Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, December 30, 2011

A Thank you+special gift from Him....*smiling of happiness*

Alhamdulillah.....after few days rehat-rehat.....hanin dah bertambah sihat......dah boleh shopping jalan-jalan balik.....yayyyyyyyy!!! so,this Sunday....im going to Johor/Singapore ;) InsyaAllah.....hope apa yang dirancang berjalan dengan lancar....Hanin tau....kyra mesti happy dapat jalan-jalan.....lagipun....lagi satu bulan je hubby dah nak sign on kapal....so,kalau boleh.....me and kyra nak jalan-jalan+manja-manja dengan hubby puas-puas....and my hubby berharap...before dier naik kapal....preparation untuk lil baby semua dah settle :)

Uh! skarang nie.....me and hubby tengah sibuk survey online barang baby+kids kat UK ;) my dear hubby dah bagi GREENLIGHT for me to order barang for kyra+lil baby from my bff,Aisha yang ada kat sana....Thank you sooooo much,Aisha...sebab tolong hanin shoppingkan barang lil baby and kyra nanti.....buat susah-susah Aisha je.....tunggu tau.....hanin tengah seronok tengok-tengok kat online....barang apa nak order....huhu! memang rambang mata nak pilih....semua cute-cute :p nanti....hanin dah list down apa nak order.....hanin e-mail/text/call Aisha,k....hihi.....you're the greatest friend....Doa-doakan tau....hanin dapat melawat Aisha next year *insyaAllah*....hihi...

And thank you sooooo much to my dear hubby....sebab bagi kebenaran me contact Aisha.....rindu sangat-sangat kat Aisha....almost 1 hour hanin borak-borak ngan Aisha ;) I had soooooo much fun borak-borak with you,Aisha.....macam-macam story...memang best....insyaAllah....tak lama je lagi Aisha nak deliver her baby girl...maybe dalam 1 week......im sooooo excited for her.....i will always pray the best for you,Aisha...semoga semua berjalan dengan lancar....and Aisha+baby sihat-sihat.....jangan lupa tau...update pasal your lil baby girl nanti....yups! Aisha memang pembaca setia blog hanin.....dier pun kadang-kadang rajin gak comment kat blog hanin....hihi! thank you..thank you sebab sudi baca blog hanin yang tak seberapa nie :)

Lagi satu yang buat hanin happy sangat-sangat.......my hubby beli something for me ;) Thank you sooooooooooooo much,B.....yups! honey suka sangat-sangat your surprise :) B memang sweet.....B memang best....Honey sayang B sangat-sangat......

Hanin pun terkejut.....bila dier bawa hanin gi Subang Parade.....dier kata dier nak beli something for me :) sampai-sampai je kat sana.....dier suruh hanin pilih apa je hanin nak.....it's like a Thank You gift from him :) huhu! memang pening nak pilih....sebab semua macam BEST! last-last hanin pilih nie....hmm...cuba teka apa hanin pilih?


*


*


*


*


*


*


*

for me and him....
Thanks a lot,sayang......


Yesssss....Samsung Smartphone :)

My hubby bagi pilihan....dier ikut je apa yang hanin nak.....Samsung Smartphone...Iphone 4S.....Blackberry bold 4.....etc..etc....

Tapi...after hanin dah discuss-discuss dengan hubby.....kitorang berdua berpakat....nak amik Samsung Smartphone....Hanin amik Galaxy Tab 7.0 plus....dier amik Galaxy Note.....sebab....nanti kitorang boleh bervideo-calling selalu....hihi.....senang nak keep in touch....and kyra+lil baby boleh tengok muka daddy diorang selalu.....ehem..ehem...mommy pun boleh lepaskan rindu bila tengok muka daddy ;)

My hubby memang dah lama nak Galaxy Note....so,dier pilih tu....hanin lak amik Galaxy Tab....sebab nie kiranya.....pengganti Ipad 2 hanin....hahahah! so,now...Ipad 2 hanin dah jadi hak milik kyra yang sepenuhnya :) my hubby memang ada suruh hanin amik Samsung galaxy  SII....tapi tak tau kenapa hanin tak berminat....maybe nanti hanin tak puas bervideo calling dengan hubby hanin....hanin nak tengok muka dier besar-besar.....hahaha! lagipun...best+puas hati bila blogwalking dengan galaxy tab ;) uh! we're still using our old blackberry.....senang nak bbm....lagipun....my family banyak guna blackberry :)

Yups! im smiling and jumping of happiness.....Alhamdulillah...bersyukur kepada Allah s.w.t atas rezeki kurniaannya.....

Yang penting sekali....honey dapat ber'video calling' dengan B bila B belayar......yay!yay! 


Oklah....got to go.....nak gi Reliance Travel kat Subang Parade jap.....then, nak beli baju winter for kyra....ooppppssss...ada apa ngan baju winter and Reliance? hihi....adalah....nanti anything hanin update,k ;)


take care all......


Have a  great day!


muah....hugs and kisses from me and kyra.....


