Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 11, 2012

Kisah suka+duka di bulan July nie....

Banyak yang telah berlaku pada bulan July nie.....ada yang suka....ada yang duka....

Boleh dikatakan bulan July nie bulan yang busy sangat-sangat....

5hb July 2012....my beloved uncle,Pak Lang....Mohd Yunus bin Ismail telah pulang ke rahmatullah.....Al-fatihah.....and on the same date....my hubby fly to Singapore sebab dier nak sign on kapal kat sana on the 6th July 2012.....sob...sob.....

Memang kelam kabut on that day.....lepas Hanin hantar je hubby hanin kat KLIA pukul 5pm...terus hanin sekeluarga shoot gi Malacca sebab nak menghadiri kenduri tahlil arwah malam tu....

Pada 10hb July lak.....it's my 30th birthday......yups! semalam birthday Hanin.....and im 3 series....huhu! terima kasih kepada semua yang call...or text.....or bbm...or whatsapp and wished me 'Happy Birthday'.....dan mendoakan yang terbaik untuk hanin sekeluarga....awww....so sweet of y'all....Of course...orang pertama yang call and wished me 'Happy Birthday' was my beloved hubby.....hihi....thanks a lot,sayang.....honey sayang B sangat-sangat....


Lepas call....my hubby bagi sweet messages lak....hihi...tersenyum-senyum hanin baca message hubby hanin....


"Happy Birthday sayang....You make my life complete...Thank you sooooo much for the most wonderful+beautiful kids....I will always love you....muah!"


hihi....sebenarnya ada banyak lagi message yang sweet-sweet+romantic....tetapi terpaksa dirahsiakan....syyyy!!! ;)


My family dah celebrate birthday hanin last Sunday,8th July....sebelum mama balik JB and ayah gi Medan.....its just a small birthday celebration at Serai restaurant,Empire......best...best...sebab ayah kata hanin boleh order je apa yang hanin nak makan....hihi...memang hanin order macam-macam lauk....especially my favourite mango chicken and fried brinjal...nyum!nyum!....love the food there....Thanks ayah+mama for the wonderful birthday lunch.....


Hadiah? of course ada special hadiah from my beloved hubby before dier naik kapal.....hihi....macam banyak lak hadiah dier bagi hanin this year....he bought me 4 charms for my Pandora bracelet....bertambahlah koleksi Pandora charms bracelet Hanin...yayyyy!!! ;) and dier belanja hanin buat baju kurung moden at Razwan Razwill.....terkejut gak hanin....bila hubby hanin bawa hanin ke butik Razwan Razwill at Dayabumi.....and dier suruh hanin buat baju kat sana for my cousin's wedding this october....Hanin ingat nak buat baju raya.....tapi rasa macam over lak buat baju raya kat sana....hahahah....yang bestnya.....Razwan Razwill still kenal hanin and farshid....sebab masa time wedding...hanin buat baju kat dier....baik je dier layan me and farshid....sooooo sweet of him.....nak tergelak bila razwan cakap..."dua-dua dah montel..." hahahahah.....betul....betul....betul.....montel dan bahagia :p hmmm...apa lagi eh? owh! dier bagi hanin skit $$$$....suh hanin beli apa je hanin nak....tapi entahlah....hanin masih fikir lagi nak beli apa.....dont know what to buy....simpan lagi best kot....apa yang B bagi kat honey selama nie...dah lebih dari mencukupi....hadiah yang paling best from him....of course our two adorable princesses Kyra+Myra......thank you soooooooo much,B....for all these happiness ;)

Oklah...malas nak bebel panjang-panjang....do enjoy pics of my hubby and our two princesses spending precious time together before my hubby sign on kapal.....walaupun my hubby busy nak naik kapal....dier tetap bawa me+kyra+myra jalan-jalan gi pavillion....empire....sunway pyramid....subang parade....shopping baju raya....hihi! walaupun dah banyak shopping baju raya for our kids kat Singapore hari tu...kitorang masih tak puas hati.....geram sangat-sangat tengok baju baby+kids yang adorable....my hubby nak tengok anak-anak dier happy celebrate raya :)


uh! these pics was taken at Sunway Pyramid,4th July.....a day before my hubby fly to Singapore....bawa Kyra+myra jalan-jalan...shopping...makan and main kat sana.....We had soooooo much fun with him.....love you sooooooo much,daddy.....muah!


