Our 1st Precious Bundle of Joy :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Our 2nd Precious Bundle of Joy :Lil baby :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, November 24, 2011

ESOK ;)

Hanin tengah berdebar-debar......

Tomorrow....Hanin akan peluk....akan cium......orang yang hanin rindu sangat-sangat......orang yang hanin sayang sangat-sangat......My beloved,Hubby ;)


Kyra pun tak sabar nak jumpa daddy dier.....nak manja-manja dengan daddy.....


Lil baby dalam perut hanin pun.....tak sabar nak dengar suara daddy....selalu dengar suara mommy and kakak je......hihi......


uh! we're sooooooooooooooo excited......

Semalam my hubby called.....cakap...dier dah ready nak balik.....dah buat laundry......packing apa-apa yang patut......yups! dier pun tak sabar nak balik :) buat kerja pun....selalu teringat kat me...kyra and lil baby.....hihi.....

InsyaAllah.....flight my hubby kul 3am waktu Dubai......kiranya 7am waktu Malaysia...so,esok......dalam 7am my hubby dah bertolak from Dubai....InsyaAllah sampai KLIA kul 2pm......B,honey doakan semoga perjalanan B from Dubai to KL berjalan dengan lancar+selamat.....


Actually....my hubby risau hanin drive gi KLIA nak jemput dier......dier kata...dier boleh balik naik teksi......tapi hanin pujuk-pujuk dier....kata nak amik gak....InsyaAllah semua akan ok....wife B kan strong.....lil baby dalam perut nie pun kuat macam mommy dier.....hihi....B jangan risau,k.....honey ada kyra and bibik teman me.....so,honey tak drive sorang-sorang gi KLIA :)


yeah....my hubby pun asik pesan....."sayang,kalau amik B....just take your time....dont rush......drive carefully...."


Ok B.....honey janji dengan B......i'll drive carefully :)


Daddy......we miss you sooooooooooooooo much........


tak sabar nak jumpa daddy esok.....


Love you,daddy......

Im smiling of happiness :)
 

Wednesday, November 23, 2011

Bestnyaaaa....biler pregnant ;)

Pregnant memang BEST!!!!!

Semua manjakan kiter......

Apa yang hanin nak dan teringin sangat nak makan......Alhamdulillah dapat......

Macam hari tu...teringin nak makan masakkan nyonya at Melaka.....ayah bawa hanin semua gi Melaka.....Thank you soooooo much,ayah :) sayanggggggggg ayah......

kalau nak makan mana-mana......semua mesti ikut hanin......rasa teringin nak makan mana....hihi....memang best.....*semua risau....kalau hanin tak dapat makan apa yang hanin nak...mesti hanin tak lalu makan and tak abis makan....mengadakan hanin? :p*

Alhamdulillah....masakkan melayu kampung...indonesia......chinese.....indian......western......semua hanin dapat merasa......

Dulu lil baby dalam perut....suka sangat makan sambal....semua pun bawa hanin tempat yang ada sambal....(restoran nasi lemak......ayam penyet......nasi padang....etc...etc...)

Now....hanin suka chinese+western food.....

semua pun ikut apa yang hanin nak makan.....

hmm.....sedap tau.....hanin makan hainan chicken chop....sharks fin+crab meat soup....and mee curry......Nasib baik kat Subang Jaya/Sunway ada banyak restaurant yang best-best......so,tak yah gi jauh-jauh......hihi....

 Hainan Chicken Chop....


 My favourite soup.....
sharks fin and crab meat soup.....


wallaaaaaaa....
nie everyday hanin makan....
restaurant dier dekat je ngan umah hanin.....hihihi...
mee curry+yong tou foo......yummylicious....


My hubby tanya....dier balik nie nak makan mana?

Hmmm....banyak tempat honey nak gi.....nanti honey fikir eh,B?  Dome.....Chillis/TGIF/Tony Roma's......Rebung restaurant.....Bumbu Desa....Rakuzen/Shushi king.....Tamarind hill....Lala chong.....huhu....banyaknyaaaaa tempat honey nak makan.....

