Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, January 9, 2012

2012

9th January 2012....

Today is the nineth day of 2012....

I hope it's not too late for me+hubby+kyra+lil baby to wish you all "Happy New Year"....*huhu...sorry....baru skarang ada time nak cakap pasal 2012 :p*

Tahun 2011 sudah berlalu.....

Alhamdulillah.....banyak berita gembira pada tahun 2011....it's a very lucky year for me and my family :) My hubby dapat kerja baru....hanin bersyukur he's very happy with his job right now *uh!my hubby still belayar...still marine engineer....still with LNG ship...just different company*.....dan yang penting.....everyday hanin dapat keep in touch with him.....and then,pada tahun 2011....hanin dapat berita gembira dan rezeki yang tidak disangka-sangka.....Im pregnant again with lil baby.....Terima Kasih Ya Allah! :) apa lagi eh? oh! all our dreams come true pada tahun 2011 ;)


Alhamdulillah....alhamdulillah.....alhamdulillah....Hanin bersyukur sangat-sangat atas rezeki kurniaanMU Ya Allah!

Apa azam dan harapan Hanin pada tahun 2012?

hmmm...hanin hanya berharap semoga hanin sekeluarga dikurniakan kesihatan yang baik.....rezeki sentiasa murah.....dan hidup sentiasa happy-happy selalu.....

Hanin juga berharap hanin dapat menjadi anak/isteri/mommy yang lebih baik :)

Oh! i cant wait this middle of April 2012....Hanin akan melahirkan lil baby.....Hanin berdoa kepada Allah S.W.T semoga semua berjalan dengan lancar....Hanin dapat lahirkan lil baby on time......tiada masalah kepada mommy+baby...dan lil baby sihat semasa/selepas dilahirkan.....Amin......

Lagi satu....hanin berharap agar kyra dah ready nak jadi kakak....yups lagi 3 months lebih kyra nak dapat adik....i know she will be a very good sister ;) Year 2012...kyra dah start new school....nanti-nanti eh...hanin story about her new school....Alhamdulillah....kyra loves her new school ;) me and hubby akan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kyra......


Azam? 


Me and hubby are planning to open business this year....InsyaAllah.....dah discuss with "someone" about the business.....it's not a small business....so,kena betul-betul well planned....kena betul-betul discuss....tak boleh buat main-main....semoga apa yang kami impikan tercapai :) Aminnnnn....thanks mama....thanks ayah for your advises.....thanks adik+fly+wani for supporting us.....yups! this is for our future....so,we must work hard for it....uh! walaupun nak bukak business....my hubby tetap nak kerja....tetap nak belayar.....dier kata sayang nak berhenti......he loves his job  sooooo much.....at least bila dier cuti...dier ada something nak buat....and one of the reason kitorang nak bukak business because bila my hubby dah pencen dan berhenti belayar.....dier ada extra income bila dah tua nanti.....tak payah mengharap pada simpanan-simpanan me and him....

My hubby pun suruh masukkan azam dier dalam blog nie gak....hahahah! dier kata bagi semangat skit kat dier ;) hmm....dier amat berharap dier boleh buat chief oral examination this year....last year tak sempat buat....hope this year ada time....InsyaAllah,B.....me+kyra+lil baby akan sentiasa support apa B nak buat......we will always pray for your dreams come true....dont ever give up on your dreams tau.....

i think thats all kot our azam/harapan for 2012.....

i dont know why....i can feel that 2012 is also a very lucky year for us.....seperti yang hanin rasakan for the year 2011.....InsyaAllah :)

Hanin ada lagi satu story.....its about us....someone predict our future for 2012....memang scary.....


Yesterday,while my hubby tengah duduk-duduk tunggu kereta dier kena cuci....ada this one pakcik datang kat my hubby....dier mintak derma for anak-anak yatim i think....so,tanpa banyak cakap...my hubby bagi derma kat pakcik tu....suddenly pakcik tu cakap kat my hubby yang membuatkan my hubby terdiam....dier kata dier boleh baca dan predict future....my hubby just dengar je....tak banyak cakap.....


he told my hubby....
  • Dier tau my hubby nak dapat anak this year....and yang scarynya....dier tau it's a girl or a boy....huhu....
  • Dier tau....we're planning to open our business this year *yups...memang me and hubby plan nak bukak business...gulp! macam mana dier tau?*....he told us that our dream will comes true.....2012 is our lucky year.....insyaAllah rezeki kami murah this year....
  • Dier cakap...dier tau we're planning to go to Mekah....*Gulp...memang betul....camna dier tau?*....memang me and hubby ada plan about this....we always talk about this......insyaAllah...kalau ada rezeki dan masa mengizinkan....
  • Dier cakap...lately nie....ada orang yang dengki dengan my hubby...so,dier suruh my hubby berhati-hati.....
  • actually...ada banyak lagi yang dier cakap.....pasal duit....pasal kerja my hubby....bla...bla....*sorry terpaksa dirahsiakan*...alhamdulillah....semua yang baik-baik.....

After dier cakap tu....my hubby terdiam.....balik rumah je....dier terus cerita kat hanin....hanin pesan kat dier...jangan percaya sangat....maybe kebetulan.....Ingat Allah SWT....Perbanyakkanlah berdoa kepada Allah SWT...Semoga doa-doa kita itu diperkenankan Allah SWT dan semoga tabah dalam menghadapi dugaan-dugaan Allah.....


Mudah-mudahan Allah menjauhkan diri kita dari bala dan perkara yang tidak baik....


Semoga yang baik itu datang dari Allah SWT dan yang buruk itu datangnya daripada kelemahan diri ini jua.....


huhu! berceramah agama lak hanin :) tapi tu lah...bila ingat-ingat balik pakcik tu cakap kat hubby hanin....memang scary.....Maybe nie peringatan dari Allah SWT....


My hubby kata....jangan ingat sangat apa pakcik tu cakap....berdoa banyak-banyak kepada Allah....yang penting....he will work hard for our dreams to come true....he just need me+kyra+lil baby's support....and always be there for him.....B,jangan risau,k.....i will always pray the best for you....semoga semua impian kiter tercapai....amin....


Mommy+kyra+lil baby sayang daddy banyak-banyak......*hugs and kisses*

oklah....terbebel panjang lak.....

Got to go....nak gi Giant with my hubby...nak beli groceries...barang rumah....toiletries semua...Hope you guys have a great and wonderful day.....


Happy New Year 2012....


muah! hugs and kisses from me+kyra....


Take care all.....


^______________________________^

1 comment:

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

iqa doakan semua impian kak hani tercapai and baby sentiasa sihat pluz kyra terus comel amin