 She had sooooo much fun
spending time with her beloved daddy :)

 Bye mommy....kyra nak fly....

 My honey Bee.....

Kyra wajib naik nie...
setiap kali datang Sunway Pyramid.... 


Myra buat apa eh sepanjang kakak+daddy main-main?

hihi...myra good girl je duduk dengan mommy....layan mommy :) Myra baby lagi....tak boleh main semua tu....


 My chubby+adorable 2nd princess...Myra....

 Mommy rasa nak gigit-gigit je pipi
Myra yang chubby tu....

 Sedapnyaaaaa dier hisap
tangan dier....

 saya anak mommy
yang gebu...sihat....dan kuat.....

 tunggulah myra besar skit....
myra nak naik ferris wheels dengan
daddy+kakak....

good girl je anak mommy....tak cry....
myra tengah melayan perasaan seorang diri :)


Lepas dah puas main....me+hubby+kyra+Myra had dinner at TGIF....lepas makan...gi toys'r'us jap...beli toys for our kids...seronok kyra+myra pow daddy :p

 Muah! sayangggg daddy.....

 hugs and kisses.....

 Kakak and adik :)
Mommy+daddy sayanggggg
kakak+adik banyak-banyak....muah!
 

Daddy,lepas tengok semua pics kiter.....mommy rindu sangat kat daddy :(

Our kids also miss you sooooooo much....Kyra asik cakap pasal daddy je.....tapi mommy tau...kyra strong girl....bila orang tanya Kyra...."Daddy mana?"......Kyra mesti jawab...."daddy work..." tapi ada gak kyra termenangis bila rindu dan teringat kat daddy....cakap..."nak daddy...nak daddy...."


Myra kecik lagi...tak faham.....tapi mommy tau....myra selalu tercari-cari mana daddy...sebab daddy banyak jaga Myra dari lahir sampailah abis pantang.....

Kyra+Myra....be strong,k.....daddy cakap kat mommy tadi.....daddy dah dapat schedule kapal :) insyaAllah kalau takde pape delay....daddy balik 12th September 2012....kiter doakan daddy selamat pulang dan dapat pulang on time....amboi daddy....bersemangat eh...nak tau bila balik?....tak sampai seminggu daddy naik kapal...hahahah!

huhu! this year daddy tak dapat berpuasa+beraya dengan kita....takpelah.....Mommy+kyra+myra faham kerja daddy.....hope daddy sempat beraya sekejap dengan kitorang....celebrate raya haji together pun dah happy.....

InsyaAllah...daddy balik nie....nak gi family vacation.....macam-macam me+him planning nak gi mana......yippeeeeeee!!! cepatlah bonus daddy masuk....hahahahah...*gelak jahat* :p

Daddy.....Mommy+Kyra+Myra love you sooooooooooooo much!! 

Hugs and kisses from us....

Daddy kerja baik-baik tau atas kapal tu.....jangan naughty-naughty....

Muah!


P/S: Before my hubby naik kapal...me and him bawa our lil myra gi medical check up+cucuk at SunMed....Alhamdulillah....anak mommy+daddy sihat.....berat myra 5.6kg at 2 months 2 weeks++....nanti cucuk 3 bulan this 1st august nie...tak taulah berat anak mommy+daddy berapa....huhu! takpe...yang penting...Myra sihat+happy :)
 

5 comments:

Mama Likha said...

hppy belated 30th bday to Hanin :)
may happiness always wth you and family <3

take care !

HaninFarshid said...

thanks dear...hugs and kisses....

Ainul Hayat said...

Happy Belated Birthday Kak Hanin. Dah lama tak singgah baca blog akak. Myra dah nampak besar. Kyra lak nampak karakter ke"kakak"an dia. :)

MamaIcha said...

happy belated birthday babe *hugs*

Marsha~ said...

happy belated birthday Hanin... semoga happy always dan sentiasa dilimpahi rahmat Allah s.w.t