Tapikan B.....semalam honey mimpi makan spaghetti carbonara.....sedapnyaaaaaaa.....teringin lak :p Kat TGIF or Tony Roma's or Dome....pasta dier sedap.....yummy......

hihi....lil baby macam kiter kan,b? semua makanan dier bedal :p Bertambah chubbylah honey....ish!

Yayyyyyyyyy!!! lagi 2 days B nak balik.......bestnyaaaaaaa......seronok ada orang manjakan me.....hihi.....

Psst.....B.....B balik on time.....Empire dah bukak balik.....and sekarang nie tengah YES (Year End Sale) ;)

Me+kyra+lil baby love you soooooooo much.....

We miss you too....... 

Muah!muah! hugs and kisses from us....

Tuesday, November 22, 2011

3 more days.....yay!!!!

Lagi 3 hari my hubby nak balik......

Yayyyyyyyyy!!! we're soooooooo excited.....me+kyra+lil baby tak sabar nak hug+manja dengan daddy puas-puas.....

Yups!! dah few days Hanin tak update blog.....my hubby pun asik tanya je...."kenapa tak update blog?"...."dah update blum?"....."I miss you bebel-bebel at your blog"...bla...bla....bla....

hihi....sorry sayang......entahlah....honey macam malas je nak update......macam takde mood :p honey lagi busy counting days B nak balik.....layan B on the phone ;) and layan kyra yang nak buat tu...nak buat nie.....

Lagi dekat my hubby nak balik...lagilah dier rajin call....luahkan perasaan..."B rindu honey+kyra+lil baby"....."B dah tak sabar nak balik"...."always thinking of you+kyra+lil baby...B balik nie...B nak manjakan semua"...bla...bla....bla....

Masa time...our 4th anniversary (17th November 2011)...lagilah dier rajin call and text me.....my hubby romantic sangat that day.....sampai hanin terangau-angaukan dier.....hihi....sooooo sweet of him :) tak sabar B balik....nak celebrate our anniversary.....dier pun kata ada surprise for me bila dier balik nie.......yippeeeeeeee!!! Alhamdulillah.....im still happy with him....and im soooooo grateful to have him as my hubby.....B,thank you soooooo much....for kyra and lil baby in my tummy......thats the best anniversary gift ;)

Hanin pun jadi penunggu setia phone......tunggu my hubby call....or text me :) tu yang hanin tak terupdate blog on my special day.....busy layan my beloved hubby on the phone and shopping+spa ;) kesian blog Hanin terabai jap....Sorry Blog!


uh! about our kyra.....dier makin rajin nak buat arts/crafts.....sekarang nie....dier suka sangat buat sand arts and scratch arts.....everyday dier ajak hanin gi Balloon Buzz Party Centre...pow hanin beli sand arts/scratch arts....tu yang buat hanin bertambah busy......layan kyra yang makin banyak idea dier ;) seronok layan kyra.....ada je keletah cute dier yang buat hanin happy....bila cerita kat hubby Hanin about kyra....lagilah dier tak sabar nak balik....hihi.....

her favourite....
sand arts+scratch arts....

taraaaa.....cantik tak kyra buat,daddy?

Senang je nak buat scratch arts....
scratch-scratch kat stensil tu....
then,taraaaa....dah siap!

nak conteng-conteng sendiri pun boleh gak...
tak yah guna stensil tu :) 

mommy...
jangan kacau kyra buat arts....

seriousnyaaaa.....anak mommy buat arts....

rasa nak gigit-gigit je 
tangan kyra yang chubby tu......

 
apalah yang kyra scratch lagi tu?

yups! she loves arts soooooo much....


 nanti daddy balik.....
kyra nak tunjuk scratch arts kyra kat daddy :)