Psstt....daddy......mommy+kyra+lil baby sayang daddy banyak-banyak....Thank you soooooo much,daddy....for all these happiness.....Mommy doakan semoga plan kita untuk buka business tercapai and rezeki daddy sentiasa murah selalu...aminnnnn......


P/S: Selain busy shopping for kyra+lil baby.....me and hubby pun tengah busy survey our 'home sweet home' around Subang Jaya.....huhu! dah ada few options....semua macam best.....hihi...

P/S2: yay!! my hubby dah bagi greenlight for me to choose baby cot /nursery bed for lil baby....and stroller for kyra....hanin boleh pilih je apa hanin nak....thanks,B......sayangggggggggg B sangat-sangat.....

Monday, December 26, 2011

Shopping for Lil baby :)

Ingat tak entry hanin yang nie? alaaaa...cerita pasal....'2011 thank you gift from him' tu? 

Actually it's like my wishlists......And alhamdulillah......Hanin bersyukur sangat-sangat....kebanyakkan impian hanin telah tercapai termasuk nak bagi adik kat kyra ;)

Kalau baca balik entry hanin yang tu.......hanin nak satu stroller nie sangat-sangat......memang cun.....nampak pun best......tapi bila tengok harga dier....memang hanin telan air liur lah.....hihi....

Tak sangka my hubby still teringat pasal stroller yang hanin nak sangat tu......semalam,my hubby ajak gi survey barang lil baby.....ingat nak survey+shopping stroller....baby cot.....baby car seat....bla...bla...Yelah....ada sebulan lebih je lagi....dier nak bawa me shopping barang-barang lil baby....sebab...lepas nie...the next ship dier balik...hanin dah get ready nak beranak :) My hubby tanya me......nak gi beli barang baby kat mana? dier ikut je....lagipun dier dah janji dengan hanin.....hanin boleh pilih apa je stroller or baby cot or car seat yang hanin nak sangat-sangat.....hihi....so,hanin ajak dier dier gi Bebehaus at Bangsar Village.....sana macam best.....ada banyak pilihan barang baby :)

Semalam my hubby macam good mood.....dier ok je.....so,we went to Bebehaus Bangsar Village.....huhu....bila sampai je kat sana....terus hanin tanya the salesman pasal stroller yang hanin nak sangat tu.....

Cuba teka stroller apa yang hanin nak sangat tu? ;)

hihi....yups....The new Stokke Xplory......



Tapi sayangnya.....stroller tu dah out of stock.....huhu...nak tengok display dier....tu pun takde....orang dah rembat beli dah.....memang hanin sedih sangat-sangat :(

And then,my hubby asked me...."Honey betul-betul nak stroller tu?"


Yeah! of course hanin nak sangat-sangat......stroller tu macam best....yang penting....lil baby selesa duduk dalam stroller tu....tapi hanin ikut je kalau hubby hanin nak beli ke tak......yelah....harga dier boleh tahan gak....huhu....

My hubby asked the salesman.....bila new stock nak masuk? 

orang tu jawab...maybe dalam 2-3 weeks......

Hanin terkejut bila my hubby cakap...."ok...i want to buy the stokke xplory.....nak bayar full or put deposit first?"

Orang tu cakap.....just put 50% deposit.....bila dah dapat the stroller...baru bayar another 50%.....so,my hubby pun bayar the 50% deposit dulu......

Yay!!! in 2-3 weeks time.....kitorang dapat the Stokke Xplory.....sooooo excited.....thank you sooooooooo much,B.....lil baby mesti suka sangat-sangat.....masa time B beli tu.....dier asik tendang-tendang perut honey je....hihi....yups! im smiling of happiness :)


My hubby siap usik-usik me....."sukalah tu....nah amik buku nie....boleh mimpi-mimpi pasal Stokke malam nie....." 


mestilah suka...... (^_______________^)

uh! for kyra pun....kitorang tetap beli something for her ;) daddy beli clothes and toys for her.....hihi....memang kyra happy.....for mommy pun...daddy ada special gift for mommy......of course mommy suka sangat-sangat ;) heee......thanks a lot,daddy...you're the best....

Me and hubby pun tengah survey stroller for kyra....ingat nak beli simple stroller for her...tapi stroller yang my hubby nak tu....takde kat Bebehaus...ada kat Mothercare/BabyJaya.....takpelah....next time...mommy and daddy gi mothercare/BabyJaya.....kitorang akan beli the stroller for kyra :) baru fair and square kan? dua-dua dapat new stroller :)

Hmm....toiletries for lil baby dah beli skit-skit......baju pun dah beli skit-skit.....now, nak survey+shopping for botol susu....car seat...baby cot...etc..etc....hmm...apa lagi eh nak beli? ;)

 some of lil baby's toiletries
yang hanin dah beli ;)
'Mustela baby products'....

kat Bebehaus....selain beli Stokke.....hanin pun belikan for lil baby and kyra nie....


Dulu kyra pakai ok.....selesa je dier tido :) hope lil baby pun suka ;)


Ok....stroller hanin dah beli.....now.....tinggal nak beli baby cot and car seat je....


