Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, May 15, 2009

Kyra demam but she's smiling :)

ish!! ish!! sian my kyra...demam...terkejut kot kena cucuk :) tapi Doctor dah pesan awal-awal...demam after cucuk is normal...not only kyra yang demam...mommy pun sama..hahah!! sian daddy layan dua-dua :P so, the whole night Kyra tak boleh tidur because dier nak ada orang layan dier...sambil-sambil layan Kyra..tengok ler DVD...'He's just not that into you'...heheheh! best....i love the book and the movie...

ok..back to the story...

Yesterday,we went to see Kyra's paed, Dr Lim (at Sunway Medical Centre)...for her vaccination.alhamdulillah...Kyra good mood je semalam...not only Kyra yang ada appointment with Doctor..mommy pun sama...ada appointment with my gynae,Dr.Noor Aini...buat pap smear..dah ler kena panggil sama time :P after jumpa my gynae...terus shoot masuk bilik paed Kyra...huhuh!! memang rasa sedih tengok Kyra kena cucuk...tapi biler tengok Kyra ok jek...nangis pun tak sangat...hanin pun tahan air mata hanin (Dina...memang hanin ada menangis skit-skit :p)...if Kyra strong....mommy pun kena sama strong...Kyra kena cucuk kat dua belah peha dier...one for BCG and one for PCV...lagi satu Dr. masukkan ubat rotavirus dalam mulut dier...sian anak mommy...mungkin hanin dah janji ngan kyra if dier good girl...hanin bawa dier gi shopping...so, baik je hanin tengok dier...siap borak-borak lagi ngan Dr.Lim...haahahah!!

oh! dr lim tanya...kyra dah senyum-senyum tak?yes doctor...my lil Kyra asik senyum jek :)

hanin tak bawa Kyra gi jalan-jalan after kena cucuk...hanin tengok Kyra macam tengah mengantuk je..maybe penat kot...so, my hubby suh bawa kyra balik rumah rest :) sian lak tengok dier...macam high je...hehehe!!

Fuh!! mommy lega Kyra dah lepas your first vaccination...huhuh! next appointment is on the 13thJuly (3 days after birthday mommy :P)....this cucuk daddy ada teman mommy...bagi mommy strong...tak tau ler the next cucuk...mommy will go alone with you...ish!! mommy tiba-tiba emo....will miss daddy...i know you will too :( daddy dah dekat nak naik kapal...mommy tau daddy pun emo nak tinggalkan kiter...tapi kyra....mommy dah janji ngan daddy we will be strong for him :)....B,Honey janji k!!

Ulpss! got to go....nak kena gi Puchong..amik my Lil'girl punya MyKid...yay!! kyra dah ada her own ic :)

so, enjoy the pictures of My Kyra
.......................................................................................................





kyra kena cucuk...
siap borak-borak lagi with her paed :)





balik from hospital..still lalok...




mandi time :)




she's smiling...happy jek after mandi





sian anak mommy..demam...




9 comments:

Zek Zek said...

hi...

u'll get used to it!. Your daughter is sooooo cuuuuteeee!!!

I dulu masa first baby kena amik blood test i sedey gak. Tapi sekarang dah tak kisah.

Before go cucuk i selalu bagi paracetamol kat baby. So that masa gaya gaya nak demam tu dah ada ubat. Paed i suruh buat camtu.

HaninFarshid said...

thank you :)

tuler...i risau jek tengok my daughter kena cucuk...tapi biler tengok dier relax jek...my hubby suh i relax..hahaha!! hope lepas nie i ok...maybe first time kot...

alhamdulillah..my daughter dah kurang demam after makan ubat paracetamol paed dier bagi..

maybe next time i ikut ur nasihat...bagi ubat kat my daughter sebelum gi cucuk..thanks again :)

N.I.N.A said...

shomellll la kyra... :)
rase nk kiss je pipi bulat tu..
hehe..

HaninFarshid said...

Nina...

hahahah! tu yang daddy dier geram tu...sampai rimas2 kyra biler daddy dier kiss :P

HaninFarshid said...
This comment has been removed by the author.
.ArianiAizat. said...

ni demam betul ke demam olok olok si kyra neh..hihiii ;p siap bley senyum senym lagi..hik..

si syomel,cepat cepat sihat yer*muahs*

ety said...

sian kyra demam yer..demam skit jer kan..kyra kan kuat..cm rizqi jugak kan...

cpt sihat kyra..nnti mummy n daddy bawak g shoping...

luv kyra...u 2...

Marsha~ said...

kyra cepat sembuh ye?.. jgn risau, demam kena cucuk selalunya cepat baik dan tak tinggi... kyra kan nak besar dah... hehehe.. kyra dh pandai mengagah tak? kak qila dulu lambat sangat..

HaninFarshid said...

nani..

hik..dier memang mengada-ngada skit...nak attention :) alhamdulillah dier dah sihat...thanks nani..

muahs to aunty nani
........................

aunty ety...kyra dah sihat..kyra kan kuat macam rizky...nanti nak gi shopping ler nie...mommy dah janji...heheheh...sayang aunty..

...........................


kyra tak pandai mengagah lagi ler aunty...pandai gossip je ngan senyum2...hehehe!! nanti boleh ler bergossip ngan kak qila :)