Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, April 30, 2012

Our Happiness+Rezeki.....Kyra and Myra....

Im smiling of happiness........

^_____________________________________^

Both my beloved princesses dah tido......my hubby lak tengah tengok bola...

So,now....i have time to update my blog :)

Apa perasaan hanin sekarang?

Of course......Im soooooooooo happy and grateful with my life right now....

I have a very great hubby and two beautiful princesses in my life....Alhamdulillah.....hanin bersyukur sangat-sangat kepada Allah SWT untuk semua kebahagiaan ini.....

Yups! Penat memang penat....nak melayan karenah kyra and myra yang manja......

BUT....TETAPI......

Hanin seronok melayan kyra and Myra......

Terima Kasih Ya! Allah......atas anugerah yang tak ternilai dalam hidup hanin and farshid....KYRA+MYRA.....

Walaupun dulu.....sebelum hanin kawin....doctor kata hanin tak boleh pregnant....tapi ini semua kuasa Allah.......Allah memberi hanin merasa perasaan mengandung,bersalin dan menjadi seorang mommy sebanyak dua kali.....Alhamdulillah.....

Sakit bersalin hanin tak hilang lagi.....tapi...nope....hanin tak pernah serik dan menyesal....kalau Allah nak beri hanin+farshid rezeki lagi....buat kali ke-3 ;) Hanin and farshid tak kisah third baby....girl or boy......semua nie Allah yang tentukan.....

Orang tua-tua cakap....anak-anak pembawa rezeki....membawa kebahagiaan....mungkin betul dengan apa yang orang tua-tua cakap.....

Alhamdulillah....rezeki hanin sekeluarga semakin murah.....hanin bersyukur sangat-sangat....

Cakap pasal rezeki....Last Friday....Farshid terima satu panggilan yang tidak disangka-sangka...

Panggilan dari luar Malaysia....Panggilan dari oversea...

Farshid takut-takut nak angkat phone....sebab dier kata itu bukan no.phone company yang dier kerja sekarang nie....

Hanin suruh dier angkat je.....after farshid dah angkat semua......dah cakap-cakap.....dier letak phone.....and then,dier datang dekat hanin sambil tersenyum-senyum.....

Hanin pun pelik....i asked him lots of question....who?why?what?bla....bla...bla...

Dier cakap ada company kapal dari luar negara offer him work.....my hubby terkejut....sebab dier tak hantar pun resume kat mana-mana company kapal.....because he's happy with his company right now.....and that company asked him....berapa gaji my hubby rite now.....bila my hubby cakap his salary per month.....they want to offer him more than what my hubby received rite now....per month....my hubby tergamam.....my hubby tolak the offer....bagi dier....apa yang dier terima sekarang nie....dah mencukupi......he's happy with his company rite now.....naik kapal tak lama....cuti lama....hihi....the company tak give up....pujuk-pujuk my hubby....they give him time to think....they will call him back dalam this week.....

So,he asked me....."What do you think,honey?"

hmmm...kalau dengar gaji dier semua....kalau hanin mata duitan.....memang hanin suruh farshid terima je kerja tu.......hahahah! tapi....bila dengar berapa lama dier sign on.....sign off.....that is sign on 3 months....cuti 1 month and a half....hanin lagi prefer company yang hubby hanin kerja sekarang.....naik dua bulan setengah.....cuti pun dua bulan setengah :) my hubby dapat spend more time with us......yang penting....my hubby dapat keep in touch with us....always.....walaupun dier tengah belayar or kat tengah-tengah laut......

Lagipun....hanin terhutang budi dan berterima kasih sangat-sangat dengan company my hubby sekarang nie....dengan his captain....dengan his reliever semua......because of them....my hubby dapat balik on time nak sambut kelahiran Myra :)

So,i asked him...."B....B happy dengan company B sekarang?"

When he said...."Yes"......

I told him to stay with his company rite now.....yang penting....my hubby happy.....

so, my hubby told me....bila that company call him again....dier akan tolak permintaan diorang....lagipun.....dier puas hati dan seronok bekerja dengan company dier sekarang....oh! by the way....congrats B for a very good report from your chief engineer and your captain....happy for you ;)

I told him...B tau tak? im proud of you.....you're not only a great husband or daddy....but you also a great marine engineer :) mesti anak-anak u pun bangga dengan daddy diorang.....

Bukan me and him nak tolak rezeki.....tapi apa yang me and him ada sekarang dah terlebih mencukupi.....bagi hanin....yang penting....my hubby is always there for us......dapat spend more time with us....and.....me+kyra+myra dapat manja puas-puas with him....yeah! masa bersama keluarga yang penting ;)

Alhamdulillah...hanin bersyukur sangat-sangat atas rezeki kurniaanNya....Terima kasih Ya! Allah....

Especially Kyra and Myra.....rezeki dari Allah SWT yang tak ternilai.....

Owh! now....me and hubby tengah busy planning for Myra's kenduri Akikah and majlis cukur jambul this June....im soooooo excited.......nanti...later-later hanin story about it,k ;)

oklah...got to go....need to rest....

nite-nite all......sweet dreams....hugs and kisses from us.... 

By the way,do enjoy pics of our two adorable princesses ;)

 our two beloved princesses.....
Kyra+Myra....

 Muah!!!
kakak sayang adik....

 Kakak kyra yang happy....

Mommy....help Myra....
Myra dah rimas.....

4 comments:

Ely Hasrul said...

myra ok aje kena bedung, kalau suci girl mmg dia nangis kuat2, rimas agaknye tp susah tak bedung sbb senang nk terkejut. kyra mcm sami boy, tp sami suka sgt nk squeeze adik dia hishh seram betol

nurul megat shukri said...

congrats sis hanin..=)say hye to myra n hug die for me..=)

suzy said...

nmpk sgt kyra happy dpt adik...menyengih ajer :) so cute...ur 2 princesses mmg cute & adorable..alhamdulillah..u take care hanin..i'm happy for you ;)

.ArianiAizat. said...

kyra ikut muka mummy..myra ikut muka abg farshid ;))