Hmm....after hanin dah survey semua baby cot......hanin rasa hanin berminat dengan baby cot nie :)




Stokke Sleepi Convertible  Nursery Bed.....

Yang bestnyaaaaa......Nursery bed nie....boleh guna dari new born....sampailah......10 years old....bukan tu je......boleh buat jadi kerusi lagi.....

huhu! bestkan? hanin tengah pujuk-pujuk hubby hanin nak beli Stokke Sleepi nie...*manalah tau rezeki lil babykan?* ;) my hubby kata....akan difikirkan....tapi hanin tengok dier macam ok je....sebab semalam...hanin tengok dier dok survey pasal Stokke Sleepi nie kat Ipad dier....and asik-asik tanya hanin...."betul ke honey nak nie?" hihi...sapa tak nakkan? ;) mesti best lil baby tido dalam nie ;) Mommy doakan semoga daddy murah rezeki selalu.....bolehlah daddy shopping for mommy+kyra+lil baby selalu...ahaks....

uh! About the car seat......hanin bagi my hubby choose car seat mana dier nak.....yelah.....stroller and baby cot hanin dah choose....so,now....biar dier pilih the car seat....hanin tau...mesti dier nak car seat yang nampak sporty...sesuai dengan kereta-kereta dier :) i think....i know.....car seat macam mana yang my hubby suka ;) hihi......


Actually...sepatutnya....tomorrow hanin gi JB and Singapore....tapi tak jadi....maybe terpaksa postpone to next week....huhu! why?


Semalam.....around midnite.....hanin rasa perut hanin cramp sangat-sangat.....memang sakit.....nak tido pun tak selesa.....sakit sampai menangis-nangis.....hanin risau sangat lil baby dalam perut hanin....so,my hubby pun bawa hanin gi SunMed.....doctor check semua.....alhamdulillah.....lil baby sihat dalam perut hanin.....time doctor pegang-pegang perut hanin.....i can feel lil baby's kicking and moving around.....lil baby macam cakap kat hanin...."mommy...relax eh? im fine...."

Doctor kata....kalau hanin rasa lil baby gerak-gerak...hanin tak payah risau sangat.....Yang penting....hanin kena rest....tak leh gerak banyak sangat......jangan stress.....and make sure jangan angkat benda berat.....

So,my hubby dah bagi warning.....hanin tak boleh dukung kyra......and this week vacation kena postpone to next week.....dier nak hanin rest betul-betul......my hubby memang risau sangat-sangat kalau hanin sakit-sakit nie.....


huhu! takde rezeki nak gi JB/Singapore this week....takpe....my hubby ada lagi satu bulan lebih atas darat....so,ada time lagi nak jalan-jalan....InsyaAllah.....


My hubby siap bebel-bebel kat hanin.....yelah...hanin kan sejak akhir-akhir nie kuat berjalan....gi sana....gi sini.....gi shopping semua.....sampai hanin sakit-sakit....so,dier nak hanin kurangkan shopping berjalan....tapi banyakkan rehat.....ok,sayang....honey tau....B strict pun untuk kebaikkan me and lil baby :)


opppsss....terlebih bebel lak.....got to go....nak bersiap....nak kuar lunch with my beloved hubby+kyra+family :)


Take care all....


Have a great day......


Hugs and kisses from me+kyra.....



P/S : Daddy....mommy+kyra+lil baby sayanggggggg daddy sangat-sangat.....*hugs and kisses*

P/S1: My hubby just received one call....and it was a very good news....Alhamdulillah.....bersyukur sangat-sangat kepada Allah atas rezeki kurniaanNya :) im soooo happy for you,sayang......

Thursday, December 22, 2011

Semalam yang emo+moody....sorry,B.....

B...im sooooo sorry....sorry sangat-sangat...honey tau honey mengada-ngada semalam....honey ter'emo' lebih.....tapi B sabar layan honey.....B still try pujuk-pujuk honey.....B sanggup bawa honey gi KL walaupun B penat.....sebab honey teringin nak makan dinner kat Tehran Restaurant kat Ampang tu.....B try amik hati honey......

Honey still ingat....B pujuk honey macam-macam......B nak bagi honey happy...


Yups! i know...Decision yang B buat....is for my own good and also our lil baby.....B ikut nasihat doctor.....tapi honey degil....cepat sangat terasa.....


Actually today....kitorang memang dah ada special plan.....my hubby nak bawa me+kyra gi Genting Highland....and nak sleep over for 1 night at Maxims Genting....hanin memang dah excited nak bawa kyra gi sana main-main+jalan-jalan.....hanin tau...kyra mesti happy....


Tapi....hanin tak jadi gi sana today...walaupun hanin pujuk hubby hanin....kata hanin sihat....im fine....im ok...my hubby tetap tak nak pergi.....hanin tau....dier risau....he's worried about me and lil baby....

