Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Saturday, January 14, 2012

Pasrah+Redha :)

Sigh! tak lama je lagi my beloved hubby nak sign on kapal :( will miss him manja-manjakan me and kyra.....

Yesterday....he received e-mail from office....he showed me the e-mail....

..................................................................


Good Day Farshid


Please see the below plan for you to join Shahamah in Fujairah 31 January


-------------------------------------------------------------------

Vessel : SHAHAMAH

Rank : CARGO ENGINEER

Reliever : FARSHID MOHAMED AZMI

Exp. Join Date : 31/01/2012

Off signer : C.MARTIN

---------------------------------------------------------------------


Please confirm receipt and availability.


Kind regards


Sharon Davis

Senior Personnel Officer

.........................................................................

Yups! i know its time for him to sign on Shahamah.....rasa cepat sangat cuti 2 bulan lebih my hubby abis...tapi hanin pasrah.....hanin memang dah tau dier akan naik kapal end of this January 2012....sebab office dier selalu update....

Lagi satu hanin pasrah+redha.....sebab awal-awal lagi office dier dah cakap..farshid akan turun seminggu lewat dari tarikh yang sepatutnya dier turun (they e-mail him last 4th January 2012).....itupun office dier e-mail farshid tanya farshid boleh ke tak?....farshid serba salah....dier tanya pendapat hanin......hanin kata...ikut je cakap office....at least they tell you earlier.....jangan risau....insyaAllah B dapat turun on time me nak lahirkan lil baby....kalau tak sempat....mama ayah ada....mama kata nak mintak cuti time me nak deliver....lagipun my hubby baru setahun lebih kerja kat company tu....jangan banyak cakap.....jangan banyak tanya...ikut je cakap diorang...itu tempat dier cari rezeki.....As a wife....hanin faham kerja dier sebagai marine engineer.....hidup dier sebagai seafarer :) if he loves his job....i will always support him....will always make him happy and be thankful with his job....Hanin takkan merungut atau bising-bising....i know he needs me to be there for him and understand him....


e-mail from office:
................................................................
 
Good morning Farshid,


As per office request we have had to swap a number of officers in the fleet and as a result your back-to-back will be appointed to the Al Khaznah next year in order to attend the dry dock. Instead, CGO Ball from the Al Khaznah will join the Shahamah in April and we have a query with regards to this relief- would you agree to stay on board a week longer (till Singapore Eastbound)?


Best regards,

Magda


Magda Sztejter

Senior Personnel Officer

Bernhard Schulte Shipmanagement (IOM) Limited

...................................................................


my hubby replied the e-mail:


Good day Magda,


Noted the message. I don't mind staying one week longer until Singapore eastbound. That's the longest I can be onboard because my wife is due to give birth on April 18. I would prefer to be back before that date and it all depends on the ship schedule. If not permitted, then I will stay onboard after April 18 and be home afterwards.

Best regards,
Farshid


................................................................


And office replied his e-mail:


Good morning Farshid,

 

Thank you very much for being flexible and agreeing to staying on board a week longer. Also, I have made a note that you and your wife are expecting a baby around 18 April so we will keep an eye on the ETA and hope it does not go beyond that date.

 

Anyway, let’s see what happens and we’ll keep in touch.

 

Best regards,

Magda
 
.............................................................


I told my hubby jangan risau sangat...jangan fikir sangat....InsyaAllah....dengan keizinan Allah....my hubby dapat balik on time...yelah...kalau ikut kira-kira schedule his kapal + a week longer.....i know i can trust his office to always update him bila dier nak balik nanti....

B,as i told you....kiter hanya merancang.....Allah yang menentukan segalanya....

So,my hubby told me.....dier nak manjakan me and kyra sepuas-puasnya and dier nak ready barang-barang lil baby before dier sign on Shahamah...so,nanti takdelah kelam kabut bila dier takde....Alhamdulillah barang-barang lil baby dah ready almost 80%....hihi.....oh! stroller Stokke pun dah dapat semalam ;) best...best.....love the Stokke....kyra pun suka....sebab kyra suka sangat....dier dah merasmikan stroller tu dulu :p

kyra dah merasmikan dulu stroller adik dier...hihi...
and she loves it soooooo much!
takpe....boleh share ;)


Kyra.....sabar tau...mommy and daddy tengah survey stroller for you.....a simple one and senang nak bawa gi travel.....insyaAllah before daddy naik kapal....daddy beli the new stroller for you ;)

Lagi 3 months hanin nak melahirkan lil baby.....macam-macam perasaan hanin......excited+takut etc..etc...hope semua berjalan dengan lancar masa hanin lahirkan lil baby.....will always pray for it :)


