Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, August 18, 2009

The Smile...the happiness..and true friends :)

Baru je semalam...hanin terfikir about my two best frens....Shy and Aisha....sigh!!! miss them soooooooooooooo much...

biler hanin rindu shy...suddenly...dier online... *smiling* terus hanin YM-ing dier... "Shy..semalam hanin tengok shy baca Buletin Utama....you looked great..." terus shy deny...."mana ada...aku makin gemuk"....

hahaha! mana ada my dear shy....u still look great...for me you still the same,slim and beautiful shy....*sigh* miss you sangat-sangat...dah 9 years kan kiter kenal? nak masuk 10 years...hihihi! she's like my sister....our family kenal rapat....family dier baik sangat....her mama and arwah abah...just like my parents....baik sangat-sangat...abang dier and her sister...macam my adik beradik....farshid pun rapat with shy's family... dah lama tak jumpa....shy busy dengan kerja dier...so, i told her i want to meet her for bukak posa....kalau tak berdua...mungkin with our other good frens....Najib,Ezat,Shazdarween, apek,fairuz, nana and nisa :) rindu zaman dulu-dulukan?? time kiter kena paksa ngan parents kiter masuk kursus IT kat inpens...but thanks ayah....because of you..hanin jumpa diorang....alhamdulillah sampai sekarang...they're still my good friends...especially shy....always be my sister and greatest friend....So,B.....bulan posa nie Honey kuar dengan shy and diorang eh?? B kan dah jumpa diorang..B kan tau... i'm very close to them :)

as for aisha lak....hanin pun terfikir gak pasal dier....nak sangat jumpa dier...rindu nak borak-borak dengan dier...selain shy...she's also my greatest friend...kenal her thru my ex..dah 5 years hanin kenal aisha...hanin pun rapat with her family...dulu time belajar-belajar...time single-single....hanin selalu gak tido kat umah aisha...Umah shy pun selalu...they're really there for me when i need them..thanks korang...

Tup! Tup! today...pagi-pagi aisha called...sorry aisha...hanin still mamai...semalam berborak ngan farshid....and main message-message dengan dier...hihihi! macam Aisha tau-tau je hanin nak jumpa dier :) and dier on the way to Subang Jaya...Yay!!! Allah tau hanin rindu sangat-sangat both of them....so, dier amik Hanin...we went to summit :) main bowling..hehehehe!! entah nape...walaupun Hanin nie 'ratu longkang' hanin suka lak main :) kat summit tu lah...hanin bawa Farshid jumpa my best friends...that was 3 years ago :) aisha celebrate birthday agos(bakal hubby) kat tempat bowling kat sana...hanin bawa farshid nak tengok...diorang approve tak farshid jadi BF hanin..hehehe!! yang bestnya....diorang terus click dengan farshid....hanin happy sangat-sangat...alhamdulillah..now i'm happily married to farshid :)

hehehe because i want both of them to be by myside on my big day...i chose shy as my MC because i know she's great at that and aisha for my pengapit...

*thanks aisha for being a great pengapit...and shy for being a great MC on my wedding day (semua puji shy tau....)*


with them on my wedding day :)



really miss you,shy...
(trip to sarawak with shy's family)




they are the greatest....




hihi!! lepas nie turn diorang lak ;)



yes...i'm having fun playing bowling with aisha...walaupun selalu masuk longkang...hahahahah!! B risau je...when i told him...ada one group of guy yang gatal...main dekat-dekat kitorang....macam usik-usik kitorang...tengok-tengok kitorang main...bukan muda lagi..muka dah tua....macam bapak orang...ish!! hanin and aisha buat tak tau je...nasib baik kat sebelah lane ada one family main...so..rasa selamat skit :) walaupun takut-takut lah jugak...

my hubby risau je...tanya "Honey...you pakai baju apa?"

B jangan risau,k...Honey pakai baju tak seksi....pakcik-pakcik tu yang gatal :P


me and aisha main dua game :) of course lah dua-dua tu aisha menang...hihi! Hanin? nak masuk 50 points pun susah...hahaha!


posing dalam keta...




ok...aim betul-betul...





muka happy dapat jatuhkan 9 pins :)
(Baju honey tak seksikan,B?)





strike ok!!! tabik spring to aisha ;)



then, after main...gi makan kat Restoran Jaring kat sunway...nyum!nyum! i love it...masakkan melayu my fav...sampai menjilat jari hanin makan tempoyak dier :)

after makan...terus balik...thanks dear....for a great time....love spending time with you...lepak-lepak...borak-borak with you :) insyaAllah kiter jumpa this friday eh? hanin lak gi umah aisha...hihi! lama tak jumpa your mom and ainura ;) macam tak percayakan?? dekat je lagi you nak kawin dengan Agos :) after this you dah jadi bini orang...hanin tak sabar sangat for that happy day :)

yang bestnya...my lil kyra sporting je mommy dier kuar...tak buat perangai pun :) thanks kyra...mommy loves you :)

ok B...so, awal-awal honey nak mintak kebenaran B...nanti honey nak kuar with them eh?? :) yay! tak sabar B call 11pm tonight :) macam-macam nak borak dengan B...love you sayang....


P/s: Aisha...nanti farshid balik..kiter main lagi eh? ajak agos...

6 comments:

w|cKa` said...

best ada besfren yg dok dekat + leh slalu jumpa..
saya nye besfren suma jauh2.. kat ipoh blom ada besfren lagi..

HaninFarshid said...

hehehe...duduk dekat pun jarang jumpa...sebab masing2 busy dengan komitmen masing2..heheh!! diorg dah berjaya dengan kerjaya dior..k.nin lak berjaya jadi housewife :p jumpa pun biler time2 tarikh penting..birthday...or puasa...or raya...and abg farshid nak jenguk mak angkat dier(mak shy) :p tapi tiba2 rindu pun leh terjumpa...

insyaAllah u'll meet one...ur hubby pun kira ur bestfren apa ;)

wina said...

best kn sekali sekala kluar jumpa kengkwn n share so many stories!
samalah kite hanin..k.o main bowling tp nk main jgk:-)

HaninFarshid said...

yups..thats the best part of having good frens...tapi yang boleh kiter percayai and always there for us biler susah dan senang :)

hehehe....bestkan main bowling? maybe one day kitermain bowling sesama :)

Masriezz said...

nk main bowling jugak... :D

HaninFarshid said...

jommmmm...nanti laki kiter balik...kiter lawan nak??heheheh....