Semalam,hanin ada medical check-up with Dr Nooraini at SunMed....Yes....me and him excited tengok Lil baby dalam perut.....cute sangat lil baby.....happily playing in my tummy....Alhamdulillah lil baby sihat....active macam kakak kyra dier....semua ok....air ketuban pun cukup......membesar pun bagai juara ;)




Just...yang tak sihatnya...Hanin.....doctor suruh hanin betul-betul rest....and jaga pemakanan hanin.....minum air kosong banyak-banyak.....i have one kidney....so,i must really take a good care of my one and only kidney.....kalau tak....hanin senang dapat Pre-eclampsia...entah...apa lagi yang doctor explain kat my hubby.....hanin tak faham sangat.....so,lepas Doctor Nooraini dah explain macam-macam...my hubby asked her about our vacation trip.....nak pergi Genting Highland....Jb/Singapore semua.....Port Dickson....bla...bla....tapi...Doctor kata...kalau boleh...hanin rest this weekend....kalau nak pegi mana-mana pun....jangan gi jauh-jauh sangat...next week....hanin boleh pergi mana hanin nak.....tapi tak boleh fly....huhu....i need a good rest.....i must take care of my HBP...jangan bagi naik.....kalau hanin tak jaga kesihatan hanin....hanin terpaksa buat c-sec lagi cepat dari tarikh hanin nak buat (18th April 2012).....yang tu yang my hubby takut.....dier takut dier tak sempat balik kalau hanin buat lagi cepat....he wants to be there for me and lil baby......Dr Nooraini pun dah mintak kebenaran my hubby...kalau my hubby naik kapal......kesihatan hanin tak menentu.....Doctor terpaksa admit hanin kat hospital....yang tu yang buat dier takut+risau...

So,my hubby terpaksa strict.....today NO Genting Highland *for him...Genting highland jauh from our house*.....tapi hanin selfish....Hanin nak pergi gak....hanin tak peduli apa dier cakap.....hanin marah-marah dier sebab ikut cakap gynae hanin....

Semalam....my hubby memang cute......sepanjang masa dier pujuk hanin......bagi hanin happy....Hanin pun buli dier.....nak makan kat Bubba Gump Shrimp......kat Tehran Restaurant......dier ikut je apa hanin nak.....tapi...walaupun hanin dapat apa yang hanin nak....hanin still merajuk.....hihi....my hubby sabar je dengan hanin.....

Dier still amik hati hanin....pujuk-pujuk hanin....

.......................................................

My hubby : ok....kiter tak payah gi Genting Highland.....kiter gi tido hotel depan Pavillion nak? honey boleh shopping baju lil baby....

Me : tak nak.....

My hubby : honey nak Iphone 4S or Samsung Galaxy SII or Galaxy tab or the new Blackberry? B beli je apa honey nak..... 

Me : Tak nak......

My Hubby : ok...kiter gi Genting Highland or PD this January.....kyra ponteng school jap.....kiter gi family vacation before B naik kapal.....

Me : Tak nak....

My hubby : Ok....you can choose stroller and car seat for lil baby.....B ikut je apa honey nak.....

Me : tak nak...

My hubby : nanti kiter gi Singapore.....honey shopping je apa honey nak....

Me : tak nak....*still jual mahal*
............................................................................


and so on.......my hubby tetap tak berputus asa pujuk me....*B mesti senyum-senyum bila baca nie....* thank you sooooooooo much,B.....for not giving up on me....B tetap nak buat honey happy....You're the greatest hubby in the world :)


Bila Hanin nak tido semalam.....hanin rasa serba salah sangat-sangat....hanin mintak maaf kat hubby hanin sebab being soooooo childish.....my hubby kata dier faham......im pregnant...so,biasalah....ter'emo' lebih....


and then,i asked him.....err.....offer B tadi...still on ke? atau B saja pujuk-pujuk me? :p


yups! offer tu memang ON....dier tak main-main....my hubby siap usik-usik me...tulah...tadi B offer....jual mahal sangat....hihi...*blushing*....yayyyyy!! thank you sooooo much,B.....B tau kan...apa honey nak? ;)

Tadi...hanin bangun pagi....nak main Ipad...biasalah.....my hubby.....kalau dier main Ipad...mesti lupa tutup semua website-website yang dier tengok.....

Hanin tergamam....Hanin terharu.....dier memang survey untuk hanin.....dier memang serious...




Dier survey the hotels....the Iphone 4S and Samsung Galaxy SII....etc..etc...


Semalam my hubby tengok bola dalam kul 4am....maybe that time dier survey apa yang hanin nak.....


B,you're soooooo sweet....honey sayang B sangat-sangat.....


Sorry B......sorry kyra....sorry lil baby......mommy being soooooo selfish yesterday.....


Yes,B.....bila honey fikir-fikir balik.....semua decision yang B buat.....semuanya untuk kebaikkan honey and lil baby.....you want to make sure....i'll deliver on time and on the date we chose (18th April 2011)....so that you can be there for me+lil baby.....B,kiter hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukan.....All i can do is pray....semoga semua berjalan dengan lancar....you can come back safely on time.....you can be there for me when i deliver lil baby.....and honey sihat.....tak payah buat c-sec lebih awal dari yang kiter rancangkan....Aminnnnn.....