Lagi satu...Empire kan dah bukak balik? lagilah hanin bertambah-tambah busy ;) kyra pun asik nak gi kizsports je....kalau bawa everyday.....penatlah mommy......daddy tau tak? now...anak dara kiter sorang nie.....dah tak takut nak panjat tinggi-tinggi.....and ada je stunt yang dier nak buat kat kizsports tu.....sakit jantung mommy....terjerit-jerit....risaukan kyra....kyra,tunggu eh daddy balik.....hari-hari kiter ajak daddy gi sana....kyra bulilah daddy puas-puas...hihi....and then,kiter leh pow daddy macam-macam kat Empire tu ;)



ok lah daddy.....mommy malas nak bebel panjang-panjang....daddy kan nak tengok our adorable kyra pics after she had her new haircut? makin chubby pipi dier....geram mommy....rasa nak gigit-gigit je...hihi....do enjoy the pics,k.....
........................................................................................ 
Lepas main kat kizsports last Sunday.....terus mommy bawa kyra gi potong rambut at Miko Galere,Empire....senang....lepas main....gi Toys'r'us jap...terus gi potong rambut.....kyra pun good mood...senang skit nak potong rambut dier :)




.......................................................................

Her happy+cheeky faces lepas potong rambut :) suka sangat dier buat mata sepet tu....

*wink*

hi daddy....daddy rindu kyra tak?

I miss you too.....
miss you sooooooo much!

 comotnyaaaaaa anak mommy makan....


Mommy tau.....daddy mesti tersenyum-senyum tengok our adorable+cheeky+smart kyra pics......hihi...

sabar eh,daddy.....tak lama je lagi daddy nak balik......nanti daddy hug and manjakan kyra puas-puas.....

uh! lil baby dalam perut mommy pun tak sabar nak dengar suara daddy :) 

Daddy kerja baik-baik tau......take care....

Mommy+kyra+lil baby love you sooooooooooooo much!

we miss you too ;)

muah! hugs and kisses from us.....

Wednesday, November 16, 2011

Her craft works.....

Mommy amik je kyra kat school......kyra excitedly showed me her craft work.....

Hari nie kyra belajar buat fruit basket :) and dalam fruit basket tu ada apple...

Kalau mommy tanya kyra....kyra buat apa nie?

Dengan cheekynya.....kyra jawab...."buat apple...."

Sooooo cute.....

Kembang hidung kyra bila mommy puji craft work kyra "Beautiful"...

Oh! teacher kyra cakap...selain singing+dancing.....kyra suka  sangat belajar arts+crafts.....and kyra dah pandai macam-macam :)  


Alhamdulillah....Im sooooo proud of you,kyra.....

Sampai-sampai je rumah....kyra excitedly tunjuk her "apple" kat bibik and mama adik :)

Daddy call tadi.....mommy excitedly cerita pasal kyra's fruit basket kat daddy.....apa yang teacher kyra cakap....and apa yang kyra dah pandai.....

Daddy pun bangga dengan kyra......

Daddy nak sangat tengok craft work kyra......so,now.....mommy tunjuk kyra's two  craft works kat daddy......most of kyra's craft works/artworks ada kat school....teacher ada tunjuk kat mommy......kyra belajar colour-colour...drawing...painting-painting.....cut and paste......crafts....etc....etc.......oh! hari tu.....masa time Deepavali.....kyra and her friends dengan pertolongan their teachers......diorang ramai-ramai buat KOLAM....soooo cute......nak bawa balik,tak bolehlah.....sebab diorang share the craft work.....tapi mommy sempat amik gambar kolam tu guna BB mommy.....of course kyra happy+bangga tunjuk-tunjuk mommy the kolam :) 


Oklah daddy....here are some of kyra's craft works.....do enjoy the pics ;) Mommy tau daddy mesti tersenyum-senyum tengok craft works kyra....


Daddy jangan risau.....kyra's craft work....mommy simpan elok-elok dalam kyra's file ;)

 kyra's fruit basket :)
and an apple inside the fruit basket.....

