Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, August 13, 2009

busy...but i'm having fun :)

Helloooooooo.....

yups! dah berhabuk my blog nie...dalam one week(or more?) gak tak update,right?hihi...yups...i'm busy...very very busy....gi jalan2...gi johore....gi birthday chica...gi singapore...ada kerja skit kat johore :P...huhu! macam-macamlah buat....nak tengok blog pun tak sempat :p (tapi ada gak intai-intai blog orang lain...hihihi)

i'm having a great weekend...happy sangat-sangat...for the past few days...me and kyra dapat manja-manja with my hubby..hehehhe! no....dier tak sign off kapal lagi....dier just anchor kat Bintulu for 10 days ;) oklah tu....at least we can talk to him for 24 hours....thanks B....kyra happy sangat-sangat dapat borak-borak with her daddy...now...maxis dah bagi message dah...hihi! kena ler bayar bill :p

so,what me and kyra buat for the past few days...B dah tau kan? just B nak tengok pics...so...tengoklah...do enjoy...


2nd August 2009

Hari : Sabtu

Theme: Yellow

gi birthday Chica...anak kak ena :) pakai baju baru Honey beli (kasut pun baru) ;) ok..B...as i promised you..honey tak bawa Kyra...sian dier kena tinggal :( lagipun B takut kyra penat...lepas birthday chica nak gi Johore...huhu! kenapa my hubby jaga sangat my lil baby? sebab...kyra is our miracle baby...Hanin kan ada problem nak dapat baby (operation ovarian cyst and born with one kidney(and my one and only kidney injured sebab accident))...and takut lepas nie if hanin takde rezeki lagi..so, sekarang nie..she's our only child...kenaler jaga betul2...tapi kalau Allah nak bagi rezeki lagi...Alhamdulillah....B,i won't give up...honey akan jumpa semua gynae specialist and Dr Hamid Arshat and sapa2 sajelah...nak get ready for 2nd child...Honey betul-betul nak banyak anak...i'm ready B...i know B pun nak big family :)

oppss..back to the story :)

went to chica's birthday at McDonald...yups...she's cute with her snow white dress..memang nampak macam princess :) birthday cake dier pun cantik... i had fun...seronok jumpa ramai-ramai seafarer wives/fiance/GF...and dapat gak jumpa Mas and her baby boy yang cute,Izz...(sigh! time tu rindu kyra)...and my hubby pun kena ler sound with me..."semua bawa baby,B.....kan best Kyra ada..rindu dier..." hihi! banyak kali ler my hubby say sorry...tapi dier risau Kyra penat or tak sihat...bla...bla....see Kyra...daddy betul-betul jaga Kyra...mommy..dier dah tak kisah dah :P

Oh...thanks to cute Teacher Farra..sebab tumpangkan mommy kyra nie...it was nice of you :) lain kali leh lepak lagi eh? seronok berborak with you :) biler balik pun seronok...selain farra..dapat gak berborak with sha(belly button)...apa yang kitorang borak? SECRET lah....no matter what...k.nin will always pray for your happiness...and both of you lead a successful life...aminnnn!!

yes..selalunya baca blog je...now dah jumpa face to face..had fun meeting and chatting with all of them...yang bestnya...dapat makan McDonald for free...thanks kak ena for the invitation and the food...naik ler berat badan hanin :)

to dear anis...thanks for the cute key chain..muahsss! soooo...sweet of you...


to dear chica...aunty hanin wishes you a great 3rd Birthday...aunty hanin akan sentiasa doakan chica menjadi anak yang solehah...berjaya di dunia dan akhirat...dan menjadi kebanggaan kedua ibu bapa chica...i can see that they're really proud of you...rayyan pun bangga dengan kakak dier :) wish you all the best..hope chica suka present yang aunty bagi :)

so, after the birthday party..terus balik rumah....kena bersiap nak gi JB...nie semua last minute planning...ayah tiba-tiba ada business trip...so, ayah suruh me and kyra teman mama kat JB...Tok mama pun ikut...sambil-sambil tu...tolong ler ayah buat kerja kat sana ;)




the birthday girl,mommy yang cun and the handsome bro
(pix taken from k.ena's blog)




with sis Farra yang comel :)




with ReenKhai and EcahJoey





atas kiri: Sha and Nina
bawah Kiri: Farra,me and dina






Me,Izan and sha



B..ni lah Mas and Izz..
nazri's wife and son :)




with Linda




ramai-ramai...