Oh! hanin dah tau jantina lil baby.....me and hubby dah excited cari nama lil baby.....hihi......dah dapat pun....tapi shhhhh!!! secret ;) yayyyyyyyy!!! now....me and him dah boleh shopping baju and barang baby......we're soooooooooo excited......mommy happy lil baby sihat+active+happy dalam perut mommy.....mommy janji dengan lil baby....i'll take a good care of you in my tummy....sampailah lil baby sihat lahir ke dunia.....*mommy+daddy+kakak kyra will forever and always give the best love to you*


Yups...when I talked to our lil baby.....lil baby siap tendang-tendang mommy bila mommy sebut nama lil baby....lil baby suka,eh...nama tu? hihi....mommy pun suka....daddy yang pilih nama tu ;)


Oklah....got to go.....nak bersiap....nak jalan-jalan and shopping with my beloved hubby+kyra.....cuba teka hanin nak buat apa today? hihi....


Bye.....take care all.....have a great day.....


Muah! hugs and kisses from me+kyra.....


P/S: Mommy sayanggggggggg daddy+kyra+lil baby sooooooooo much!


P/S2: Thank you sooooooo much,B....sebab sanggup bawa honey gi PD last Tuesday...sebab honey teringin sangat nak makan seafood......muah! sayangggggg B.....happy honey dapat makan lobster....hihi.... 

P/S3: Alhamdulillah....hanin bersyukur sangat atas rezeki kurniaanNya.....Thank you Allah for my hubby+kyra+lil baby...and all these happiness :)

Monday, December 19, 2011

aaaahhhh...bestnyaaaaa honey tido ;) thanks,B......

Heeeee....Thank you,B......Thank you soooooo much!

Sejak B balik.....honey tido dengan nyenyaknya....honey tido dengan bestnya.....Im smiling of happiness.....

^__________________________^


Yups....masa time my hubby atas kapal....hanin selalu report belakang hanin asik sakit-sakit.....rasa tak selesa sangat nak tido....kalau urut pun,sekejap je sakit belakang hilang....lepas tu sakit datang balik....biasalah nak mengada-ngada with him....my hubby layan je hanin bebel-bebel kat dier.....


So, bila dier balik.....memang dier manjakan hanin sangat-sangat.....dierlah tolong urut-urut belakang hanin....kalau kaki hanin cramp....dier sapu minyak panas....memang best ;) apa hanin teringin nak makan.....alhamdulillah semua dah hanin rasa.....semua dier telah tunaikan.......


And then......untuk keselesaan hanin+lil baby dalam perut hanin nie.......my hubby belikan hanin 'Pregnancy Support Pillow' and new tilam for our katil......Alhamdulillah...now,sakit belakang hanin dah berkurangan.......hanin pun dah boleh tido dengan senyuman ;)

 Pregnancy support+feeding pillow....
time pregnant and time feeding boleh guna :)

 pillow for back,tummy and leg support....
memang best.....hanin selesa je tido :)


Thank you sooooooooo much,B.......honey sayang B sangat-sangat.......you're the best...... 


uh! barang lil baby pun hanin dah beli skit-skit......especially baju,botol susu and toiletries....geram sangat tengok baju and barang baby yang cute-cute.......now,hanin tengah hunt for lil baby's stroller.....car seat......and baby cot.....


hmmm...for toiletries and pampers.....lil baby akan pakai apa yang kakak kyra dier pakai ;) my hubby dah cakap....apa yang kakak kyra dapat....lil baby mesti dapat....mesti fair and square :) for toiletries...lil baby akan pakai product Mustela.....lagipun,kyra pakai ok....Alhamdulillah no rashes...kulit kyra pun soft....bau pun best....hope lil baby pun sesuai dengan product mustela...and for pampers....lil baby akan pakai MamyPoko....toiletries lil baby hanin dah beli dah....hihi.....my hubby yang tak sabar sangat nak beli....yelah! dier kata...next ship dier balik....hanin dah get ready nak beranak....so,baik beli barang baby siap-siap sekarang :) kitorang pun dah survey pasal nak buat kenduri akikah for lil baby.....hmm...maybe buat skali dengan birthday kyra *lil baby and kyra share the same birthday month....Bulan April ;)*....tengok dulu macam mana......still discuss with my hubby.....oh! my hubby cakap...dier ada surprise for me lepas hanin beranak nanti.....ooooo...cant wait ;)


This wednesday...hanin jumpa gynae hanin,Dr.Nooraini at SunMed....tak sabar nak tengok lil baby nie girl or boy *dah tak sabar sangat-sangat nak shopping baju for lil baby...geram sangat tengok baju baby.....rasa nak beli semua je.....hahaha!* ....girl or boy....hanin+hubby tak kisah....asalkan lil baby sihat and happy dalam perut hanin....tak sabar April 2012,hanin+hubby nak peluk cium lil baby.....kakak kyra pun excited nak main dengan adik :) Hanin sentiasa mendoakan semoga semua Ok this wednesday....hope lil baby sihat :) 