 The Basket and The Apple :)

Kyra's apple ;)

the basket.....

 kyra's and her friends Deepavali Kolam....


uh! now....kapal daddy,Shahamah  tengah lalu Selat Melaka......


Yippeeeee.....im going to be very.....very....busy after daddy abis kerja sampai malam nie :) manja-manja with him on the phone.....esokkan our special day?.....hihi ;)


Daddy....mommy rasa lil baby tendang-tendang perut mommy......dier pun excited daddy dah nak balik....hihi....makin dekat daddy nak balik....mommy rasa makin active lil baby dalam perut mommy :p


Mommy dah cakap kat kyra....daddy nak balik lagi nine days....good mood je dier...happy sangat daddy nak balik......

^__________________________^


oklah daddy......take care tau.....kerja baik-baik.....


Mommy+kyra+lil baby sayang daddy sangat-sangat.....We miss you too.....


Muah! hugs and kisses from us.....

Tak sabar next week......yay! yay! ;)

Alhamdulillah.......

Im soooooooo happy......

Im smiling and jumping of happiness......

Im soooooooo excited......

Hanin bersyukur sangat-sangat.......


My hubby called and told me a very good news.........

^____________________________^

...........................................................................................
 
Him : Sayang, B dah dapat e-mail from office....office bagi flight details....B confirm balik next week....25th November.....



Me : Really?? yayyyyyyyy!!! im sooooo excited.....pukul berapa B sampai KLIA?



Him : B bertolak from Dubai around 3am.....so, arrive at KLIA 2pm.....dont forget to pick me up next week,friday......



Me  : hihi....of course i wont forget....
.................................................................................................


B sampai-sampai je KL.....ikut B...apa B nak buat......B nak balik rumah...rest dulu ke?.....atau terus kiter gi dating....Honey tau....B mesti penat after long journey from Dubai....nanti kiter discuss eh? :) yang penting B selamat sampai....and honey dapat peluk-peluk B ;) Honey tau...Kyra mesti excited jumpa daddy dier.....yelah....2 months++ kiter tak jumpa.....we miss you soooooo much....


so,hanin kira-kira....ada lagi 9 days hanin nak jumpa my beloved hubby......yippeeeee!!! tak sabar nak peluk+manja dengan my hubby puas-puas....hmm....nak try call SunMed lah.....nak try tukar date medical check up hanin from 30th November to 26th November......jumpa gynae hanin awal skit....takut tiba-tiba ada plan ke.....on that 30th November ;) hihihi.....Hanin pun excited nak tengok lil baby dalam perut hanin dengan daddy+kyra.....


hmm....tomorrow,17th November 2011....is my 4th year anniversary with my hubby....my hubby kata hanin boleh gi buat spa tomorrow......manjakan diri hanin ;) nanti dier balik.....baru celebrate.....hmmm....nak celebrate mana eh? nanti nak plan with him ;)


Daddy.....mommy+kyra+lil baby love you soooooooooooooo much.....cant wait to see you.....mommy doakan semoga perjalanan kapal daddy berjalan dengan lancar dan daddy pulang dengan selamatnya.........rindu daddy sangat-sangat......


Take care daddy.....kerja baik-baik tau.....


Muah! hugs and kisses from us.....

Tuesday, November 15, 2011

Kyra and School.....

Just now....my hubby called......

As usual...Tanya khabar about me+kyra+lil baby.....luahkan perasaan sayang and rindu *blushing*....and tanya about kyra and her school...tu memang wajib.....mesti tanya..."how's kyra today at school?"....."Kyra dah pandai apa?".....bla....bla....bla...macam-macamlah me and him borak-borak.....