2nd August-11th August 2009

at JB lak, hanin and kyra tinggal kat sana from 2nd August-11th August...best sangat...rasa tak nak balik lak...kyra pun happy je kat sana :) i love everything there....especially the food....my hubby jealous je...bini dier sorang nie asik kuar makan je...takpe B....B balik nanti....kiter gi JB eh..makan puas-puas....B kan tau..my family memang good at finding a great place to eat especially ayah and pakcik ;) huhu! sebut pasal food..tak sabar bulan posa nie...selalunya buffet kat hotel sedap-sedap and makan seafood pun best gak...nyum!nyum!

opss...terlajak lak pasal food....ok..ok....back to the story :)

ayah balik-balik je from his business trip...ayah ajak gi singapore...gi Sentosa Island...bawa kyra jalan-jalan...yang bestnya..Kyra dapat new stroller....sebab mommy tak bawa stroller dier yang besar tu...malas...and stroller tu pun tak muat masuk keta :P (hint B..kena cari keta besar skit) amboi.....seronok anak mommy nie,eh? dah lah gi jalan-jalan...dapat lak stroller baru...she really loves it....asik nak tido je...selesa kot :P and yang penting...stroller baru kyra...lipat jadi kecik..ringan and tiga roda...:) hihi! senang ler mommy nanti...stroller lama tu..guna biler daddy kyra ada... ;)

At sentosa island...we went to the Underwater World....yups! B...our lil'kyra happy tengok the fishes there....ternganga-nganga dier tengok...ketawa je dier....eeeee...tak sabar B balik....mesti lagi best if B ada....Singapore macam tak ramai orang..sebab diorang banyak turun malaysia...10thAugust..diorang punya national day..so, cuti panjang...

after dah penat pusing-pusing and shopping-shopping kat singapore...keluar ikut second link...sebab nak stop makan seafood kat area-area situ..tak tau lak nama dier...tapi leh nampak Port Tanjung Pelepas...told you..ayah memang expert bab2 makan nie :P tempat ulu-ulu semua ayah tau..hahah!

Balik je umah my parents..terus tido...huhu! memang penat....yang penting..penat-penat pun..my hubby teman on the phone...tu yang best...tapi tido jap...lepas tu kuar makan lagi...dah dekat area umah my parents banyak kedai makan...hahah! duduk JB memang leh chubby...but I love it...

............................................................................................

Pix of our kyra from JB-Singapore


bosan duduk dalam car seat..
main-main with her puting...
jap kuarkan..then masukkan balik...
tgh buat experiment kot anak mommy nie..hehehe!






tido after dapat new stroller...
mommy saja pilih sama colour dengan baju..hehehe!





beautiful and colourful fishes
at underwater world,sentosa island
singapore






good girl je anak mommy kat sana...






makan seafood sambil mengadap
pemandangan Port Tanjung Pelepas...
(Yups..MR orange and Mr rhino mesti ada )




nie...dah balik rumah kat subang jaya pun still miss JB...so, me and my sisters plan nak gi JB this 28th -31st August...and dah book MAS flight pun...and dah confirmed booking..yeeehaaaa! leh posa kat sana...sigh! dah mimpi dah makan kat sana..Tengok B...i can't stop thinking about food :P dah lah almost every week makan kat Lala Chong seafood...(camna ler tak makin naik badan nie...B pun fahamkan...my family memang terror bab2 makan nie..sebab tu B pun naik berat badan..heheheh..ketuk skit kepala honey..asik ingat food je...nasib baik posa dah dekat)

B....honey dah tanya raedi pasal nak service keta Mazda RX8 B...memang terbangler $$$...nak bayar insurance+roadtax lagi ....nak buat camna..keta kesayangan B..nanti..honey put aside your money untuk service tu...huhu!! takpe...macam B cakap...it's better than buying one LV handbag...cheh! suka perli orang :p

do miss you sayang....me and kyra will always wait for your calls...muahx! and honey tak sabar B receive digital frame yang Honey beli kat B...tak sabar nak pos...banyak gambar kyra tau...

now..honey dah suka sangat main bowling..selalu gak gi main bowling ngan family..nanti balik kiter main eh?

oh! thanks B...tak sabar honey nak beli new HP (B yang suhkan?)..love you...tapi tengok dulu....hmm...mana lagi better? new HP or new clothes? :P

14 comments:

w|cKa` said...

oo patut la lama senyap.. rupa2nya berjalan sakan..

btw, kyra sangat cantik pakai baju merah..