Hanin punya pasport pun dah settle....yayyyyyyy!!! dah boleh jalan-jalan and shopping ;)


Sementara my hubby ada atas darat nie.......me+kyra+lil baby nak manja puas-puas with him...insyaAllah my hubby akan sign on kapal end of January 2012....me+kyra+lil baby ada sebulan lebih je lagi nak manja-manja with him....so,now....memang kitorang busy sangat-sangat....jalan sana...jalan sini......gi vacation....JJCM....shopping....etc...etc.....faham-faham je lah.....hmm....kitorang dah ada special plan this Thursday,next week and Christmas+New Year *yups! 3 minggu berturut-turut ada plan*......tak sabar nak gi family vacation.....yahoooooooo!!!


uh! oklah......terlebih bebel lak....got to go....my hubby ajak gi drive thru Mcdonald....dier teringin lak nak makan prosperity burger...layan je lah....hihi....tak care all.....nite-nite...sweet dreams....


InsyaAllah....bila hanin free....i'll update more,k.....

Thanks a lot for reading my blog :)


Muah! hugs and kisses from me+kyra...

P/S: Mommy+kyra+lil baby love you soooooooooooo much,daddy......Thank you Allah for all these happiness :)

Sunday, December 18, 2011

Cuti-cuti Malaysia at Malacca: Casa del Rio,MELAKA

Dah few days gak blog nie tak ter'update' :) biasalah....bila my hubby balik je......memang busy.....jalan sana....jalan sini.....gi vacation....shopping.....jalan-jalan cari makan *tau-tau jelah....bila pregnant nie....macam-macam teringin nak makan ;) thanks B sebab ikut je apa honey nak makan...B layan je mood mengada-ngada honey*....Yups....we're soooooo happy....seronok bila my hubby ada....dapat manja puas-puas with him.....


uh! Sepanjang bulan December nie memang busy.....merata tempat nak berjalan ;) tomorrow nak gi buat passport.....baru perasan passport hanin mati bulan April 2012....hihi....kalau takde passport....susahlah nak gi mana-mana.....hihi....


oklah.....now,hanin tengah free kejap.....nanti my hubby balik...nak kuar dating+shopping with him.....nak survey something for me ;) *Nak beli skarang.....tapi hanin tak tau nak beli yang mana satu :) dua-dua macam best.....* my hubby gi bawa his cars cuci and polish....seronok Mr.P.....Mr.A.....Mr.RX8 and Mr Swift dimanjakan :) Sementara dier takde nie.....hanin cepat-cepat update blog :p


Hmmm...skarang hanin story pasal our vacation at Malacca,eh? banyak hanin nak story....tapi kiter update one by one.....Yups! We had a very marvelous and wonderful time at Malacca....puas hanin dapat makan apa yang hanin nak....kyra pun happy....dapat gi zoo....naik beca....naik cruise....etc...etc...thank you sooooooooo much,B.....sebab sponsor the whole trip.....hihi.....


At Malacca,we stayed at Casa Del Rio for 3 days and 2 nites....memang best hotel nie.....hotel nie adik beradik dengan Concorde hotel.....Hard Rock Hotel....and Casa del Mar,langkawi.....my hubby yang pilih nak duduk kat hotel nie.....lagipun hotel nie dekat dengan favourite restaurant nyonya food hanin :) 


First-first my hubby nak amik bilik Deluxe Riverview....tapi dah penuh.....so,dier amik bilik Studio suite....Yups! memang puas hati with the room.....kyra seronok sangat-sangat lari sana...lari sini.....sebab bilik dier luas,besar dan selesa :) yang bestnya.....the private balcony is furnished with a chair....ada table and small sofa.....seronok order room service.....makan sambil menikmati pemandangan Melaka river....boleh nampak orang naik melaka river cruise semua :) permandangan waktu malam pun cantik......kalau kyra tido awal...mommy and daddy ber'romantic' duduk luar sambil menikmati keindahan waktu malam....hihi....


About the bathroom.....memang besar....boleh mandi 3 orang....hahahah! ada separate two bathrooms...ada shower yang best and bathtub yang boleh muat dua orang :) and then,ada shutters/tingkap kat tepi bath tub tu...boleh tutup untuk privacy....atau bukak.....kalau time kyra mandi.....memang hanin bukak.....boleh intai-intai kyra and daddy dalam tu....hihi.....


Memang best duduk at the hotel.....bila check out time,kyra menangis tak nak balik.....my hubby pujuk-pujuk kyra kata...nanti daddy bawa kyra naik cruise....and next time...daddy bawa kyra datang hotel tu lagi....baru kyra ok....*B...B dah janji...kena tunaikan tau ;) kyra sentiasa ingat janji B kat dier...huhu...*


Oklah.....malas nak bebel panjang-panjang.....nanti hanin story pasal our activity at malacca.....apa kitorang buat kat sana...and our JJCM at Malacca,eh? now,do enjoy our pics....1st day at Malacca: check in at Casa Del Rio....
.......................................................

on the way to Malacca :)

On the way to Malacca....
kyra good girl je...
main2 with her blankets....
mr zebra and mr giraffe...

main2 with her ipad :)

kyra layan her favourite youtube....
sampai tertido....

yayyyyy!!! dah sampai....
macam cepat je sampai....
hmmm....mesti daddy drive his Mr P laju2 nie....