Alhamdulillah....kyra's doing great at her school.....She loves her school+teacher sooooooo much....Kyra dulu malu-malu nak jumpa orang....now,dah ok....dah pandai mix around.....yeah! that is the main reason why i send her to school....for her to mix around.....and make  friends :) yups! belajar semua memang penting.....tapi for me...kyra still  small...still 2 years and 7 months old.....Hanin masukkan dier pun...kelas PlayGroup.....tapi kyra tetap belajar simple-simple things :) my hubby pun dah pesan....dier tak nak force kyra academically now...biar kyra enjoy school...making friends.....enjoy learning semua....bila dah 5 years old....baru mommy and daddy akan pastikan kyra belajar betul-betul......mommy and daddy tak nak kyra hates school...malas nak gi skolah semua.....Farshid selalu cakap kat hanin..."B nak kyra happy and enjoy her school....honey jangan risau.....i know my kyra...just like her daddy.....B biasa-biasa je.....tapi B rajin....and tengok B kat mana skarang? i will always give the best to her.....and support her whatever she wants to do...."


hihi...betul cakap hubby Hanin....Hanin pun biasa-biasa je.....nak kata pandai sangat...takdelah.....but Hanin boleh gak masuk UITM and Maktab Perguruan ;) berjaya gaklah....and Hanin pun pernah jadi cikgu....before Hanin stop and jadi housewife.....ayah hanin pernah buat lawak bila hanin kata kat dier nak stop kerja...."nasib baik....anak ayah tak study oversea.....belajar doctor ke? or amik master or PHD ke? kalau hanin stop kerja...memang ayah hantuk-hantuk kepala ayah kat dinding...." hahahaha! hmmm...nasib baik hanin stop kerja....hanin tak hutang kerajaan apa-apa.....PTPTN ke....MARA ke...Petronas ke....JPA ke....etc..etc...kalau tak...pening gak my hubby nak bayar :)

Mama and Ayah pun tak bagi hanin force sangat kyra study now....diorang kata kesian kat kyra...she's still small...let her enjoy her school.....betul juga cakap my hubby and ayah...."kalau kyra nak pandai....dier mesti pandai....yang penting rajin dan usaha...." 


Hanin tau....kyra mesti macam daddy dier....perangai pun sebijik.....rajin+pandai macam daddy....InsyaAllah kyra akan berjaya one day....will aways pray the best for you.....mommy+daddy will always be here for you.....and support your dreams.....


Biasalah....semua parents mesti nak yang terbaik untuk anak-anak diorang right? ;)


hmm....hanin pun ada gak survey other pre schools/kindergartens for kyra.....just for fun.....
  • and few other good pre schools/kindergartens....Genius Aulad....Little Caliphs.....etc..etc....yang penting..its an english medium pre school/kindergarten....Alhamdulillah kat area Subang Jaya....banyak good pre schools/kindergartens....sampai pening nak pilih ;)


Now,she goes to Cherie Hearts Childcare Centre....Apa yang kyra belajar...ikut Singapore Syllabus....yeah! Cherie hearts is an international pre school.....about her monthly fees....bolehlah.....Rm680 per month....hari tu...hanin bayar registration+deposit+uniforms untuk kyra pun around rm2000++....yeah! untuk masa depan kyra....mommy and daddy tak kisah berbelanja lebih :) now,we spend on kyra's education...tak lama lagi lil baby :) daddy dah kata....apa yang kyra dapat...adik-adik dier mesti dapat sama....mesti fair and square.....we will always give the best to our kids.....

 Kyra masuk PlayGroup 2

Setakat nie.....Hanin happy kyra belajar kat Cherie Hearts....Hanin puas hati dengan perkembangan kyra....Teacher dier pun baik and well trained....kyra pun seronok gi school....dan dier asik story about her school...apa yang dier belajar....apa yang dier makan at school and her teacher je....Teacher pun puji kyra...good girl at school....very gentle and soft...very smart...rajin....friendly and kyra suka menyanyi and menari :) kyra pun dah banyak kawan at school :) uh! teacher dier pernah cakap kat hanin..."Kyra loves to call me mama....Even though i always asked her to call me teacher June..." hahaha! yups...i think she feels close to you....and she likes you......thats why she calls you mama....