Now,hanin dah makin tak larat....and im getting HUGE....hahahah! bila bising-bising kat my hubby kata hanin besar....bulat....gemuk....dan sewaktu dengannya....my hubby senyum and cakap...."Takpe...asalkan mommy and lil baby happy+sihat"....Lil baby dalam perut hanin pun makin active....every now and then hanin dapat rasa lil baby tendang-tendang perut hanin.....the BEST feeling :) LOVE IT! Kyra pun macam dah ready nak jadi big sister.....dier pun dah panggil diri dier "kakak" :)


Walaupun doctor kata hanin kena rest.....jangan jalan banyak sangat....hanin tak peduli....few weeks je lagi nak manja dengan hubby hanin......hanin sacrifice penat dan sakit hanin sekejap je....lepas tu...hanin rest betul-betul2.....InsyaAllah semua akan ok...because right now...i have him by my side ;) seronok bila jalan...ada orang pegang tangan...pegang barang....pegang handbag semua....hihi....seronok bila sakit kaki/belakang....ada orang urut-urutkan....seronok bila hanin kata hanin tak sihat.....ada orang amik berat pasal hanin......seronok bila hanin kata hanin lapar......orang tu layan je apa hanin nak.....bawa je mana hanin teringin nak makan and memang seronok bila dapat survey and shopping barang lil baby and kyra sama-sama :) Yups! i have a marvelous time with him sepanjang dier cuti :) thanks B...for being the wonderful hubby/daddy to us....


Daddy...mommy+kyra+lil baby sayang daddy sangat-sangat.....

uh! ok lah......got to go....nak dating-dating with my beloved hubby and kyra......ada banyak benda lagi nak buat before dier sign on kapal....hmmm....apa lagi eh nak shopping? hope semua dah settle....barang-barang baby semua....before dier sign on kapal.....kalau boleh....lepas nie...hanin nak rest betul-betul sampai bulan April nie ;) semoga semua berjalan dengan lancar dan dipermudahkanNya....Amin......

Daddy...we're going to miss you soooooooooooooooo much!!! 


 Kyra mesti rindu daddy manjakan kyra...

Mommy pun mesti rindu daddy sangat-sangat....
*uh! the happy huge+chubby us*



uh! bye-bye.....my hubby dah panggil-panggil tu...amboi B....dah tak sabar nak shopping dating nampak...hihi ;)

Take care all....

Hugs and kisses from me+kyra....


hope you have a great weekend.....muah!

8 comments:

Ely Hasrul said...

hanin OMG hanin nmpak cutee sgt!! i nih ya allahh xsesuai.. perut kecik tp badan hahhaa.. last week pg bangsar village tgk stokke gak tp nk carik stroller lain gak utk sami, senang nk travel.. cantek lil baby nye kaler orange! hanin walaupon gynea suh rest tp hanin kuat bleh jalan sana sini, gynea i siap suh pi USS lagik tp i now seminggu 3 kali kena buat hydro terapi hahaha.. (tp ade ati gak nk g USS early Feb nih).. sigh xtau la nk bwk sami somewhere bg dia hepi, dia dh tunjuk simptom2 sedih and jeles nk dpt adik.. haihh..

Ely Hasrul said...

oh ya, bgtau Farshid jgn sedih, somehow i rasa Farshid lagik sedih dr Hanin hehe.. tp ye la, walaupon kite yg pregnant tp kite xtau ape perasaan hubby lebih2 lagik bila hubby xbleh nk jaga kite di sisi.. but i know both of u and kyra pon strong.. insyaAllah sume going smooth..

kiss kyra xoxo

Ainul Hayat said...

Kak Hanin,
Akak nampak cute....akak kena kuat tau.

mamamarissa said...

OMG hanin, u're more2 cuter...take care...muahsss

HaninFarshid said...

ely,

wah! u pun kuat gak nak gi jalan-jalan sampai ke USS.....hihi....

samalah ngan kyra...makin melekat+jeles bila perut nie makin besar....tu yg hanin still bawa kyra jalan-jalan....walaupun penat and gynae suh rest.....nak bagi kyra happy....

hahaha! jeles dengan u....badan kecik je walaupun pregnant ;)

take care dear....

HaninFarshid said...

ely...

thanks dear....

yups...farshid memang sedih dier nak naik kapal nie....thats why he makes sure he give the best before dier sign on....

insyaAllah we're strong....memang dah faham kerja farshid :)

will always pray to Allah semua akan ok....and he will come back on time....

thanks again :)

HaninFarshid said...

ainul,

hahaha! thanks dear....insyaAllah :)

HaninFarshid said...

mama marissa,

thanks dear :)

hugs and kisses from me and kyra :)