We had a very great time here.....

..........................................................................
Dah sampai at the hotel....

kyra tengah tunggu daddy check in....
apalah yang kyra tengah tengok-tengok tu?

 oooo...tengah tengok pool...
at the hotel's lobby....

 
our room :)
tingkat 3.....
same floor with the spa and the swimming pool ;)

...........................................................................
Our room :)

katil yang best+comfortable....
and the big room.....

kyra seronok lari sana....lari sini :)

boleh intai-intai ;)

tempat shower....

Thank you daddy....
thank you soooooo much....
for the wonderful vacation :)
we love you soooooooo much! 

Onde-onde...
from Casa del Rio...

masuk-masuk je bilik....
terus order room service....
kyra dah lapar sangat2-sangat :)

makan sambil menikmati 
pemandangan sungai melaka and bandar melaka....
oh! the chinese fried rice memang yummy...

tu....nampak tak the Malacca River Cruise....
menara taming sari and bandar malacca?

mommy tengah intai siapa tu?

oh! tengah intai our adorable kyra mandi....
happynya kyra ;)
............................................................................

uh! got to go....my hubby dah call.....he's on the way back.....dier dah siap bawa his cars wax and polish :) so,now....it's dating and shopping time....hihi.....


take care all....


have a great weekend......muah!


Hugs and kisses from me and kyra :)


P/S: Mommy+kyra+lil baby sayangggggggggg daddy sangat-sangat :)

Wednesday, December 14, 2011

Tuesday, December 13, 2011

Air Swimmers....Kyra's flying Nemo Fish :)

Yayyyyyyyyy!!! Thank you sooooooooo much,daddy......kyra dah dapat apa yang kyra nak......

Muah!muah! kyra sayanggggggg daddy *hugs*

Kyra happy sangat-sangat.....

Setiap kali kyra main YouTube kat Ipad kyra......kyra asik tengok video Air Swimmers je.....sejak mama wani tunjuk and cakap kat kyra pasal Air Swimmers nie.....kyra teringin nak Air Swimmers....kyra selalu cakap kat daddy pasal 'fish'....kyra nak sangat 'fish' tu......

Yups! daddy pun carilah kat mana nak beli Air Swimmers tu......gi toys'r'us.....semua toys'r'us kat klang valleylah daddy bawa kyra pergi cari...takde :( .....gi Balloon Buzz Party Centre takde.....merata tempat macam takde......nak order online....daddy tak berani......daddy nak tengok dulu and nak test dulu.....

Alhamdulillah....rezeki Kyra ;) Semalam, daddy bawa kyra and mommy shopping+jalan-jalan at Bangsar Shopping Centre *oh! daddy pun belanja kyra main at Jungle Gym kat sana.....Bestttttt!*.....ternampak ada Air Swimmers kat sana......yay!!! apa lagi.....kyra pun powlah daddy belikan Air Swimmers for kyra ;) bukan Air Swimmers je kyra pow daddy....macam-macam kyra pow daddy.....baju for kyra+adik....barang-barang adik.....play doh for me.....etc...etc...thank you,daddy....thank you sooooooo much....

uh! Air Swimmers tu ada dua.....flying clown fish (nemo) and flying shark.....kyra amik nemo,the flying clown fish....comel skit ;) lagipun kyra takut shark....hihi....

Balik-balik rumah....kyra dah tak sabar-sabar ajak daddy main Air Swimmers......

Seronok kyra bila fish tu swim and fly around the house.....daddy tolong 'remote controlkan' je the fish tu nak gi mana.....kyra just kejar-kejar the fish :p 


 Yay!! my Air Swimmers....
Kyra happy kejar-kejar her Nemo fish....

 satu rumah....air swimmers tu...fly and swim :)

 muah! kyra sayanggggg nemo fish kyra.....
kiss skit...

 Bye....bye....air swimmers kyra
nak turun bawah....

 Kyra tengah arah-arah daddy...
nak control the fish tu gi mana.....

 Hi!! Im nemo....
Kyra's flying fish ;)

Daddy tengah betulkan
something kat nemo fish tu....

seronok kyra kejar-kejar the fish ;)


Kalau boleh...kyra nak tido dengan fish kyra.....tapi mommy pujuk-pujuk kyra....kata fish nak sleep...tak leh kacau.....nanti esok kyra bangun.....kyra boleh main dengan fish kyra....


kyra tersenyum-senyum bila tido.....happy kyra dapat cute Nemo.....tak sabar nak bangun tido....and nak main dengan fish kyra....

