Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, October 30, 2009

At last...he gets what he wants....

Awalnya bangun......after tukar pampers kyra and bagi kyra tido.....terus tak boleh tido until now....ni semua gara-gara...dah biasa bangun awal masa time atas kapal..hahah!! yelah..my hubby start kerja at 8am...so, kena teman him makan breakfast dulu :)

and sejak my hubby balik nie....kena makin kerap tukar pampers kyra...hahah!!! sepatutnya tak payah....because boleh tahan 1 whole night (ultra huggies boleh tahan up to 12 hours)....kyra guna ultra huggies (for night) and mamipoko (siang)....tapi my hubby bising....takut kyra kena rasheslah...kyra tak selesa lah....kadang-kadang pakai baru 1 hours...my hubby kata dah basah....Ya Allah,B!!! funny kan dier.....yelah 4 months tak jumpa so....dier risau macam-macam sebab tak biasa...and he's a bit cautious...cepat risau and takut...heeee...jahatnya..kutuk hubby sendiri...yelah...kul 3.am and 5.30am my hubby bangunkan me suh tukar pampers kyra...dier tengok je...so....sampai skanglah tak leh tido :( dah lah nanti my hubby nak ajak me and kyra kuar jap and tengok my family in law....huhuh!! nampaklah eye bag nanti :P

ye kawan-kawan....biler farshid balik....perkhidmatan kak wassini tergendala (my maid) sebentar....sebab dier nak me buat semua sendiri...but I love it!!! time nie baru rasa housewife sejati.....dengan hubby disisi....sigh! sian k.wassini rindu kyra (hahaha! depan mata je...tak gi mana-mana..just kurang menjaga kyra)

oh!! this 2nd november...my lil'kyra nak masuk 7 months...heee...dah besar anak dara mommy nie....so, kitorang plan nak bawa kyra balik kampung at kuala kangsar...nak kena settle few things jap before hari raya korban nie :)

so...sebab farshid excited sangat kyra nak masuk 7 months...yesterday,daddy ter'over awal beli birthday present kyra....hahaha!! apa lagi...kalau bukan WALKER....tak tau lah kan...kalau kuar hari nie dier beli lagi toys or things for kyra.....not only walker....daddy pun beli maxi cosi infant carrier for the stroller yang dier baru beli....ingat nak beli terus at pavillion...tapi takde colour yang best...so, semalam dapat beli walker and baby carrier kat BabyJaya....



at last......kyra's walker



At last....after puas dah pusing-pusing.....*penat tau mommy ikut daddy shopping...skang baru mommy tau perasaan daddy biler ikut mommy shopping :p * yay!!daddy dah dapat apa yang dier suka.....tersenyum-senyum dier puas hati sebab dapat apa yang dier nak....ada dua colour untuk walker nie...pink and brown....daddy pilih pink just for his daughter....when i asked him....kalau kyra dapat adik laki camna?...daddy leh jawab...."yang tu cerita lain...now...for kyra....kalau kyra dapat adik laki.....i beli racing car lah for him"...huhuh!!

balik-balik...terus pasang walker for kyra....kyra terlompat-lompat happy tengok daddy pasang walker...thanks daddy.....kyra loves you.....nanti kyra belajar rajin-rajin....jadi Doctor macam uncle farzad...or aunty nana....or engineer macam daddy..kalau tak pun teacher macam mommy...hahahah!!

yelah...nak study Doctor...sekarang macam both farshid's brother and sister...untuk pergi UK...now...rm1.3million.....for the whole course....nasib baik dapat scholarship...tak tau lah time kyra berapa.....engineer....macam daddy dulu...rm300k....mommy yang paling murah...hahaha!! masuk maktab and kementerian bagi duit untuk belajar lagi :p and i'm proud to be a teacher....walaupun mommy dah berenti...sob!sob!...daddy dah janji.....one day mommy akan bukak nursery and kindergarten.....maybe kyra akan take over mommy jadi teacher jaga future kindergarten...insyaAllah....dah berangan dah mommy...

mommy and daddy tak kisah kyra nak jadi apa....asalkan kyra happy and we will give you the best....huhu! memang mommy and daddy kena simpan duit untuk future kyra....

ok...back to the story...tercakap lak pasal future kyra...sorry...hehehe!

kyra happy sangat-sangat biler daddy masukkan kyra dalam walker baru...sampai tak nak kuar....baik je dier dalam tu....so, adaler time mommy and daddy manja-manja and borak-borak jap :p macam-macam dier explore walker tu....sebijik macam perangai daddy dier....suka meng'explore :) ketawa-ketawa kyra biler dengar bunyi lagu biler tekan butang....cute sangat....daddy tersenyum-senyum bangga sebab daddy dapat cari apa yang kyra suka....wah!!lagi bersemangat daddy nak shopping lagi for his daughter...



