Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, August 17, 2009

perempuan memang moody ke? hihihi!

if my hubby called...mesti tanya about his lil' princess...

"kyra good girl tak biler mandi?"

so....as always hanin akan jawab..."ikut mood dier ler...if ok....macam angel... if bad mood...huhuhu!! B kan tau camna kyra if dier mengamuk ...."

my hubby leh ketawa je...

"macam mommy dier ler...semua pompuan macam tu kot...ada mood swing..."

hehehe....maybe ;)

Honey tengok..kat birthday party chica....baik je semua baby boy...diam je....my hubby leh ketawa je when i told him that....

"Honey..maybe lelaki jenis yang cool and relax...perempuan..mesti bising je..."

eeee...naughty B.....

"but...i love it...when you and kyra bising....they're like music to my ears..."

hahahah! nasib baik ada 'but' tu...pandai B buat honey senyum-senyum...

Biler Hanin cakap..."Kyra dah pandai merajuk tau,B.."

my hubby jawab..." itu normal sayang.....perempuan memang kuat merajuk....macam mommy dier gak...daddy dier lah yang kena pujuk..."

hahahahah!! lawaklah B nie...macam tau-tau je camna pompuan....

But...........

ish! ada but lagi...

"no matter what..i will always love you and kyra...honey tetap my Queen...and Kyra is my princess..."


*^_________^*



*blushing* thanks B....we love you too...You will always be our King...

ok...B nak tengokkan camna our princess mandi...hehehe!! walaupun penat mommy mandikan dier...i'm happy sayang....seronok layan kyra


^_____^

anak kiter makin active...pandai berlakon if she wants attention..huhu! and everyone loves her...

"Oh! honey....jangan lupa cakap dekat our kyra...that i'm always proud of her....no matter how naughty she is...she's always be my angel...for me...she's forever my lil' girl"

ok...sayang..i will...i know she's proud of you too ;) muahx!!

...............................................................................................


Before Mandi...(mandi petang)
(mommy salah..kacau dier bangun tido...hihi! so...dier teramatlah moody....)



mommy nie kacau kyra tidolah!!




tak nak mandi...kyra merajuk...





if daddy ada...daddy bagi kyra sleep...





posing jap kat camera..




smile kyra.....don't cry...




i told you...
kyra tak nak mandi....

................................................................................


masa mandi...seksi anak mommy...
(Kyra stop menangis sekejap.....she loves playing with the water...sampai basah-basah honey :p)





macam best lak mandi...





mommy nak join??
best mandi bubble bath...





mommy...daddy cakap...
i have long legs like you...




model johnson baby




model sebamed lak...hihihi!


*yes...macam-macam sabun and shampoo hanin ada utk kyra..ikut mood hanin nak kyra bau camna :p*

.....................................................................................


Lepas mandi...
(mood so-so....seronok duduk dalam towel...warm and cozy :) and dier suka biler mommy sapu-sapu macam-macam cream and urut-urut dier..)




hihi!! bestlah mandi mommy...






lepas nie kyra nak swim lak :)




yay!! mommy nak urut....


*hehehe..macam-macam cream ada...nak bagi putih ler...nak bagi kulit lembut...tak nak bagi kena gigit nyamuk...tak nak bagi nappy rash...solar care lotion pun ada..."


..................................................................................................

masa time pakai baju...

(huhu..mengamuk balik...)



tak nak...tak nak...kyra panas....



menangis sampai tarik towel
anak mommy nie lap air mata...





mommy kena karate dengan kyra :P





mommy...kyra hungry lak...



..............................................................

Lepas pakai baju

(time nie kyra baik je...minum susu...lapar sangat lepas mandi...)




time nie..
my lil kyra nampak innocent sangat-sangat..


.......................................................................

biler mood baik...



buat apa pun dier tak kisah...
dier relax je biler
mama adik sarungkan dier
t-shirt mommy :P




B.....cutekan our lil' princess? tak percayakan...dah besar anak dara kiter sorang nie... hihi!! biler dier good mood...memang innocent abis muka dier...macam angel lak...lupa lak honey camna dier mengamuk...hihi!! yes...because of her...honey senyum je all day and night long...dier pandai buat mommy dier happy...just like her daddy :)

Mommy Loves both of you soooooooooooooo much...

hihi! tak sabar daddy balik...nak tengok camna our daughter mandi biler daddy dier ada ;)


P/S: hihi!! tak sabar mommy nak tengok lelaki mana ler yang tahan dengan perangai kyra in the future...*berangan*


18 comments:

S-H-I-M-A said...

hai kyra....cute nya kyra mandi.suka main air ye..
macam cerita GUGU GAGA HANIN plak Kyra jadi model johnsons~~~~geramnya tngok kyra...

