Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 27, 2009

mommy tengah emo.......

Mommy benciler......Geram! geram!...ish!! sabar hanin...sabar....eeeeeeeeeee.......

this morning my hubby dapat call from his office,MISC....ingatkan nak tangguh....but.............azizi told him MAYBE farshid kena sign on tomorrow....so, he asked farshid to standby...WTF??!? kata 30thMay..tiba-tiba esoklak....apa? office ingat farshid single lagi ke? takde anak ke? FYI.....masa farshid kat last kapal....farshid dapat tau...ofis tak tukar his status...from single to married...nie diorang tukar ke tak?? he's a father now.....dah ada anak....bukan single lagi...diorang nak buat main-main ke?....sabar hanin.....

B, honey sorry......dulu honey tak macam nie...but honey fikir Kyra...suddenly daddy dier takde....kalau 30th May...sempat lagi Kyra get ready mentally and emotionally daddy dier nak gi work dah ...and sempat lagi honey nak simpan baju B yang tak basuh banyak-banyak...so, Kyra still can smell you...

Ok...i'll try to be strong.....Kyra wants to see me strong...honey janji B...honey try buat Kyra happy....honey akan buat kyra ketawa and senyum-senyum...and i will always show her your pics...so that...biler b balik nanti dier tau sapa B....you are her daddy..(hanin...tamau sedih-sedih....senyum skit....)

*smiling* ok....think positive hanin....look on the bright side....my hubby pergi kerja...this is for our future...especially for our Lil Kyra.....he wants you to be happy for him.....he wants you to be a supportive wife...

*smile* B.......Honey sayang B.....walaupun honey maki-maki office...B jangan risau....me and Kyra will always be there for you...we love B one and only....

ok....now...hanin dah cool....hope office takler buat macam nie lagi..last minute planning...memang hancus HR macam nie....nasib baik ada pekerja yang setia macam farshid :P yang tak bising-bising...wife dier je yang mengada-ngada :p

kyra pun mcm tau-tau....daddy dier nak pergi...dier nampak manja sangat-sangat with my hubby...skit-skit nak merengek....

"Kyra.....daddy loves you...sebab tu dier gi work for you...
he wants to give the best for you...
if daddy tak gi work...he cannot shop for you :)"












*kyra suka tido with her daddy*


mommy nak kyra show your support to daddy....janji eh ngan mommy :)

oh! yesterday....we went to see ety's hubby at the hospital....alhamdulillah...hubby ety dah ok...ibu ety ngan rizky pun ada...amboi...makin solid aunty tengok rizky...cute sangat-sangat....kesian rizky..dier nak buat kawan with kyra...tapi kyra jual mahal...sorry eh rizky..semalam kyra moody...hehehe! penat shopping...nanti jumpa lagi...leh main betul-betul...eee...geram aunty tengok rizky :)





me with ety




rizky tengah syok tido




sesi mengorat....
eee..maluler...kyra tengah tukar pampers..



opps! got to go......nak get ready.........nak bawa my lil girl last shopping with daddy :) daddy dier nak spend time ngan daughter dier...and nak manja puas-puas with kyra..


P/s: azizi called again....after he told the reason why farshid kena naik awal...i can accept my hubby nak naik awal....they really need him...so...if the story 'positive' , i'll tell you what's the reason....azizi just ask farshid to standby....


7 comments:

ZiLoT said...

lil kyra~~

be a good girl yeh,,tamo susahkan ati mommy tau,, *hugs*
:)))

ayu said...

sabarrrr ya kak :)

Marsha~ said...

hahahaha.. AZIZI.. i cukup baran kalau dengar nama mamat ni.. AZNAN pun sama.. MISC mmg suka bagitau last minit.. diorg ingat kita ni robot tau.. benda ni normal Hanin.. Kita as wife2 seafarers yg keje dgn MISC mmg kena kuat..

hehehe.. tak pasal2 gi sebut nama 2 org ni, agak2 u diorg baca tak blog ni?? mati i.. :P

sabar ye Hanin.. cepat Farshid pergi, cepat dia balik.. Jgn risau, Kyra mesti takkan lupakan Daddy dia sebab dia boleh ingat bau badan org yg rapat dgn dia sampai bila2.. percayalah.. :)

Yat Ekhram said...

ala hanin..sayunya hati baca entry neh.

faham2,yela kan on the spot je kena naik sape tak emo kan,lagi2 bile dah ade baby cam hanin.

nanti kemas2 baju farshid lagi terasa sedey kan?
Sabar k..takpe kyra ade temankan :)

ain husna said...

k.nin.
sabar2 ~~ ;)

Dina said...

Yeah, I pun emo emo gak bile ofis bagitau Padi kene naik.

Macam yang dulu tu in January, tetibe je bile gi ofis nak amek flight ticket untuk fly esok, tengok tengok kene fly hari yang same gak.
Dengan tak packing, tak shopping ape lagi.. huuu memang emo la kan?

+____+


But I know you're strong to face all this, for Farshid and Kyra..
:)

DianaFirdaus said...

Hi hanin,
Btul ler..i pun ada panas ckit ngan azizi ni..hehhehe
confirm last minute call staff naik kapal..tensen jer...

Anyway,you kan kuat..sure kyra pun kuat...Kyra leh temankan u..
Take care!