Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, February 17, 2010

Kenneth Brian 'Babyface' Edmond Live In KL....









babyface...my fav.



Yahooooooooooooooooo!!! my favourite R&B artist+producer,Kenny "Babyface" Edmonds nak buat concert kat KL....dier nak buat concert this 5th Mac 2009, 8pm at Plenary Hall situated at the Kuala Lumpur Convention Centre...

who is he?

Kenneth Brian
"Babyface" Edmonds (born April 10, 1958), is an American R&B and pop singer, song writer, guitarist, keyboardist, record producer, film producer, and entrepreneur

*sapa tak kenalkan? ;)*

i really...really...really love his songs...and yups....he's the greatest producer :) semua lagu dier best...and romantic....*sigh! jiwang jap :)*

and the best part is.....Hanin dah beli ticket concert dier...yay!!!

^____________^

yang lawaknya.....actually hanin sepatutnya naik kapal this 3rd Mac..hahahah!! when i told my hubby...yups...he called me petang tadi...*roaming from philipines* :) terkejut my hubby..



my hubby:
"what? honey kan nak naik kapal...."




me:
"yeah...i know....tapi B pun cakap....kalau kapal kena gi UK....honey tak boleh naik kapal,rite?"




my hubby:
"tak confirm lagi nak gi UK....honey kan tau schedule kapal...suka last minute tukar plan...kalau tak jadi gi UK...honey kena naik kapal this 3rd
mac...kan azizi dah call honey....B dah tulis surat kat office...how?"



me:
"sayang....that's why honey dah plan awal-awal....kalau tiba-tiba honey naik kapal this 3rd mac....honey dah plan nak bagi ticket tu to someone....kalau tak naik kapal....at least honey tak frust tak dapat gi concert Babyface...and tak naik kapal....B....adik,wani,pakcik and pi Nong...and my friends semua gi....please...you know how much i love his songs..."




my hubby:
"honey tak excited naik kapal?"



me:
"of course i'm excited....kalau tak..takkanlah honey plan nak bagi that ticket to someone else kalau honey confirm naik kapal"



huhu!! yups...nanti nak call office my hubby before gi Vietnam...nak confirm back...jadi tak hanin naik kapal this 3rd march...kalau jadi...tak dapatlah hanin gi concert babyface..kenalah bagi ticket tu to someone else...tapi takpe....jumpa my hubby lagi penting,rite? :) kalau tak jadi...at least adalah something hanin nak buat..takdelah frust tak dapat jumpa HIM...*but i really hope dapat jumpa you,B...sumpah!!* jangan risau sayang....bila-bila je honey leh naik rite? (ish!! rasa bersalah sangat hanin..sepatutnya naik kapal kat bintulu last saturday or end of this february....tapi....hanin nak gi Vietnam...tu yang mintak naik bulan mac)

thanks sayang.....thanks for calling me banyak-banyak kali....masa kat seremban B call (he's at Bintulu)...then ada je line and time B free B call lagi....i love you soooooooo much...

oh ya...just came back from seremban :) had fun....the best....seronok family kumpul ramai-ramai...of course yang paling happy my lil' kyra :) sorry...gambar...tunggu my uncle pictures...hanin tak amik...hahahah!! boleh tak...layan my hubby on the phone....sampai lupa nak bawa camera, amik gambar semua...hihi!! excited sangat nak main-main message and calling-calling...kyra pun happy dapat ber3G Video calls ngan daddy dier...pot pet...pot pet..dier ngan daddy on the phone...lepas rindu kat daddy dier...mommy pun lepas rindu...happy dapat tengok daddy ;)

oh! sempat lagi tau hanin buat spa at the hotel...hanin rasa macam 4-5 kali dah hanin buat spa (starting end of last month sampai today)....yups...suka sangat-sangat orang massage-massage badan hanin..ahhhhhh!! rasa relax sangat badan hanin nie :) tapi buat spa kat 'Sembunyi spa, cyberview lodge' tetap the best ;) sampai my hubby dah bising...suruh stop sekejap orang urut nie...dah selalu sangat buatkan? :p tapi dier bagi permission buat before naik kapal or before gi vietnam...but not this week...sebab baru urut...suruh badan rest jap...hihi! maybe next week nak gi...sapa nak join??? ;)



lepas urut-urut...buat body treatment...
lepas tu...mandi..bestnyaaaa!!
Gambar me takde sebab tengah berkemban..hihi!



ok lah..nak rest....maybe esok or lusa gi Johor lak :) rasa malas nak gi...nak duduk rumah je....tapi kyra excited sangat-sangat nak ikut tok ayah and mama tok dier gi Johor...suka sangat dier jalan-jalan...mommy ikut je asalkan kyra happy :) * tak tau napa....rasa nak demam je....penat kot..*

oh! yang bestnya.....B dah bagi permission me and kyra shopping at vietnam...yahoooooooooo!!! thanks soooooo much,B....muahx!!!

