Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, February 2, 2010

She's 10 months old....yay!!




2/2/2010......


That is the date..our kyra dah masuk 10 months :)

yay!! Happy 10 months young...my lil cili padi,Mariah Kyra Adelya...



our cili padi,Mariah Kyra Adelya




cepatnya...anak dara kiter sorang nie membesarkan,b??

macam baru semalam je honey lahirkan dier...

Alhamdulillah...yang penting our cili padi sihat...happy....and active+bijak....

lagi 2 months,B...lagi 2 months our kyra nak masuk 1 years old....eee...tak sabar honey...

so...sebab kyra dah masuk 10 months....honey dah janji nak bawa kyra jalan-jalan and beli toys and clothes for her....

excited dier,B....kyra bangun awal lak tadi pagi....macam faham-faham je dier nak gi jalan-jalan...siap kejut mommy bangun tido...

cuba teka honey bawa kyra gi mana?? ;)

sebab kyra suka sangat main....and active...and love to make friends.....so...honey bawa kyra gi KizSports & Gym at Bangsar Village 2...dalam banyak-banyak KizSports...honey suka gi yang kat bangsar Village sebab tempat dier tak banyak sangat orang and relax...

wah!! happy sangat-sangat our cili padi....main sampai tak nak balik....thanks to Bibik warsini and my sis, wani...sebab teman me jaga kyra...

oh! kyra make new friends there...ada sorang anak orang putih nie...geram sangat tengok kyra....she's three years old...nama dier Ava....adik lelaki dier pun cute....he's one month older than kyra..siap mengorat kyra...apa lagi....seronok kyra....hahah! B jangan risau...Honey ada situ pantau anak dara kiter sorang nie..Ava asik cakap kat mak dier..."she's soooooo cute mommy...can we bring her home..." lepas tu asik nak kiss and cubit-cubit pipi kyra...nasib baik mak dier halang...mak dier pun puji-puji kyra....bangga honey :P

lepas main....honey bawa kyra gi beli new toys at Toys'R'us kat sana.....excited dier B....i bought for her...dolls...and 'Magic Screen Palm learner Playskool'....sambil-sambil tu...honey intai-intai kereta sport control...hihi!! ok..ok...honey janji tunggu B balik baru beli ;)

then...gi Bangsar Shopping Centre...pergi mothercare...bought for her few clothes....and 2 new puting :p then beli DVD hi-5 for her...kyra loves Hi-5....biler tengok Hi-5 menyanyi je....dier pun ikut goyang-goyang sekali...


mommy : Kyra....say thank you to daddy....


kyra : Thank you daddy....kyra sayang daddy sangat-sangat....you're the best.....


yes...B....we love you sooooooo much....thanks for everything....

oh! B...after balik...kyra still nak main....so...honey bagi kyra mandi pool kat luar rumah :) she's enjoying herself,sayang...love to see her laughing and smiling...then,after mandi pool pun still tak penat-penat....terpaksa layan kyra naik push car lak....

maybe sebab penat the whole day main...our kyra tido awal malam nie..hehehe!

B..honey ingat...nak bawa kyra gi KizSports lagi eh? mommy lak yang seronok main sekali :p

ok..B...do enjoy the pictures of our cili padi...celebrating her 10 months....muahx!!

B boleh tengok sendiri her happy face...

.............................................................................

at KizSports and Gym



weeeeee!!!



cepat kejar kyra,mama wani...




yes..kyra...kyra boleh panjat...
you can do it!




she's enjoying herself....



mama wani pun tumpang main...



mommy pun main sama...



mommy and kyra


seronok kyra buat kawan...



..........................................................


At Toys'R'us





kyra tengah fikir nak beli apa...




opp! op! stop jap...kyra nak tengok tu...



mommy...i want this....




some of kyra's new stuff...


..............................................................................


mandi pool....















after mandi pool...main lagi...sigh!! memang banyak energy anak kiter sorang nie B :) asik nak main je...




vroom....vroommm....



ok...B...nite...nite...love you....tak sabar B call honey....ada something honey nak cakap kat B ;)








11 comments:

Ena Mazly said...

si comel kyra, semakin besar semakin syomel...itu yang buat daddy tak senang duduk atas kapal tu ye, asyik dok ingat kat buah hati dia ni jerk...

.ArianiAizat. said...

kyra..kyra..
kecik kecik lagi dah ade mat saleh minat..dah besar nt xtau la..hehe..
lg satu xtahannya tgk mommy kyra skali main kat dalam bola2 kecik tuh!haha >__<

Mrs. Amie said...

