Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, March 22, 2009

Our Princess

Hanin and Kyra happy sangat-sangat....Thanks to him, En Farshid....we had a wonderful weekend!!! Yups!! i'm still smiling...and Kyra active gerak-gerak inside my tummy.daddy dier seronok pegang my tummy and feels her movements :) Kyra makin kenal suara my hubby...Biler my hubby talked to her suh tendang mommy...she will kicked her mommy...heee!! dier macam dah tak sabar nak keluar...mommy and daddy pun tak sabar,Kyra :))


ok...back to the story...


yesterday, i went to see my Doctor...nak buat urine test lagi...after i did my urine test,Kak Ema,my doc's PA suh Hanin balik jap..sebab nak tau result tu dalam 1-2 hours...tapi..Hanin tak balik terus..hanin gi salon, cuci my hair..hahaha!! entahler...hanin rasa kalau Hanin masuk hospital...i want to look good...if tak jadi, i also want to look good at disney on ice show :P (i don't know why...i had this feeling..Hanin tak kena masuk ward and Hanin boleh gi Disney on ice)...

Yups!! my instinct memang betul...kak emma called while i was doing my hair...sebab hanin tengah busy my hubby angkat ler my handphone...she told him..that i had to come back to the hospital this monday morning (tomorrow)...but she didn't mention about my urine test...doctor maybe nak discuss with us about the delivery date of our baby,Kyra...hmmm...i can feel that memang our Kyra kuar awal....now, Hanin and Farshid tengah cari date for her to see the world...so, to all my friends yang message Hanin...jangan risau...i will announce the birth of our Kyra..heheh! walaupun Hanin tengah takut, i still want to have fun ;)

yes...after Kak emma cakap Hanin datang balik monday jumpa doctor..Hanin excited sangat-sangat..Thanks Doctor....Hanin dapat gi Disney on Ice...yay!!!!!!

Balik-balik jek...bersiap-siap...terus gi Palace of Golden Horses Hotel...nak check in...huhuh!! memang ramai orang yang amik package nie...maybe sebab affordable...Hanin check in pun dah petang...so, memang nak cepat-cepat bersiap...time tu dah pukul 5pm. oh! i love the room...katil dier besar and Hanin rasa macam gi Honeymoon with him macam dulu-dulu....dulu, berdua...now bertiga with Kyra inside my tummy :)



our room...

Dalam pukul 7.45pm we bertolak to Stadium Putra...memang banyak kereta...especially AF7 pun buat dekat situ...Hanin tak kisah...park jauh-jauh pun Hanin leh jalan...sebab excited sangat...but i felt like a princess...my hubby always hold my hand and hug me....asked me to watch my steps...dier macam risau jek after balik dari hospital...i always feel safe under his arms...ohhh!!! Hanin dapat beli doll for my Kyra...beli patung Flounder,fish yang jadi kawan Ariel,the little mermaid...comel sangat patung tu...nak letak dalam Kyra's crib...biler tengok semua orang bawak anak masing-masing, we can't wait to bring our Kyra..shopping-shopping for her barang Princesses :)



me,him,my sisters,and kyra's doll



Oh...tempat duduk me hubby and my sisters betul-betul depan...maybe Allah tau that is my (and Kyra) dream...jadi our seat memang best....puas hati Hanin..i'm enjoying every moment of the show...Kyra pun asik gerak-gerak dalam my tummy...Alhamdulillah Kyra..mommy dapat bawa Kyra to this show eventhough you're still inside my tummy..You are my princess...so, mommy nak tunjuk Princess kat Kyra...but my favourite princess dalam semua of course...Sleeping Beauty...heee!! dari kecik Hanin suka dier....farshid cakap..i love her sebab hanin suka tidur...hahaha! B, jahat...the whole show...he always make me laugh...and hug me...he really really pampered me the whole show...maybe dier risau about my health..and takut tiba-tiba doctor kata Hanin kena lahirkan Kyra next week...so, dier nak Hanin enjoy puas-puas :)



enjoying the princesses...



the show finished at 10.30pm....my mama called...kata ayah and mama nak datang amik kitorang kat Hotel dalam kul 12midnite...nak bawa kuar-kuar makan supper..rest jap....the whole day memang me and hubby tak sempat rest...

my parents came and pick us up....we went to eat at William at Kelana Jaya....memang Hanin makan banyak....nak enjoy the food selagi boleh....Alhamdulillah! walaupun Hanin penat..i can still feel my baby inside my tummy...happily moving around....balik hotel...terus tidur...penat sangat-sangat...but i'm happy :)

today, Hanin bangun dalam kul 8am nak makan breakfast...excited nak makan the buffet...ada banyak pilihan and makan banyak-banyak :P oh!!! we had the breakfast dikelilingi the Disney Princess on ice skaters...heee!! dapat tengok muka diorang tak mandi....

After breakfast, we checked out....

sampai-sampai rumah...terus zzzzz!! hahahah! penat......

now, i'm writing my blog....tak tau lak apa cerita tomorrow....apa ler doctor nak cakap...Do wish me luck, friends...if Kyra dah nak kuar...will message y'all :) jangan risau....



P/S: tak tau ler berat baby sekarang...Hanin betul-betul makan banyak...Farshid pun sampai tak larat bangun sebab makan banyak..hahahahah!!

8 comments:

shima said...

Hanin, akak nampak hanin last nite, tapi xtau mcmana nak panggil, jauh sgt. tengok dari jauh je la ye...

HaninFarshid said...

ye ke,kak?heee...takde jodoh kiter nak jumpa...insyaAllah next time...heee...kena dapatkan no.ctc akak nie...

shima said...

Hee....xpe2. akak dh dpt no Hanin smlm dri Dina, tapi too late, show dah abis masa tu, ingat nak gak contact Hanin tapi si Aqieff dh mengaruk dah..ngantuk. Apa2pun, akak doakan Hanin n Kyra selamat ye.

p/s : nti akak msg no akak ye.

elya ezrin said...

kak hanin;

bestnye die gi tengok princess on ice! mesti kyra excited sgt kan? ke mommy die yg excited lagi neh...hehehe...

tak sabarnye nak tengok kyra!

=)

Marsha~ said...

hehehe.. kyra pun kekenyangan seperti kedua moomy dan daddynya... :)

Ena Mazly said...

Seronok kan disney on ice tu... Bethrisya enjoy giler... Dah ler mlm tu dia pakai baju snow white, bila ada org puji2 dia, tersengeh2 mcm kerang busuk... ehehehhe

ain husna said...

mmg bez tgk all the princess..=)

HaninFarshid said...

kak shima...

takpe kak...hanin faham...and hanin dah save dah no. akak..maybe next time leh jumpa ;) thanks kak...insyaAllah semua ok...Dr kata klu xde pape...dlm sembilan hari hanin lahirkan Kyra :)



elya..

hahaha!! rasa2nya semua excited termasuk daddy dier...

insyaAllah in 9 days elya dpt tgk Kyra...do wish the best for us ;)



Marsha

memang....u should see farshid...sampai tak boleh bangun sebab kenyang sangat2 sbb layan hanin teringin nak macam2..hahaha!!



kak ena..

yups! mmg best...hanin enjoy giler...mesti comelkan Betrisya pakai baju snow white? eeee!! tak sabar hanin nak pakaikan Kyra baju princess :P