Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, November 3, 2010

apa yang our lil kyra pakai....

Alhamdulillah.....ramai kawan-kawan hanin dah jadi mommy and daddy....and ada yang tengah pregnant after 3 years cuba dapat baby....am soooooooo happy for you guys :)

Btw,congrats to my good friend,faiz and his wife for the arrival of your baby girl....nanti hanin gi melawat,k...insyaAllah today....sorry...hanin tak sempat melawat korang semalam....mama hanin buat opperation at SDMC (sime darby medical centre)....*alhamdulillah...semua berjalan dengan lancar...mama pun dah ok..dah leh senyum-senyum...*

so,biler dah excited sangat nak dapat baby...and dah dapat baby...mestilah ada yang tanya hanin...kyra pakai apa? minum apa? beli baju kat mana? beli barang baby kat mana?bla...bla...bla..

Hanin nak explain pun susah...kyra pakai macam-macam....mana yang hanin rasa bagus...best...mesti hanin bagi kyra pakai....alhamdulillah....semua sesuai for my lil kyra....setakat nie...dari lahir sampai sekarang....kyra tak pernah dapat diaper rash...and jaranglah kena gigit nyamuk...kalau kena gigit pun *hihi..if mommy lupa nak sapu insect repellent*....cepat je hilang kesan gigitan tu...

oklah....ni yang our lil kyra pakai....hope it helps :) sharing is caring rite? ;)
...........................................................
  •  Pampers - kyra pakai macam-macam pampers....Hanin nie memang tak boleh tengok pampers tu cute...memang Hanin nak beli....tapi yang wajib beli....MamyPoko and Ultra huggies... 
  1. waktu siang kyra pakai pampers mamypoko/maman/toujours/swiss wiggle...
  2.  masa time jalan-jalan...kyra pakai mamypoko/ultrahuggies/mamypoko pants extra soft...
  3. waktu tido-ultra huggies/mamypoko
  4. for swimming lak...kyra pakai Huggies Little swimmers....
 

 nie semua pampers our lil kyra...
mamypoko,ultra huggies,huggies little swimmers,
mamypoko pants,wiggles and maman...toujours dah abis...


 kyra memang suka swim...kalau swim...
kyra wajib pakai nie :) 
takdelah berat or kuar gel biler swim...
  •  Susu....dari baby sampai sekarang kyra minum susu enfa...now,kyra minum Enfagrow A+ vanilla flavour...sebenarnya...mula-mula kyra minum susu s26...tapi dier tak sesuai...then,tukar to enfagrow....alhamdulillah kyra suka...to those yang breastfeed...teruskan usaha anda....Hanin sedih tak dapat breastfeedkan kyra sebab masalah kesihatan..hanin makan macam-macam ubat and memang susu hanin tak nak kuar...kering sangat-sangat....walaupun kyra nie kecik...tapi dier kuat minum...tak pernah puas...huhu!
 susu enfagrow vanilla flavour...nyum!nyum!...
  •  masa time mandi....
  1. sabun mandi...ikut mood Hanin..nak pakaikan mana....favourite hanin...'Baby bath Groovy Grapeberry'...bau best...farshid pun suka bau nie...and 'Mustela cleansing bath'...
  2. shampoo....pun ikut mood hanin nak bagi kyra guna shampoo mana....but my favourite..of course..'johnson baby soft' and shining and 'mustela baby shampoo'..



  • untuk gigi kyra...
 berus gigi..kyra guna oral B and jordan...
ubat gigi oral B perisa bubble gum...yummy!
before sleep hanin wipes gigi kyra guna spiffies...
  • Lepas mandikan kyra....hanin pakaikan kyra nie :)

 dulu kyra guna mustella lotion...tapi now..kyra guna
johnson body lotion...dier suka sangat pakai nie..
bau pun best...sebenarnya my sis yang guna nie...kyra pun nak 
pakai gak apa yang aunty dier pakai....sometimes hanin sapukan
johnson baby oil gel kat badan kyra...nak bagi moisture skit :) atau
bila nak urut-urut badan kyra...

