Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, January 8, 2010

kyra and her aunty gg

Thankx to my bff, GG....sebab sudi bawa hanin and kyra jalan-jalan....i had a great time with you.....thanks soooo much....

we went to Subang Parade....of course GG amik me...sebab hanin takde driving license lagi...heee...malas betul mommy kyra nie...bilerlah nak renew driving license? :P

first-first hanin ingat tak nak bawa kyra sebab dier terlebih active lak hari nie...and tak nak tido...so..dier penat and cranky...huhu! tapi terbawa lak....kyra excited nak ikut...dier buat muka 'pujuk nak ikut' kat GG and me...pandai anak mommy nie :P


smile kyra...bukan bukak mulut...



aunty..kyra nak drive leh?


you want to know how excited she is biler dapat ikut?

dier menari-nari dalam kereta...terpegun GG tengok kyra menari-nari...hahaha!! takdelah menari macam beyonce....just goyang kiri kanan..tangan kaki semua :) dalam kereta mana kyra leh gerak banyak....

sampai-sampai je subang parade...terus gi makan at Uncle Lim's....best sangat-sangat food kat sana....for me and kyra...i've ordered porridge and roti bakar....porridge dier memang best...kyra suka sangat...marah-marah kalau lambat suap dier makan...hahaa! baru GG tau macam mana garang and ganasnya kyra....GG memang terror tolong hanin jaga kyra....siap suapkan kyra makan lagi while i'm eating...huhu! apa lagi....sukalah kyra buli aunty GG dier...notti girl....abis kyra gigit mommy and aunty GG's finger biler kitorang suap dier makan :P sakit tau....




our jari yang kena gigit...ouch..
bekas tak nampak..sebab kecik...
gigi kyra pun baru 2 batang bawah :)



sigh! as usual kyra memang tak reti duduk diam....kira ramai oranglah dier tarik attention....sampai nenek yang duduk kat belakang pun tegur dier sebab kyra asik pandang-pandang and senyum-senyum kat nenek tu...huhu! lepas tu marah plak kat nenek tu sebab tegur :P haih! kyra....confuse nenak tu..kejap buat cute...lepas tu garang...

kalau hanin and GG borak-borak...kyra mesti ketuk-ketuk meja nak attention both of us...




mommy cepat..im hungry



comot anak mommy makan




aunty GG...cepat suap..
im hungry!




lepas makan posing....




Yes...semua suka senyum-senyum and tegur kyra :) dalam toilet pun ada org tegur dier...hahahah!!

after makan..pergi MPH jap....baik je kyra biler masuk MPH...her favourite :) dier sopan dan ayu je dalam baby carrier while mommy dier cari buku resipi for baby....hanin cari buku 'Annabel Karmel'....satu buku dier je hanin dapat...That is 'Annabel Karmel Top 100 finger foods'...yang lain takde...tak taulah out of stock ke atau memang takde kat malaysia....sigh! takpelah satu buku dier pun jadi....



cari books at MPH




after that gi Cold storage beli biscuit for kyra....alhamdulillah....kyra tak meragam while mommy shopping for her food :) mungkin kenyang sangat kot...

after pusing-pusing subang parade...kitorang balik....GG lepak jap at my house....sambung borak


kyra macam hantu :P



:) macam-macam borak kan G? ;)

thanks babe...you're such a great friend....best sangat-sangat lepak with you...nanti kiter gi zoo or birdpark as we planned,k....muahx!! kyra says thanks to aunty GG sebab bawa kyra jalan-jalan and tolong jaga kyra...sorry eh? kalau kyra notti and buli GG :)

9 comments:

farah zamri said...

hai :)
been a silent reader for a long time.
hehe saja suka2 baca.
best tgk kak hanin cerita pasal kyra.
such a cute girl!

p/s:dapat blog kak hanin from teacher ena.saya ni student dia while in samura.

Marsha~ said...

kyra behaved ek walaupun garang sikit.. hahahaha.. gelak je baca part di garang dgn nenek belakang tu.. tk padan kecik tu.. maybe tu cara dia excited tak kot hanin.. si qila tu pun kalau over excited, tetiba jadi garang... ntah ape2 aje qila tu..

~ SueHarriz ~ said...

mommy...mommy mmg pakai spec ke..? hhihii..xprnah tgk mommy pkia spec.. =)

Anonymous said...

Hanin, gg sgt enjoy kuar ngn si cili padi..x sabar nak kuar lagi ;))

dey said...

kenapalaaaa kyra tu cooooomel sgt..geramnyer ;)

HaninFarshid said...

farah

thanks farah dearie sebab baca blog k.nin yg tak seberapa nie ;)

..............

marsha

funnykan kyra??tiba2 je jadi garang...sian nenek tu...maybe excited kot macam yg you cakapkan tu? sama perangai cam kak qila dier :P

HaninFarshid said...

sue

mata hanin kena rest dari contact lens...hahaha! yups..hanin pakai spec...dulu hanin selalu pakai time teaching..baru nampak cam cikgu skit and garang...hahaha!

sue....jom jumpa jom...maybe 23rd...rindu kat mommas semua and of course the babies...time tu hanin free :P

........................


GG

me too....kyra mesti excited aunty GG and uncle adly dier nak bawa dier gi zoo...tak sabarnya GG....

.................

dey

huhu! thanks dey...insyaalah anak u pun comel...sebab u and ur hubby comel ;)

Syarafina said...

hi k.nin..
kyra looks like an angel..
geram je tgk muka die kalo die buat mimik muka..
rase cm nk cubit.. :p
untung die dpt great mommy mcm k.nin.. =)

faRra said...

k.Nin..
da besar da Kyra ea..
how time flies so fast.. :))))
ni klu dapat jmpe Kyra nie, siap la die nnt..
Hehhehehe..