Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, March 13, 2012

Hmmmm....nak seafood.....salted egg crab....nyum!nyum!......

Semalam hanin memang tido lambat....dalam 2am lebih.....ber'bbm' with my hubby for few hours.....hihi.....it's my fault.....hanin yang kacau dier.....bbm him..."B....im bored and lonely.....really need you by myside...." Terus dier bbm hanin......borak macam-macam...manja-manjakan hanin....tersenyum-senyum hanin bila baca his bbm....BEST!!! Thanks a lot,B....sebab buat honey happy....muah.......Love you soooooooooo much.....

Oh! about kyra.....Alhamdulillah....now she's ok.....tengah happy-happy kat Korea :) tadi ber'facetime' dengan kyra and my sis kejap....macam-macam kyra story kat mommy....siap kiss-kiss mommy masa time tengah ber'facetime'....sooo cute...hihi....mommy happy bila dengar kyra seronok kat sana.....Mama Tok,mama wani and mama adik semua will always update me about you.....mommy pun akan sentiasa bbm mama tok...tanya khabar kyra......do have fun there,my dear beloved kyra......ingat pesan mommy....jangan naughty-naughty kat sana.....be good girl......mommy loves you soooooo much!

Hmmm...sekarang....hanin nak story pasal FOOD....nyum!nyum! entah kenapa....sekarang nie....hanin asik teringin nak makan Ketam and other seafood......especially salted egg crab.....sedap......actually tu favourite my hubby.....hanin lagi suka sweet and sour crab....hihi....tapi tulah....tiba-tiba tertukar taste lak....lil baby dalam perut nie....rindu daddy eh? asik nak makan ketam yang daddy suka je.....hihi....

Alhamdulillah.....apa yang hanin teringin nak makan.....hanin dapat makan....rezeki lil baby......nasib baik family hanin memang suka makan seafood.....especially Ayah hanin....dier memang terror bab-bab makan nie ;) ayah dah bawa hanin makan kat Lala Chong.....Restoran RiverView Kuala Selangor.....Hokkaido...South Sea....Belakang Park Royal tu.....semualah tempat seafood hanin dah serbu....sampai ke Melaka....Johor....singapore....semua.....*kat Australia...Jakarta...Batam...london...Vietnam...etc..etc.... pun ayah boleh cari seafood yang best....ayah memang expert bab-bab makan nie.....* dari kecik...ayah memang selalu bawa hanin+family makan seafood kat situ......setiap restaurant ada keistimewaannya ;)  

Ayah balik from Korea nie....ingat nak ajak ayah makan ketamlah...hihi.....sedapnyaaaaa.....terliur lak hanin.....

Kenapa hanin bukak cerita pasal seafood and ketam nie? actually....hanin tengah belek-belek pics at hard disk hanin.....rupanyaaaa.....banyak sangat entry tertunggak...yeah!yeah! my bad......banyak sangat cerita sampai tak tercerita.....hahahah!

Ingat tak entry hanin pasal last minute planning to JB/Singapore tu? now,hanin nak sambung skit story pasal kat sana.......pasal hanin gi makan seafood at Kukup,Pontian Johor.....and then,jalan-jalan at Taman Negara Kukup.....kyra happy sangat-sangat makan sambil menikmati keindahan alam...tengok laut......and then,naik bot gi Taman Negara Kukup.....

Seafood dier memang BEST! entah kenapa....hanin rasa salted egg crab dier lagi best dari RiverView restaurant....ketam dier lagi best.....lagi besar....salted egg dier lagi banyak dan boleh rasa......makan sampai jilat-jilat jari........nyum!nyum! terliur lak hanin bila teringat.....lagi satu salted egg crab yang best...and favourite hubby hanin+me....of course at Lala Chong ;) uh! lagi satu yang sedap dan best makan kat Kukup seafood restaurant.....the baby octopus masak honey kot.....rasa crunchy sangat-sangat.....semua food dierlah sedap+marvelous........Kyra pun suka the lemon chicken and the fried rice :) memang YummyLicious.....


 mommy....kyra nak minum....
mommy lak sibuk nak amik pics....Im thirsty....

 Kyra and her beloved A-wie (mama wani)

 wani and ayah.....


 Adik and her beloved hubby,fly....

Nyum! nyum.....the Yummylicious 
Salted Egg Crab....

 udang steam....lala steam....and fried rice....
seafood dier memang fresh..fresh....

 Sedap....hmmmm....

 Ni pun my favourite....
baby octopus masak honey....