B...here's the pictures of our lil kyra tengah makan-makan...siap pakai cheongsam lagi (yang tok ayah dier beli kat vietnam hari tu)..comel tak,B? hihi! macam amoi lak..nasib baik mata je tak sepet...dah ler orang ingat mommy dier, mama adik..mama wani and mama tok dier chinese...nie pun kyra...orang ingat anak cina :P ramai tau geram tengok kyra...oh!! banyak tau kyra kutip angpow....thanks to tok ayah and mama tok's friends and clients...kena simpan her ang pows for her future :)

*oh! mama adik and mama wani panggil our kyra...chun li kecik (yang street fighters tu)..sebab pakai ceongsam and kyra pun suka karate-karate orang..hihi!*


Gong Xi Fa Chai,everyone.....




ish!! lambatnya food sampai...



mommy...mana food? im hungry...



mmm...sedapnyaaaa....




i want more....cepatlah suap mommy...




mmm...sedapnyaaaa!!




comotnya anak mommy makan...
anak sapalah nie? :P



sian dier...sampai tertido amoi kecik nie..
penat jalan-jalan and shopping...




P/S: tengah dengar lagu Jon B feat babyface.."someone to love"..yups...B pun tau..thats my favourite song...btw...we miss you sooooooooo much!! and lurve you too ;)










11 comments:

❤❤ LiNdAuS ❤❤ said...

comelnye kyra pakai cheongsam...
geramnye tgk...

w|cKa` said...

comeynya la haiii si kyra nih.. mmg amoi abeh la pakai cheongsam nih..

syoknye k.nin dpt ikut blayar lagi.. kalo sy xkeja konfem sy pon slalu ikut hubby blayar..

Anonymous said...

Chomelnya kyra pakai cheongsam ;)

babyface pun ma fav singer all time. Its like heaven when he sings.. g pun x dpt pg *sigh*

Rgrds, gg

p.s miss u hanin

Lea Shmea said...

amoi!! bestnya dpt byk ang pow! hehe. oh kak hanin, lea pun ingat mcm nk pegi babyface tu. but tak tau nk gi ngan sape. btw, have fun in vietnam! xoxo.

HaninFarshid said...

Linda

thanks :) hihi!! hanin pun geram tengok...dahlah perut kyra buncit :P

..............

izan

hahaha!! memang ramai dok cakap cina ngan k.nin and kyra...mcm amoi kot..budak kecik nie biler pakai cheongsam.nasib baik mata bulat :P

yes...kalau takde anak memang k.nin ikut je abg farshid...biler ada anak..susah gak...takkan nak tinggal kyra lama2 :)

HaninFarshid said...

GG

thanks babe...takpe..next time u leh gi :)family hanin ramai gi..diorg beli ticket..hanin pun tumpang sekaki...tu yg nak gi tu...tapi beli je...tak confirm dapat tgk ke tak :)

miss u 2 ;)

.................

lia

hihi!! memang dier best sgt2 dapat angpow...mommy dier pun tumpang best :P tapi tak leh belanja ler..kena simpan dalam bank and ASD :)

huhu! takpe..maybe next time leh gi...tak leh pujuk hubby teman lea? ;)babyface best sgt2...ajaklah mana2 mommies nak gi tgk :p

thanks...insyaAllah will have fun at vietnam...thanks again lea :)

Masriezz said...

hi hanin.... wah... kyra sgt cute pakai cheongsam... :)
bestnyer hanin nak naik kapai... semoga dapat baby atas kapai.... leh kawang ngan adik izz nnt... *wink ;)

faRra said...

Kyra sgt comeyl wearing cheongsam!!!Hhehehee..

spend the qualities time u both have this March!! *___*

HaninFarshid said...

Mas

thanks :) hee...apa cerita mas? lama diam...how's izz?

insyaAlah mas...kalau ada rezeki lagi...doa2 kanlah eh?

...............

Farra

thanks sis :)muahx to u...

Masriezz said...

hi hanin... izz makin aktif n insyaAllah akan dapat adik dis year... alhamdulillah.... hope kyra pun leh dapat adik nnt... :)

HaninFarshid said...

mas

reallyyyyyyy?? congrats...am happy for u...take a good care of urself,k..wah! izz nak jd abg...

thanks...do pray for me,eh?mauhx to u and izz..