Thank you soooooo much,daddy...for all these happinese....you're the greatest daddy in the world!


Apa tu Air Swimmers?


Air Swimmers Swim through the air with incredibly smooth and life like motion.....They are motor-controlled balloons that are literally Fly in the Air.... Air Swimmers float in the air because they have helium in them....the helium are refillable at most party stores...These Amazing fish provide hours of remote control indoor fun in even the smallest of rooms (not for outdoor use)


if you want to know more about Air Swimmers......boleh tengok-tengok kat YouTube....or boleh click kat sini ........



Uh! oklah.....dah 8am....hanin nak kejut farshid bangun tido.....nak ajak dier gi breakfast....teringin lak nak makan roti jala....tido pun teringat-teringat kat roti jala tu...Nyum!nyum...

Nanti-nantilah hanin story lagi,eh? banyak sangat entry tertunggak....tapi tulah....memang busy sangat-sangat......everyday kuar jalan-jalan....shopping-shopping....makan-makan and dating.....hihi.....biasalah....2 bulan lebih tak jumpa....so,manja lebihlah skit *especially our kyra* ;) Lagipun....this time my hubby balik.....me and him nak prepare untuk kehadiran lil baby in our family next year April 2012 ;)

Take care all....

Have a Great Day!!!

Hugs and kisses from me and Kyra *muah*

Psstt...daddy......Mommy+kyra+lil baby love you soooooooo much......

Sunday, December 11, 2011

Banyak nak story....tapi malas nak update :p

Fuh! penat....memang penat....

But we had a very marvelous+wonderful time......

Thank you sooooooo much,daddy...for everything.....

Mommy and kyra happy sangat-sangat.....
 
Lil baby dalam perut nie pun happy...asik tendang-tendang perut mommy ;) makin active sejak daddy balik.....

Yups! sejak my hubby balik....memang busy.....ada je plan....jalan sana....jalan sini....makan tempat best-best...shopping-shopping....hihi....

uh! last week (Wednesday-Friday)....my hubby bawa me and kyra cuti-cuti Malaysia @ Malacca...For the awesome 3 days 2 nites....we stayed here.........

*

*

*

*

*

Casa Del Rio.....




Yups! hotel dier memang best.....kyra suka sangat the hotel....*mommy and daddy pun suka the hotel....daddy kata boleh gi sana lagi....hihi...* my hubby amik bilik studio suite.....so, bilik dier besar dan selesa.....kyra seronok lari sana....lari sini ;) Toilet dier pun best+bersih+besar+selesa.....suka sangat kyra mandi at the bath tub...sebab bath tub dier besar and ada rubber duck...ahaks....hotel tu siap sediakan rubber duck at the bath tub :)


kyra yang happy :)
 
and then,balik-balik je from Malacca.....


Yesterday (Saturday),we went to my second cousin's engagement at Lavender Heights,Senawang......abis je engagement tu.....terus rush balik rumah.....bersiap-siap......then,terus gi my bff,shy's baby shower at her apartment at Sunway Damansara.....insyaAllah....lagi 3 weeks shy nak deliver her baby :) tak sabar nak tengok the cute baby....hihihi...i know the baby gonna look cute just like his mom and dad ;) Shy,hope you love our gifts :) 

The happy and chubby mommies...
me and shy at her baby shower....
The theme is football....


uh! hanin pun dah shopping barang and baju for lil baby skit-skit.....now,me and my hubby tengah survey-survey stroller and car seat for lil baby....my hubby kata...dier nak survey gak stroller and car seat at Singapore.....yups! insyaAllah,next week or end of this month nak gi sana.....yay!!!

Now,me and farshid tengah survey nak gi mana dalam next week......hmm.....Genting Highland or....Johore/Singapore....or tido kat hotel depan Pavillion? tengah discuss nie ;)


Yups! this time my hubby balik.....memang banyak berjalan....sebab.....my hubby kata this is the last time...nak bercuti bertiga....sebab selepas nie,kalau nak gi vacation...dah berempat....so,dier nak bagi kyra happy and dier nak manjakan kyra puas-puas before kyra jadi kakak...hihi....


Memang banyak hanin nak story....Pasal our cuti-cuti malaysia @ Malacca......Pasal my bff,shy's baby shower.....lepak-lepak with my best schoolmate friends.....shopping....jalan-jalan.....JJCM.....etc...etc.....tapi entahlah.....sejak my hubby balik nie....hanin rasa malas sangat nak update blog.....sorry sangat-sangat eh? nanti hanin update one by one....slowly...slowly...hihi....wajib update...semuanya kenangan manis buat hanin sekeluarga :)

with my best schoolmate friends.... 
Congrats to us...
GG and Sha dah nak kawin next year....
me and heiza nak welcoming 2012 baby.....hihi....


Thanks for reading my blog......

^_______________________^


got to go....nak bersiap....nak kuar dating+dinner with my beloved hubby....


take care all....


Hugs and kisses from me and kyra....Muah!



P/S: Daddy....mommy+kyra+lil baby sayang daddy sangat-sangat :)