blog from atas kapal, tapi takde pun. hehe.

seronoknya kyra daddy dia dah balik!

and Kyra makin comel day by day! :)

HaninFarshid said...

kak mas

hahaha!! 4 bulan daddy dier tak jumpa anak dier,kak...shopping sakanlah dier untuk anak dier...kyra pun seronoklah...

...........

nani

hehehe....memang best sebab ada orang tercinta dengan kiter....thanks nani...

nani...nanti k.nin and abg farshid and kyra nak balik kuala kangsar....aizat ada lagi tak? abg farshid ingat nak jumpa...dier naik kapal biler?

....................

aira

hahaha...rezeki kyra....amin!! tapi hanin lah pening...banyak sangat stroller...penuh rumah...

hanin beli baby carrier baby bjorn...kat subang parade hari tu colour tu last tinggal...hanin gi mothercare pavillion macam ada 2...mothercare midvalley pun ada...

HaninFarshid said...

ety...

hehehe!! memang dier happy daddy dier balik...leh jalan2 selalu...

nanti kiter jumpa eh,aunty ety...

.................

nina...

thanks dear..

memang nak update...tapi broadband buat hal lak...boleh baca blog je...lembap...lagi satu...k.nin busy....busy spend time ngan abg farshid atas kapal ;)nanti k.nin cerita pasal kapal eh?

HaninFarshid said...

wina...

yups! i'm back...heheh!! 4 months tak jumpa anak dier...memang lepas rindu betul2...hahah! 2day memang nak gi potong rambut...kena paksa...dier tu malas skit nak gi saloon nie...

~ DaHLiA ~ said...

wahhh!!!
sronok2....
sangat seronok bacer blog k.nin....

xcited pon adew... melebih2 plak lya kan.. huhuhu...
at last daddy kyra dah balik ehh...
mesti kyra pon seronok sgt...

happy for both of u n may god bless ur family and give a lots of happiness to ur family kak nin... =D

AIRA HANIZA said...

Owhh..Yours is Baby Bjorn Original Carrier kan??..Cantik lah design n color yg u beli tu...Yang i duk survey baby bjorn original spirit. Sama jer dua2 tuh, tapi yg i survey tu plain n tkde yang berdesign2..

HaninFarshid said...

thanks dahlia...memang best seronok sangat-sangat biler abg farshid balik after 4 months tak jumpa...terharu tgk biler father and daughter berjumpa...kyra sampai tak nak lepaskan daddy dier...nanti one day lya and anwar mcm tu gak...semua seafarers macam tu...manja lebih2 biler orang tercinta balik...heheh!

k.nin pun doakan lya and anwar berbahagia sehingga ke akhir hayat..

take care,sis :)

...............

aira...

yups...thats the one....i chose this carrier sebab colourful..hehehe...my hubby pun suka...

.ArianiAizat. said...

kak nin,jat kata,boley jer..die cuti until end of nov.xsempat ry haji kat sini kot..ble kak nin blik kuala?next week kami ke kuantan..kalo nak blik perak,inform kat ktorg eh..hehe leh jumpe kyra yg cumil tu!

>____<

Masriezz said...

bestnyer kyra.... daddy dia da balik.... papa izz lum balik lagik le... huhuhu.... tak nampak bayang lagik bila bley balik... :(

Mrs. Amie said...

wahhhhh..dah balik... bestnya!

Belly-Button said...

wahh kak nin bestnye kyra!!! mcm2 dpt shopping!!
ingatkan kak nin nk updet blog masa nek kapal tp senyap sunyi je. honeymoon btol eh! hehe

Till The End said...

Semangat linda baca dari awal teehee ^__^

Sedapnya makan atas kapal..

I'm happy for u kak hanin ^__^

mrs.lune said...

k.nin, best nye =) ala-ala nek cruise gitu. xsabar nak kawen sbb nak nek ikut nek kapal gaaakkk..hehe

kyra rileks ny mummy n daddy die xde ek. she's really a gud girl.

ARA Lindungan Bulan said...

wah..best giler kot!!!

AngOsH said...

wah akak, tue dia...jalan sakan!

HaninFarshid said...

nani

ok nani...insyaAllah kitorang balik next week...saja nak bawa kyra jalan2...nanti kiter jumpa,k.... ;)


.................

mas

insyaAllah mas...izz dapat jumpa papa dier one day :) hanin tau izz pun mesti tak sabar nak jumpa papa dier kan? nanti leh kiter jumpa2 biler papa dier balik....


.....................

amie

yups...the best biler daddy kyra balik :)

HaninFarshid said...

sha


hahaha!! memang honeymoon betul2...atas kapal kena spend time betul2 ngan abg farshid...sebab balik...kitorang ada kyra ;) memang dier happy daddy dier balik...

.....................

linda

thanks linda dearie...alhamdulillah makan atas kapal not bad...kalau naik 2 minggu sedaplah....hehehe!!

......................

ain

ehehehe...yups..ala ala naik cruise la...and the best part...you've got to be there for ur hubby biler dier penat balik kerja....baru kiter tau camna dier penat bekerja and faham perasaan dier biler berpisah dengan org tersayang :)

alhamdulillah kyra good girl....dier ok je asalkan ada org layan dier :) lagipun dari dalam perut sampai lah skang...k.nin selalu ckp to kyra to be strong and support his daddy's career..kena selalu explain....walaupun dier kecik lagi...k.nin tau...kalau selalu explain...dier akan faham...


.................

ara

;) the best

.............

angosh

yups...memang berjalan sakan :)

Marsha~ said...

lamanyeeeeeeeeeeeeee tak tgk kyra.. ingatkan mummy dia dah belayar terus tanak balik2.. nguehehehe.. lain dah muka kyra.. cheeky sgt.. yelah daddy dia balik, harus kyra happy kan?? puas2 manja dgn daddy tau, mummy pun sama.. :)

w|cKa` said...

sonoknye dpt naik kapal & sign off sama2 ngan hubby.. rasa cam baru balik honeymoon je kan?

enjoy la k.nin hubby balik nih.. saya plak tpaksa menghitung hari utk lepaskan hubby blayar.. huhu

farah said...

kak nin~
so0ooo0oooo0oo hepi bile bace ur entry kali ni...
macam berbaloi sgt2 tunggu abg farshid nak balik...
=)
kan?
hepi! hepi! hepi!

p/s: anyway kak nin, from medical point of view...ape yg sy tau..baby walker ni mcm xbagus sgt...ni ape yg specialist sy ckp la..hee..just thot dat u would like to know..=)

faRhaNa said...

ouh, sgt rindu bc blog akak nih!!im ur silent reader actually..ari2 tggu xde update ka from u...he he he..now dh blk!!n happy for Kyra coz dady n momy die dh blk..;-)