kyra's baby powder :)
 
 kyra's facial cream.....
bagi muka kyra soft and best mommy kiss kyra :)

nak bagi kyra wangi :)
atau before sleep...hanin lap-lap badan kyra dengan nie
yang dicampurkan ngan air suam guna towel....bagi kyra fresh 
and rasa bersih before tido...best peluk kyra wangi-wangi..hihi!
  •  bila pakai pampers....favourite diaper cream hanin..of course...jenama Mustela..tapi hanin pun ada gak pakaikan kyra diaper cream lain...yang hanin rasa good for our lil kyra...Bepanthen,first years and angel baby bottom balm :)......baby wipes lak...hanin suka..Pureen baby wipes and first years cooling relief diaper rash wipes..



haaa...nappy time rinse nie bagus
untuk bawa gi vacation..senang guna mana-mana..
tiba-tiba nak tukar pampers dalam kereta ke...
waktu darurat...especially macam kat 
singapore/australia/hong kong..toilet kering..
tak guna air..



  • Malam sebelum tido....or bila hanin bawa kyra kuar main kat luar rumah petang-petang..hanin tak nak kyra kena gigit nyamuk...hanin sapukan kyra nie :)



  • kalau kyra kena gak gigit nyamuk atau serangga atau ada rashes...hanin sapukan kyra nie...calamine cream/lotion....memang bagus....satu cream tu..paed kyra yang suggest...tapi semua cream tu sama je..hihi!



  • kalau kyra dapat selsema atau batuk..kyra mesti pakai nie....tapi hanin pun sapukan kyra nie sebelum tido...bagi dier selesa...lagipun kyra tido dalam aircond....bagi dier rasa panas skit :)
  •  nie wajib ada dalam simpanan..kalau kyra kembung perut atau perut dier tak selesa...hanin sapukan nie kat perut kyra...




........................................................

hmm...hanin rasa yang tu kot yang kyra pakai....kalau ada lagi...nanti hanin tambah eh? ;) oklah..got to go..nak gi lunch and then melawat mama kat hospital..have a nice day y'all and happy shopping...

 yups! kawan-kawan...tulah rahsia kecomelan kyra...hihi!




P/S: congrats B..am soooo happy for you...alhamdulillah rezeki kyra :) honey janji...will always be here for you..and sokong B...i love you sooooo much...

17 comments:

Parents of Myrin said...

hello hanin, nice 2 meet u.. i like reading your blog actually, mcm2 cite :)
anyway my dotter sebaya dng kyra except her bday is on july... beza bulan je... i nak tanye kat mane u beli huggies little swimmers tu ekk?

thanks

Marsha~ said...

hehehehehehe...... kalau kyra besar ni kan, messssssstttiii kyra sengih2 je baca ni.. hehe

HaninFarshid said...

hi :)

nice to meet you too..thanks for reading my blog..oh! ur daughter birthday july...same month as me ;)

i beli huggies little swimmers tu kat Jaya Grocer Empire subang...tapi kalau tak silap i kat Giant subang Jaya pun ada jual...tempat lain i cari tak nampak lagi...

nanie said...

hai hanin...

best dpt bace psl kyra.owh cuma ade a few things nk tye hanin beli kt mane brg2 kyra tu.list je bleh.? hehee

a)wipes gigi spiffies
b)all mustella brand pye brg
c)mei mei insect repellent
d) calamine lotion - tp rasenye calamine lotion leh beli kt farmasi kn.cm dulu nani cari mozzie clear lotion tu.rupenye ade kt mothercare.

len2 brg ada yg nani pkai jgk utk ank2 nani sama cm kyra.excited nk tau sbb ank nani jns kulit sensitif.so x sume cream or lotion sesuai utk dia.slalu pakai seba med...but kalau ada yg lbh baek.,bleh cube.

owh btw.,moga mama hanin cpt sembuh..