Kyra jadi menantu untie shima je la..hehe...untie ada 2 anak bujang ni...
daddy kyra msti tak sabar nak jmpa kyra n mummy.Kyra dah bijak.Tengah sedap di buat bergurau.(kyra jgn kuat merajuk tau~~)

neverletmego said...

hye :) loves to read story bout kyra..:) heheh same with my newborn baby rania yang 'drama princess' pandai berlakun..n asyik mengamuk billa nak mandi..hehhee:)..

HaninFarshid said...

hi kak shima

hehehe...dier memang suka mandi...boleh tak menangis lak biler mandi :)hehehee...

Kyra: hahah!! aunty nie pandai usik kyra eh? tapi daddy kata..kyra kena belajar pandai2 dulu baru kawin :P memang daddy tak sabar sgt nak balik...rindu kyra lebih dari mommy :)memang skang semua suka usik kyra..hehehe! take care aunty

....................

HaninFarshid said...

hi..

thanks mommy rania for reading my blog yang tak seberapa nie :)

haha! tuler...maybe betul kot apa my hubby cakap...perempuan memang drama queen princess..

kyra say 'hi' to rania... :)

~ SueHarriz ~ said...

comeeyyyy..! love Kyra's deep pink romper... =)

HaninFarshid said...

thanks sue...yeah..kyra sesuai dengan colour pink and red...dier nampak putih :)

Belly-Button said...

amboi kak nin part 'p.s.' tu yg plg gempak skali. da xsaba nk tgk g gud guy for kyra kah? hehe...
byk bathing stuff n bedak lotion2 dia.. i like!! ;)

Belly-Button said...

p.s. ske la layan lagu page kak nin nihh... =)

HaninFarshid said...

sha

hahaha...bukan k.nin sorg fikir...abg farshid yg dok fikir2 future kyra..biasalah anak perempuan...risau lebih...

yes...k.nin nampak bau best je...and bagus..k.nin beli lotion and bathing stuff tu..i love buying stuff for her..but i'll make sure it's the best..nanti abg farshid marah :p

yes...i love lagu2 tu sgt2...romantic and membelai jiwa...jadi jiwangs jap..hik! yg penting lirik best..

w|cKa` said...

btol la.. kyra ni nnt mesti tinggi. kaki panjang nih.. jgn panjang langkah dah le..

sangat comey aksi2 dia.. geram cam nak cubit2 je.. hihiks

wina said...

ala tomeinya kyra walupun tgh nangis..i pun suka sgt mandikn kira n peluk dia kuat² lps tu ssb wangi sgt :-)

HaninFarshid said...

izan...

hik! tu yg ramai ckp kat k.nin...she got long legs and long fingers :P k.nin pun tak kisah dier tinggi ke rendah...asalkan sesuai dengan berat badan dier ;)

yes..dier suka posing utk camera...aunties dier suka amik gambar or rakam aksi dier :)thanks izan


....................


wina

hihi! aunty dier yang amik gambar dier time dier menangis..kyra kalau menangis pun suka amik gambar..hanin pun geram tengok dier...

bestkan bau baby...geram...

Mrs. Amie said...

Hanin, karang dah besar lagi lain pulak perangai kyra kan? samalah..hahaha.. mcm2.. yg penting, sangat best jadi Mama! huhu

HaninFarshid said...

hehehe..yups...memang best jadi mommy ;)

ety said...

amboi kyra syomel ni...boleh jd model iklan ni..tp daddy msti xbg kan?...

apapn kyra sgt cute...bila untie nak kiss kyra ni..geram nya...

HaninFarshid said...

hihi! daddy memang tak bagi...dier kata dier nak kyra jadi teacher,engineer or doctor :)

nanti kiter jumpa eh, aunty...insyAllah...one day... :)

Marsha~ said...

heheheh... kyra sgt comel bila menangis... mummy kacau dier tido ek?? syiaaannn dia... tp sgt cute dia buat muka mcm tu.. huhuhu.. pas mandi terus lapar ke.. nampak tembam dah dia.. berapa kilo dah skrg ni?

HaninFarshid said...

hihi...mommy dier memang kacau dier tido if dah masuk time mandi..hehehe!yes..lepas mandi terus lapar...penat kot...asik mengamuk je :)

last month bawa dier gi check up..dlm 4.5kg....tak taulah skang...next check up 12th september...memang dier makin chubby...