Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, March 31, 2009

She's on the way....

*smiling* kyra's kicking my tummy...lapar eh anak mommy?..nanti daddy bawak kiter gi makan eh? juz 2 more days, kyra...mommy gonna kiss and hug u :) daddy pun dah tak sabar...everyday, he will touch my tummy and asked, "how's Kyra?"

i'm soooo excited...nanti Kyra boleh pakai new clothes semua orang beli for you....sebab semua orang terlebih excited....mommy tau...mesti Kyra asik kenyang jek...i think...Kyra ada more than 10 botol susu kat rumah...haahahah!! diaper bags pun ada banyak...mommy and grandma belikan..huk!! itu belum yang lain lagi....semua orang tak sabar baby mommy kuar...grandpa&grandma sanggup gi merata-rata tempat cari barang Kyra...sampai ler ke Singapore, indonesia and Thailand...(insyaAllah..mommy leh bawak Kyra gi vacation with them to UK!! sebab Kyra dah besar..kalau tak..mommy duduk umah je lah)

yups!! confirmed this 2ndApril2009...pukul 7am hanin kena masuk ward at Sunway medical...then 1pm Hanin kena buat c-sec...thanks B! for being there for me...Honey nak apa je..you try layan me..macam yesterday...i want to eat tom yam food...tapi tak nak dekat-dekat...you drove until gombak...bawak makan..walaupun hujan lebat...honey nak apa jek..u will try to find for me...walaupun barang baby dah cukup..you still layan me shopping..huhu!! B pun tau kan its not for me...or for you...but for our lil' Kyra...sian B..honey asik kacau jek biler B tengok bola....B sanggup tinggalkan bola just because i want you by myside....layan me membebel...thanks for everything sayang....

i think i'm a different person now since hanin mengandungkan Kyra...my world and my life is for HIM,our baby and my family...but not to forget my friends who is always there for me (you know who you are :) ) now...i don't think about myself or other things...only the best for my baby...what she's going to wear...what she's gonna eat....dier nak masuk skolah mana nanti (hey!! lagi four years k!)...her future...nak buat simpanan ASB for her....huk!! macam-macam lah...nak simpan duit utk dier kawin pun me and my hubby dah discussed..hahaha!! entahleh..both of us takde kerja lain dah....

Daddy pun dah planning for the best of our future...tengah belajar ngan grandpa tuh...he wants the best for us...so, daddy nak kerja kuat2...so, Kyra kena faham daddy's work...he will always not be there for us....but...he will always be deep inside our heart...kiter doakan cita-cita daddy nak jadi chief engineer tercapai :) so, both of us tak leh bising kat daddy kalau daddy sails lama-lama...yang penting...he will remember and love us always (i know he does)...mommy tau anak mommy jenis yang strong and understanding person...daddy needs our support...

Mommy terharu..daddy dah janji nak pantang sama-sama mommy...he said he just want to be by our side...heeee!! thanks sayang....

to my friends who is always there for me...call me...come to my house...messages me...sorry...ada yang datang umah..ajak gak kuar :) (yups! now i know sapa my friend yang betul-betul kawan..who is there for you ups and downs...bukan utk enjoy jek) bukan hanin tak nak kuar...entahler....nak explain susah...Only Allah knows the best...macam mana perasaan ibu mengandung :P no time nak enjoy...hanin fikir takut nak lahirkan Kyra jek...sampai farshid marah hanin fikir bukan-bukan...Hanin minta maaf if hanin ada buat apa-apa salah and silap....hanin tercakap yang menyakitkan hati korang...I'm Sorry.....hope semua ok biler c-sec...

to ayah, mama, tok mama, adik and wani and semua family Hanin...Love y'all soooo much! thanks for supporting me during my pregnancy times...biler farshid takde...semua layan mood hanin yang tak betul...oh!! thank you for the beautiful baby stuffs, you bought for Kyra...Hanin terharu sangat-sangat with all your helps...

huk!! tomorrow nite hanin dah kena start puasa....lusa....i'm gonna hug my baby..insyaAllah....Ya! Allah...ampunkanlah dosa Hanin....i think Hanin dah start merepek dah nie...mesti farshid bising...