Belly-Button said...

wahh..busy berjalan eh kak nin.. patot x updet.. (mr. rhino pon ade??hehe) ;)
glad 2 see u and baby kyra.. and thanx a bunch for all d thoughts dat day.. hope to see both u and kyra again.. ^_^

faRra said...

k.Hanin..
im waiting for this taw!!!:))
but since i noe u'r off to JB, so ade excuse..hEeee~
nice meeting u too, sis..n lil kyra..insya Allah, d mase kite jmp lg k..
[fara ckp kt farid yg fara g umah akk..then die soh fara bawak die balik ni nnt..nk jmpe kyra gak..hEeee..]

^____^

Marsha~ said...

tulah.. ingatkan dah tanak update blog, ke JB rupanye si kyra ni... heheh

AzimahAzri said...

bz bw bby kyra jln2 ek ok ler tu

biasa la 1st baby mmg lebih skit nk jaganyer byk yg tu jgn ini jgn mcm sy ms dpt 1st baby

anyway take care

S-H-I-M-A said...

bestnya KYRA,walaupun masih kecil tak mengerti apa2 lg,tapi dah rata bejalan tngok sana-sini...semoga kyra menjadi anak yang baik...buat hanin,,makin tembam makin comellllll.....kurus sangat pun x best la... :-)

-KAK SHIMA-

HaninFarshid said...

izan...

hehehe!lebih kurang macam balik kampung je :p

thanks...i also love to see her in red :)

..............

sha

hehehe!! biasalah...biler atok nak bawa cucu dier berjalan...mommy pun tumpang sekali ler :P tu yg nampak sakan..hehehe..(yups! mr.rhino kena ada sekali...tak boleh dipisahkan):)


yes...me and kyra happy to see u too...seronok berborakkan?maybe one day kiterleh jumpa lagi :)

.......................


farra

hehehehe...sorry lambat update...kalau gi johore...memang busy..sampai tak boleh nak pegang laptop :P especially abg farshid ada line...lagi ler busy..heheheh...ok...hope to see u again...maybe main bowling together ke?biler farid balik? kalau balik sekali ngan abg farshid...kiter leh lawan..hahahah!

(hee....bawa je....kyra will be waiting for her aunty farra and uncle farid...
oh!farra...adik abg farshid bukan satu kapal dgn farid...k.nin tersalah dengar nama kapal tu :p)

HaninFarshid said...

marsha

hehehe...tu ler..kalau gi JB..memang busy :P

kena update...daddy kyra nak tau apa kitorg buat time dier xde..heheh

take care :)

..................


kak azimah

heheheh...yg busy bawa kyra jalan2..atoknya...daddy dier tak boleh ckp no if ayah hanin yg bawa...kalau hanin bawa...dier suh dok umah :P

hehehe...yups..memang 1st baby risau lebih..im just hoping kyra ada adik ;)

take care u 2..

.....................


kak shima

hehehe...daddy dier kata...kalau dier dah besar..nak gi mana2 kena belajar rajin2 dapat good result baru leh jalan...heheheh!

thanks kak...hee..yups..hanin pun ada hope macam tu utk kyra...

and thanks...memang dah tembam sgt nie...walaupun farshid kata OK...tapi hanin nak kuruskan skit je lagi ;)(nasib baik dah nak posa)

take care

ety said...

lama nyer xdgr news kyra syomel ni...rupa2nya g jalan2 yer...best nyer dia..

HaninFarshid said...

hik! hik! kyra seronok ler mommy dier bawa jalan2...dier tido je dlm sling and stroller..mommy dier ler gendong and tolak2 dier :P takpe...i'm happy if she's happy :)

wina said...

patutlah x berupdate..seronoklah kyra jenjalan kn? x kacau pun mommy dia..gud girl :-)

HaninFarshid said...

wina

kyra memang kuat berjalan...gud girl kalau bawa dier jalan2...happy jek dier..kalau duduk umah dier restless..hehhehe!

^_______^

CuppyCakeMommy said...

hi baby kyra..salam kenal from baby mia

HaninFarshid said...

hello baby mia...salam perkenalan :)