Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, March 1, 2009

My degil'ness'.....

Alhamdulillah...biler my hubby called yesterday....i'm Happy sangat-sangat....Thank you Allah....Alhamdulillah he will be coming back this 8th march..(5thmarch sampai bintulu..anchor...8th march baru masuk port..insyaAllah 9th march dier sampai KLIA) hoorayyyyyyyyyyyyyyyy!!! he told me office e-mail nama yang boleh balik..nama dier ada...Thank you..thank you..MISC.. and thank you...captain...yang memang suruh Farshid balik sebab risau I'm not feeling well these few days...heheh...his wife nak bersalin jugak(the 3rd anak,i think..congrats)...so, dier memang understanding ;)

Masa time my hubby called...i'm eating dinner with my pakcik,k.nong, fisha, tok mama, mak Teh and her 3 children (my sisters kuar)..at Lala Chong...yups...the same seafood restaurant :P so, cakap for 15 minutes ler...huhu! tak puas ler B...takpe yang penting...my B said today ada line from philipines....so.....boleh ler cakap lama-lama...smiling again (walaupun tengah sakit nie....)

Before pergi makan dinner, Hanin kuar with my sisters....we went to sunway pyramid....adaler shopping skit-skit..heheheh! beli baju nak gi wedding...beli DVD exercise for pregnancy (ulps...just for fun..lagipun it's good for my HBP)...and teman my sisters shopping :P nak gak shopping for my baby tapi kena marah with my 2nd sis, adik.. :(

"K.nin...sabar ler...sian abg Farshid...lagi seminggu jek dier nak balik....nanti dier balik tak buat pape...goyang kaki jek"

Ok..Ok...K.nin sabar :( K.nin geram jek....

After few hours penat berjalan....sampai lenguh-lenguh kaki ler jugak...Hanin ajak adik and Wani gi wat Fish spa and foot scrub at foot master...heheh!! dah tak boleh urut...so, buat yang simple-simple ler bagi release tension....best sangat-sangat....geli memang ler geli..huhuh! tapi seronok tengok ikan gigit-gigit kaki Hanin then ada orang main with my kaki :P hahah!! for the fish spa+foot scrub...semua for rm116 per person...rasa kaki Hanin cantik lak ;) oh! yang best tu...ada this one guy yang kerja kat situ...kata my face tak macam orang kawin...and i don't look pregnant :P just nampak tall and big...hahahah!! kalau ler farshid dengar...memang ler Hanin kena ikat kat rumah..


Tengah geli sangat-sangat kena gigit...






my sisters cool jek....after the fish spa....buat foot scrub...best!!
yups!! that's the preggy me...


Huhu..i can feel Kyra's kicking me biler ikan main-main with my foot..dier pun geli kot..hahaha!! entahler...maybe i'm too active yesterday....this morning around 5.30am...i had cramps below my stomach area..sakit sangat-sangat...menangis la gak....my maid risau sangat-sangat...after i called my mother (sorry mama telefon malam-malam buta...yes...she's at Johore), Hanin kejut adik bangun tido...mama asked her to bring me to Sunway Medical Centre....I just pray...Kyra's ok....mesti Farshid marah....takuttttt!!! mesti dier kata...tu ler degil sangat...tak nak duduk rumah...

After the doctor examined me and did urine test...Alhamdulillah my HBP normal....Doctor said i have kidney infection (macam-macam ler mommy Kyra neh!)...huhuh!! he asked me to masuk ward....i still with my degilness tak nak...Hanin janji...hanin akan pergi hospital tomorrow...jumpa Dr noor Aini..I need her...lagipun she's my doctor...nak jumpa now tak boleh...dier takde...hari nie kan Sunday...after dier bagi ubat to clean up my kidney...Hanin balik....just that Doctor risau..because i have one kidney (i was born with one kidney)....kena dengar dier bebel lah jugak...suh jaga this one kidney betul-betul..


i'm still tired....tidur tak cukup...yang penting....I can fell Kyra's kicking me...anak mommy tendang-tendang mommy eh? at least mommy tau Kyra sehat....every now and then i will talk to her in my tummy just to feel her movement....I just hope Kyra tunggu daddy dier balik....lagi 46 days jek lagi Kyra...please be strong for mommy!!!


tak sabar my hubby call...at least biler dengar suara dier...Hanin rasa sihat sangat-sangat and happy :) I just need him...if not by my side....dengar his voice pun jadi ler :P yups...at this time hanin memang mengada-ngada... I dunno why...sejak pregnant nie...Hanin terlebih nak orang manjakan Hanin..hmmm..



P/S: kak shima...nanti hanin sihat betul-betul...hanin balas tag akak eh??













9 comments:

ayu said...

take care ,
and be good ;D

HaninFarshid said...

ok...will do ;)

Dina said...

Wahhh! Hanin dah happie balek!
Good good.

Stress doesn't do any good to the baby la dear.
;)

Memang rase nak lompat lompat kan bile tau name die da masuk lam email orang orang yang boley turun kapal nanti??
Heee.


Saba sikiiiit je lagi okay?
:)

shima said...

Hanin, xpe2, lmbt2 pun xpe. kalu nak tunggu kyra kuar pun xpe. apapun take care ye...

HaninFarshid said...

dina...

yups..melompat-lompat nie biler dier confirm dier balik (ouch! my cramps)..happy sangat2...tengah sabar sgt2 nie...


kak shima...

heheh! thanks kak...u r very understanding...jgn risau..hanin tetap akan balas...

ain husna said...

k.hanin,
cute la muke k.hanin time preggy ni..tembam! hehehehe

HaninFarshid said...

ain..

hehehe! ituler tempat pertama k.nin naik klu k.nin put on weight..hahah! selain my thigh and butt...hahah! lepas nie kena ler betul2 pantang atau gi slimming world :P

elya ezrin said...

cutenyeee mommy kyra neyh! =)

k.nin tamau stress2 ye, hepi aje, alhamdulillah abg farshid nak balek dah ^_^

slalu sgt nk tnye k.nin tapi selaluuu jugak lah lupe, err, k.nin duk kt usj@ss kt subang?

HaninFarshid said...

elya..

hahah...thanks...ok..k.nin tak stress (walaupun baru discharge dr hospital...duduk 1 setengah hari sbb cramps sangat2)...mmg happy sgt2 farshid nak balik..

k.nin pun nak tanya elya...tp lupa...k.nin kat USJ17....elya kat mana?kiter nie dekat sangat2 tp x pernah jumpakan? ;)