 Kyra suka nie....
lemon chicken....

 vegetables wajib ada :)

Ikan masak steam...
From the seafood restaurant...
boleh nampak Taman Negara Kukup....


Lepas makan seafood....ayah ajak gi Taman Negara Kukup....nak gi sana...kena naik boat from jetty Pulau Kukup *bersebelahan dengan the seafood restaurant*.....few minutes je from the Pulau Kukup.....kyra happy sangat-sangat dapat naik boat........tak ada apa sangat kat Taman Negara Kukup.....just there's a lot of monkeys running around....and ada gak few babi hutan.....kyra memang happylah dapat tengok babi hutan and kera tu.....yups! kyra had soooooooooo much fun there......kyra happy.....mommy pun happy ;)

 My beloved happy family.....
mama je takde.....mama kerja....
amboi....happynyaaaaaa kyra....

 Daddy takde....kyra menumpang kasih dengan Abah Fly....
Kyra memang manja dengan Abah fly....

 My beloved ayah....
Thanks ayah for everything :)

 At Taman Negara Kukup....

 mama wani gi mana-mana pun....
mesti dengan Ipad2 dier :p
sentiasa update her status FB...twitter....etc..etc...
hahahah...

 "mommy...tu pig...."
No,kyra.....thats boar....babi hutan...
hihi....excited kyra tengok babi hutan dekat-dekat....


After gi Taman Negara Kukup.....ayah ajak lepak at Tanjung Piai lak....minum-minum kat resort sana........sambil minum....tengok kapal-kapal yang tengah anchor kat tengah-tengah laut.....memang jauh....dan banyak...tapi boleh nampak gak lah......hmmm....kalau kapal my hubby lalu selat melaka time tu....mesti boleh nampak :p hanin pun cakaplah kat kyra....."kyra...tu daddy...daddy works there....on that type of ship...." excited kyra bila tengok the ships....sebut...."daddy work,mommy" Yes,sayang....daddy work....he wants to give the best to u and adik.......daddy sayanggggg kyra and lil baby sangat-sangat......


@Tanjung Piai....

 from the resort....
boleh nampak banyak kapal tengah anchor....


And then,after dah puas lepak and jalan-jalan at Tanjung Piai...terus shoot balik JB...nak amik mama kat tempat kerja dier.....Lepas amik mama...terus ayah bawa gi makan dinner....makan Nasi lemak yang best at Kampung Senibong,Permas jaya......sorry tak amik pics kat sana....dah penat sangat....and busy melantak nasi lemak yang best tu ;)


Yups! we had soooooooooo much fun the whole day......memang jalan-jalan cari makan betul......hahahah! ayah memang pastikan anak-anak/menantu/cucu/family dier makan best-best........and sentiasa cukup makan......sebab tu....menantu-menantu dier dari slim....terus jadi bulat......hahahahah! betul tak,b? ;)


Thanks a lot,ayah.....for the wonderful time :)


Oh! lagi satu....ayah memang suka bawa anak-anak/cucu/menantu/family dier jalan-jalan and gi vacation......ayah memang tak boleh duduk diam :) dah berapa kali ayah bawa kyra gi jalan-jalan naik kapal terbang semua.....now,ayah bawa kyra gi vacation kat Korea....hmm...lepas nie ayah ada plan nak bawa kyra cuti-cuti lagi....mana eh? ;) ayah memang suka buat his family happy :) Thanks ayah for being the greatest tok ayah/ayah/father in law :) uh! not to forget mama....mama pun the greatest Tok mama/mama/and mom in law ;) always make us happy.....


Alhamdulillah...hanin bersyukur sangat-sangat I have a very loving...caring and happy family.......who are always there for us.....when we need them.....


^__________________________________________^


opppsss.....got to go.....nak ber'facetime' dengan my beloved kyra.....nanti hanin sambung story pasal makan asam pedas kat botak,jb and gi singapore lak eh? nak manja-manja dengan kyra jap....rindu dier pot-pet....pot pet ;)


take care.....muah! to all.....


Have a great day!


Hugs and kisses.....


P/S: Honey tau...B mesti terliur tengok pics Salted Egg Crab tu.....nanti B balik.......kalau sempat....kiter gi makan kat Lala Chong,eh? ;) sayanggggggg B.....

1 comment:

miss shizakiena said...

hai kak hanin! best kan makan seafood kt situ..pulau kukup tu sebelah rumah saya saje...dekat pun lama tak pg sana...tg piai je selalu lepak! hehehe