Thanks daddy....kyra doakan
daddy dimurahkan rezeki selalu...




she's exploring....


and about the baby carrier....daddy siap pasang the baby carrier on the new stroller....huhu!! biler tengok-tengok balik....macam nak jual je one of kyra's stroller...sebab banyak sangat....tapi macam sayang lak nak jual....takpelah....yang penting...kyra happy...



huhu! nak letak mana nie?


oh!! ada lagi satu good news....

jeng..jeng...jeng

my hubby dah potong rambut.....yay!!! after puas dah pujuk-pujuk...baru ler my hubby nak potong rambut.....err...nak tanya...orang kapal macam nie ke? hahah! adik farshid yang kerja macam farshid pun suka simpan rambut panjang :p

hee....hensem lak,B potong....honey sukaaaaaa.....kyra pun

^_______^


sempat lagi tengok car magazine...hmmm... ;)


after potong rambut....at A Cut above at sunway pyramid...gi makan at Tokyo G...nyum...nyum....i love shushi....sedap sangat makan kat sana....makin tembam lah me and farshid...hahah!! thanks B...sebab belanja my favourite food....nanti kiter gi Tenji eh? honey suka the japanese buffet....leh makan banyak-banyak...puas hati...



love him


hish! dah fikir makan dah...hahaha!

oppsss...got to go.....nak mandi and bersiap...nak kuar jalan-jalan and makan-makan with farshid and kyra.....mommy dah survey internet toys yang best untuk kyra...of course lah educational toys..daddy pun suka...kalau jumpa....mommy and daddy beli,eh?

sigh! rugi kyra tak suka FP rainforest jumperoo....daddy test letak kyra dalam rainforest jumperoo...kyra terus cebik nak menangis...so, daddy tak jadi beli...daddy suka sangat that jumperoo...maybe kyra bad mood kot,B...or tak selesa...sebab she's small....and kaki tak sampai bawah...hahah! nanti kiter try lagi eh? maybe today ke? kiter leh gi toys'r'us ;) kalau dier suka...kiter beli...kalau tak...kiter beli other toys :)

huhu! my hubby dah panggil....got to go....muahx!

ME: yes...B....i'm comingggggg!!



6 comments:

.ArianiAizat. said...

cumilnya walker kyra!cepat2 pandai jalan eh kyra!xsabar nak tgk kyra terkedek2 takteh..

yela kot k.nin,org kapal ni mmg ske simpan rambut pjg..sama cam jat,kalo 6bulan nek kapal,6bulan laaaaaa die xreti2 nak potong rambut!haha..

ety said...

bila kyra dh expert naik walker nnti lg laju la dia ke sana ke mari..siap boleh berlari lg...semua benda dia akan langgar...hee

cute nya walker dia..

Mama Qiestina said...

adoiay samala ekhram pon musti rambut pjg bile balek,pastu musti g teman dia potong rambut kat hairven alamanda..ahahaha :)

eyh kyra,Qies pon dapat stroller combi papa melikan kat toy city alamanda shemalam..huhu..besh kan kite dua kena manja ngan daddy..hihi.

Nur Hidayah said...

syomelnyer kyra...
owh kak hanin pon from maktab yer..
yaya pun same...
hehehe..

ZiLoT said...

kyra makin comeyl!! gerammm,,rase nk cubit2 je pipi kyra,,hehehe~


hmm,ye kot,,sbb moke pon sepanjang atas kapal skali pon xpenah potong rambut,,kite yg tgk nih rimas,,rase mcm nk tlg potongkan je,,heheheh~~ :))))

HaninFarshid said...

nani

heee...thanks nani...daddy dier yang excited nak beli something for kyra....tak sangka abg farshid ada taste ;) tu lah...k.nin pun tak sabar nak tengok kyra jalan...kalau dah start jalan...tak leh tidolah k.nin and abg farshid...skang nie pun dier active...tak tau lah kalau dah start jalan nanti :p

hahaha!tu lah pasal....dier kata tak best kalau shave rambut atau potong atas kapal...tunggu balik br potong....nasib baik nak gi ofis...kalau tak...jangan harap dier nak potong...dier kata tak rock rambut pendek :p

nani...tuesday/wednesday k.nin balik kampung..maybe leh jumpa? ;)

..................


ety

huhu!! tu lah ety....tgh tunggu dier nak langgar benda nie...hahahah!

thanks

.................

yat

heheheh....tu lah....suka sgt simpan rambut diorg nie....sampai hair stylist kata rambut farshid lagi panjang dr hanin..hahahah!

ye ke qies? boleh kiter main racing2....cantik stroller qies....bestkan daddy kiter manjakan kiter? salam perkenalan qies :)

...................

yaya

thanks yaya...yups...k.nin from maktab :) maktab perguruan sultan abdul halim kat kedah...hi teacher... :)


..................

zilot...

tulah...badan kecik...pipi bulat..hahaha!! abg farshid balik nie...selalu cubit pipi kyra...sian kyra kena buli ngan daddy dier..

hahaha!! rimaskan tengok diorg rambut panjang? takpelah....biler kerja kapal...save duit potong rambut...potong 6 bulan sekali :p hehehe!