 Kyra and teacher June....

 Kyra tengah makan
Scotts Emulsion Teacher June suapkan.....
amboi...baiknya anak mommy makan vitamin....
kalau mommy/bibik suapkan...mesti mengamuk....hihi....



Cherie hearts sentiasa menjaga kebajikan dan kesihatan students dier....yang tu hanin suka..waktu pagi dan waktu balik....the teacher will check her students body temperature....their throat....sakit tekak ke tak.....sihat ke tak.....and setiap pagi...before masuk class...wajib makan Scotts Emulsion,vitamin for the kids...Kebersihan murid-murid sentiasa terjaga.....kyra...before masuk class and balik school...mesti pakai hand sanitizer....and keselamatan pun terjamin....pintu sentiasa terkunci :)


Kat sekolah...memang kyra belajar semua dalam English...Now,hanin tak risau sangat kyra dapat cakap English dengan betul ke tak...i know one day she will speak very good English.....hanin dah berpakat dengan hubby hanin....Hanin akan cakap malay dengan kyra.....tapi kadang-kadang mix gak....and hubby hanin akan cakap english dengan kyra....family hubby hanin memang cakap English...so,automatically...bila jumpa my family in law....kyra akan cakap English dengan tok baba....mama bozo....aunty and uncle-uncle dier....and then,dengan my family...kyra akan cakap mix (english+malay).....

hmm....my hubby balik nie.....kitorang akan discuss either kyra akan tukar kindergarten/pre school....atau stay kat Cherie Hearts....sebab Hanin nak dier belajar Agama and Mandarin skali....tengoklah....kalau tak tukar next year....maybe bila umur kyra 5 years old.....me and him akan pastikan kyra go to good school and happy with her school....my hubby pun kata.....dalam hal nie...nak pilih kindergarten/pre school...biar kyra yang pilih...sebab yang nak belajar kyra.....not me....or my hubby....nie semua masa depan kyra....hihi.... 


Kyra, mommy and daddy love you soooooo much....apa yang mommy and daddy buat....semuanya untuk kebaikkan dan masa depan kyra :)

Alhamdulillah....mommy and daddy bangga sangat-sangat dengan perkembangan kyra sekarang :)


Muah!muah! hugs and kisses from mommy+daddy....

He always makes me feel better+happy....thanks B :)

Setiap kali my hubby called or texted me....dier mesti tak lupa tanya...."sayang....dah breakfast?".....or..."dah lunch?".... or... "dah dinner?"......kalau hanin cakap belum....mesti dier bebel-bebel....i need to eat....bla....bla...kesian kat lil baby....bla...bla...dier mesti risau....he makes sure i always eat on time.....

And then,hanin pun bebel-bebel kat dier balik......"B....i feel sooooooo big+fat".....bla....bla...gemuk....bulat...bla...bla....my hubby dengar je hanin meluahkan perasaan....dier tau orang pregnant nie cepat terasa...emo....sensitif semua......

Yang buat hanin terharu.....my hubby selalu buat hanin happy.....he always makes me feel better...love myself.....dier akan selalu cakap kat hanin...."B will always love you no matter what".....or....."You still my chubby+cute wife..." or....dier akan paksa hanin makan....hihi...siap bribe pujuk-pujuk hanin suruh makan....."Sayang,you must eat....you're pregnant...sian baby....baby needs nutrition....B janji....nanti after bersalin....B will spend for you to loose weight.....B tak kisah berapa pun.....jangan risau.....everything will be fine....no matter what.....B will always love you...."