Oh! Happy 10mths young Kyra! Wah, bestnya dia.. main2 jer yer.. mesti daddy tgk pun happy! Hanin, next time kita keluar together.. at least bila Qaira dah boleh duduk.. so, boleh Kyra n Qaira main sesama kan?

HaninFarshid said...

kak ena

hihi!! yups kak...farshid memang tengah tak senang duduk atas kapal tu...kalau boleh call selalu...memang farshid akan call tanya kyra....nak tau perkembangan kyra :)

capt mazly pun mesti camtukan? rindu kat dua buah hati dier yg comel tu.. ;)

..............

nani

hehehe...tak senang duduk abg farshid nani ckp camtu :P kyra memang jenis friendly...tu yg mat salleh tu nak kawan ngan dier...

hahaha..mommy mesti join the fun ;)

................

amie

yups...daddy dier happy biler tengok kyra happy...takdelah dier risau kerja atas kapal..

ok...jom..jom...tak sabar tunggu qaira dah boleh duduk and merangkak :) boleh jumpa and main-main together with kyra...anak2 main..mommies and daddies lepak and chatting...hee...best..

Anonymous said...

Hanin,

Chomellllnya kyra, How time goes fly without we knowing..

Cheeky kyra hehhee ;)

Rindu nak jumpa dia hope that g can see her before you naik kapal.

nnt gg ctc kat

eemmmuahhhh!

frm MAMA gG

AIRA HANIZA said...

Dah besar dahhh..Tak lama lg mommy buat bday party plak tuk dia... Babe yg kat bangsar Village tak ramai ehh??...Hari tu i survey kat Great Eastern Mall pun tak ramai org,tp hubby kata later la sebab Zara blom boleh duduk pun...Hahahaha...Nanti Zara, Qaira, Harriz n yg lain2 dah besar skit kita leh buat gath kat sana plak... U takmo anta Kyra gi Tumble Tots kat Sbg parade??... Jom kita anta anak kita gi sana jom..

wina said...

happy 10 months old cili padi Kyra :-)

hari tu Kyra & Kira x jadi panjat meja sama² kan?? hehe
nx time ye hanin!

Misbehave said...

hepi 10mths young Kyra!!

eh sama la bday awak ngan alya. bln 4 kan? alya 15hb. :)

i tgk muka kyra sama la dgn muka aunty wani dia.hehe.

Marsha~ said...

hypernyaaaaaaaaaaa kyra... tak reti penat ye... blom dpt kaki lagi ni.. heheher..

HaninFarshid said...

GG

yups...cepatkan kyra dah 10 months? ;)...k,nanti kiter jumpa...anything i call u..muahx to u...

.......................

aira..

tu lah...makin besar makin active :)
hihi...tak tau lagi 1 years old nak buat party ke tak...daddy dier takde...tak best...tapi still tgh fikir lagi...kalau tak buat party...maybe gi family vacation ;)

yes...bangsar village tak berapa ramai sangat orang...kizsports..ngan tempat shopping dier kurang org...tu yg best..hahahah! parking pun senang ;)Great eastern pun tak berapa ramai...tapi tpt tu hectic...parking susah...and jauh skit...yg bestnya sana...tempat makan dier...restaurant cozy...nyum..nyum...betul ckp ur hubby...biler dier dah start crawling the best time bawa...

maybe hanin tak hantar kot tumble tots...daddy dier suruh hanin ajar kyra sendiri...hahah!! lagipun apa yg hanin belajar dulu...lebih kurang tumble tots ajar ;)tapi tgk lah...kalau hanin boring duduk rumah..nak ajak kyra jalan2..tapi tak tau nak gi mana..maybe leh pujuk kot hubby hanin..but not now....

now...daddy dier nak kyra main puas2...oh yes!!! jommaaa mommas...kiter bawa anak kiter gi kizsports....mesti best ;)

...............

wina

thanks aunty wina ;)

yups...next time kyra and kira leh panjat2 meja and buat havoc...yay!!

HaninFarshid said...

rina,

thanks aunty rina

yups...birthday kyra bulan 4...2hb april...yay!! samalah kiter alya...

heheh...ada gak yg kata kyra more muka my second sis...especially telinga capang dier tu...hihihi!

.............


marsha

hahahah!! tak dapat bayangkan kalau dah dpt kaki...tak cukup tidolah mommy dier nie!!