HaninFarshid said...

nanie

hi...

a) wipes spiffies boleh beli kat tiny tapir bangsar village II,or tiny tapir ampang...boleh gak order kat tiny tapir punya online.

b)all mustella brands..hanin beli kat baby cottage,subang parade...

c) mei mei insect repellent ada jual kat farmasi...caring farmasi/guardian or wellnurse farmasi..

d)calamine lotion..yups...memang jual kat semua farmasi...product buds skang dah jual kat farmasi beside mothercare :)

ok..good luck trying...samalah ngan kyra..very sensitive skin...alhamdulillah kyra sesuai ngan semua product tu :)

btw,thanks..alhamdulillah mama hanin dah sihat...

Ely Hasrul said...

angel's baby bottom tu mmg fav tuh, paling mujarab kat sammy. kalau g bebehaus tmpt fav shopping barang sami mmg amik satu.. hehe

Ummi said...

berus gigi same kakak ina laaa..rajin2 gosok gigi ye!!

HaninFarshid said...

marsha..

hihi!! dier pening gak kot...macam2 mommy dier pakaikan dier :P

...................

ely

angel tu senang nak bawa mana2...kecik...senang simpan...hanin pun suka...hihi!

HaninFarshid said...

syikin..

ok..aunty syikin..kyra janji kyra rajin gosok gigi macam kak ina :)

Lina said...

hi hanin..
wah, byk betol brg2 kyra kan.. bile tgk post nie baru perasan brg2 anak kite lg byk than us.. hahaha. sbb brg2 baby ni wangi sgt, lina pun suka cilok2 pakai juga esp. baby bath die.. hehehe.. i nak carik juga la yg baby wipes gigi spiffies tue. sbb sometimes aleesya tido teros xsempat nak gosok gigi.. bangun2 pagi, mak aii bau die.. hahaha

Mummy Zara Sofea said...

woww..gud info...tq for sharing..

HaninFarshid said...

lina..

actually...farshid pun pening ngan hanin...hanin tak reti nak stick to one product..hahahah! product cuci muka hanin pun macam2..make up pun macam2...mana yang hanin rasa ok...hanin pakai :P

kat kyra pun hanin buat benda yang sama...hanin tak leh tgk product yang best and bagus....mesti nak beli....hihi! thanks to u....hanin dpt beli pampers yg best2..and cute2 ;)

yups! spiffies senang....kyra tido pun...hanin curi-curi wipes her teeth...hihi! kyra suka the taste...i think aleesya pun mesti suka :)

HaninFarshid said...

sheeda,

u r welcome..u pun slalu bagi good info ;)thanks...

mamamarissa said...

amboi, byk tul barang kyra ya...hehehe!!!

anyway, sama la dgn marissa nie...kalo nak balik kg or travel, pening nak packing barang dia...belum lg barang kita...haih, mmg pengsan kan hanin :D

Elin said...

hanin..bestnya brg2 kyra tu...

ada jugak yg sama ngan wina...yer la...lin nk cari spiffies tu gak la...wina pun da start huna berus gg..coz gg da byk..hehe..tp kdg2 susah nk suruh die brush teeth...ggit jer lebih. Nk try jugak beli cologne...emm wangi..suke. Igtkan bb tak bole pki cologne..tgk kyra pki...boleh la beli.. Kyra comey..muah2.

Hope mama hanin cepat sembuh k.

boby said...

With the release of Roman Holiday, changed from day to day shy of a rose pink, light projectors. Coach Outlet Store OnlineSoon there was love, Mei Efei, famous Hollywood director, actor and writer. She admired the talent of the man, I hope that man can make your career more successful. He attended his wedding. Cartier bracelet and sent it as a gift. Meir infidels, breaking the desire of his heart to love over the years than ever. Coach OutletShe was divorced and then married, divorced and then, one after the other man, his life, turning around, near and far. In 40 years, always accompanied by his hand, Cartier bracelet.

jack said...

Coach Pursesare incredibly well-known all around the world, and 1 of the preferred designer brands of many men and women. As soon as an individual buys a Coach purse, they usually will not turn to other brands! Though, buyers need to be conscious. Due to the brands popularity, a lot more and far more replicas are becoming designed. In other words, counterfeit items. They may well appear actual, but right after employing a replica for a when, you will notice the difference in top quality.Coach Online Outlet Store