15 comments:

azimah zainal said...

Kak Hanin...

i'm happy for you....

do take care okay..insyaAllah everything will be fine..

azie doakan semua nya..Amin..

shima said...

Hanin, akak doakan semoga semuanya selamat. Semoga Kyra akan jadi anak yg baik tuk mummy and daddy dia ye..Insyaallah..Do take care ye.

.ArianiAizat. said...

kak hanin..nani doakan nt kak hanin and baby slamat & sihat sihat ;)

Ena Mazly said...

hanin sayang,

Good luck kay .. Insyallah semuanya akan ok.. kalau ada apa2 nak tau during your confiment tanya jer ye...

Akak pun kan ceaser gak utk dua2 budak bertuah tu..

padi said...

harap2 sempat la uncle padi tgk baby kyra.. 3rd or 4th uncle padi da nak gi capetown.

farshid.. sila jaga wife kamu ni baik2. kamu berdua sudah hampir sampai ke hari paling bahagia itu.

doa2kan lah pulak supaya kami pun join club kamu jugak nx year.. :)

Marsha~ said...

jangan fikir yang bukan2... bertenang aje ye.. hari khamis nanti kebahagian baru menjelma utk u sefamily.. meriahla raya tahun ni.. :)

nina mazda said...

xsabar nak wish kyra welcome to this beautiful world! i'm waiting for this thursday....

HaninFarshid said...

azie...

thanks dear...will need ur prayer..u 2 take care :)


kak shima...

thanks akak...hope semua ok...hanin pun harapkan dier jadi anak yang baik...and be the greatest parents to her mcm akak and hubby akak to ur children...u 2 take care...




nani...

thanks dear...kiter juz harapkan yang terbaik..


kak ena..

thanks kak...

will need ur advise...nanti pape hanin tanya akak :)u r the taiko..heheh!


padi and dina..

heheh...jgn risau..pape we will msg both of u biler Kyra lahir...and i will pray next year Kyra akan ada kawan...have a trust in that ( i hv a trust in that)..Allah is always there for us ;)

huhu...farshid memang dah buat yang tebaik...wife dier jek yg takut2...


marsha..

ok...thanks!! try my best tak nak fikir yang bukan2...



nina..

thanks dear...me too can't wait for this thursday walaupun takut2.. :P

nana abd rahman said...

kak hanin...
all the best k...
do take care everything will be fine insyaAllah...


p/s-selame ni jd silent resder kak hanin je dr sis dina..hehehe

Dina said...

YeaaaaaYYYY Kyra da nak kuar, YeeaaaaaYYYaaYYY!!!

Kitorang sume doakan sume yang baek baek untuk Hanin and Kyra.
InshaAllah everything will be fine.

Please jangan pikir yang bukan bukan dear.. okay?

:)

Yat Ekhram said...

Hanin..


Jangan lupa amalkan baca lailahila inni kuntu minal zalimin" byk2 tau before the c-sect tuuu.yat pon kwn2 soh amalkan juga ni..

Lagi 1 org tua2 ni pesan,jgn lupa saling bermaafan ngan suami & mak..

p/s adoyai yat pulak yat takott juga nak bersalin ni :)

semoga selamat semuanya insya allah..

faRra said...

kak hanin..

im hapy for u..

tak lame g lil kyra kua..
n rasenye feel like wanna meet both of u girls..

hEe~

takpe2..
nnt kite plan ea..

* cant wait to hold lil kyra lorr.. =p

faRra said...

kak hanin..

im hapy for u..

tak lame g lil kyra kua..
n rasenye feel like wanna meet both of u girls..

hEe~

takpe2..
nnt kite plan ea..

* cant wait to hold lil kyra lorr.. =p

ZiLoT said...

wish u all the best k.hanin!! smoga mommy n kyra selamat~~

:)))

N.I.N.A said...

good luck hanin!take care..

*ur silent reader*