*crying* thanks,sayang......honey sayang B sangat-sangat.....terima kasih sebab memahami honey :) biasalah honey ter'emo' kadang-kadang......especially bila tengok my old pics....ahaks!


 me,with wani and 
fly (time tu fly tak kawin lagi ngan adik).....

 me and lil sis,wani....

my engagement day....
@ kuala kangsar....
with my beloved sisters dan family in law.....

sigh! kuruskan? my hubby pun kurus gak.....hihi! sekarang sama-sama debab :p

takpe....the old pics kiranya bagi semangat kat hanin untuk kurus balik macam dulu...*yeah! right...* ahaks.....

oh! ada lagi my hubby janji ngan hanin....

"B balik nie....we will go out and eat.....kat mana-mana je honey nak makan....gerai....restaurant....hotel....fine dining....mamak....B nak honey makan puas-puas....happy and enjoy the food.....B akan manjakan honey....dont ever think about your body weight....I love your pregnant body....."

heeee....thanks a lot B......*hmmm...macam mana nak kurus? :p* yups! honey try tak nak fikir....i will eat whatever i want to eat ;) honey akan pastikan lil baby sihat dan cukup makan dalam perut honey.....

yay!!! honey tak sabar sangat-sangat.....insyaAllah lagi 10 days honey nak jumpa B.....lagi 10 days B nak manjakan me+kyra+lil baby.......we really miss you a lot......

B...semalam.....kyra tengok pics of you and her at her ipad......always sebut "daddy".......siap kiss-kiss your pics....honey tau kyra rindu B sangat-sangat....told her....daddy dah nak balik.....kyra tersenyum-senyum......yups! she's soooooo happy+excited bila honey cakap tak lama je lagi daddy nak balik :) 

B,as i promised you.....every night.....before sleeping....i will kiss kyra on her forehead/cheeks for you...and tell her how much you love her.....honey tau...our kyra is a very strong girl.....dier faham kerja daddy dier :)

oh! now....i can feel our lil baby's kicking me....im soooo excited....best sangat-sangat rasa lil baby tendang-tendang honey....i love this feeling....bertambah kuat dier tendang especially when i told lil baby...daddy dah nak balik....dier pun excited daddy dah nak balik.....hihi......lil baby tak sabar nak dengar suara daddy dier.....

oklah,B....nak makan breakfast...then makan ubat semua.....take care.......

kerja baik-baik tau......mommy+kyra+lil baby sayang daddy sangat-sangat...... 

Nanti honey sambung bebel-bebel lagi eh?

muah! hugs and kisses from us :)

Saturday, November 12, 2011

11.11.11.....special surprise for kyra :)

11.11.11.....

Tarikh yang cantik......A very special date....

Ada satu kenangan yang manis buat Kyra :)

Ada special surprise for her.....

From her beloved Tok Ayah......

 Kyra sayang.....
tok ayah and mama tok sangat-sangat.....
(^_____^)


Thank you sooooooooooooooo much,tok ayah.....kyra sayang tok ayah sangat-sangat......Tok ayah  memang the best Grandfather in the whole world......


Best Grandpa

Actually.....dah lama hanin discuss dengan hubby hanin.....nak beli slide untuk kyra.....Hanin tau kyra suka sangat-sangat main slide.....Kalau gi mana-mana....Kizsports ke....padang ke....or any kids playroom....mesti kyra nak naik slide :)


Dengan ayah and mama pun hanin ada cakap....hanin teringin nak beli slide for kyra......so that....kalau hanin pantang nanti....kyra tak bosan...at least dier ada something nak buat....

Suddenly...yesterday....tengah hanin berborak dan manja-manja dengan hubby hanin on the phone.....wani called my other phone....Hanin suruh my hubby tunggu jap....while i talked with my sister on the other phone....Wani mintak my Toys'r'us card number.....terkejut hanin.....buat apa? i thought ayah kata nak kuar gi bank jap ngan wani.....kenapa tiba-tiba nak number card toys'r'us lak?....walaupun hanin pelik dan confuse.....tapi hanin bagi gak my toys'r'us card number.....and then,i told my hubby....."Sayang....wani mintak toys'r'us card number......bila honey tanya nak buat apa......wani kata....ayah ada surprise untuk kyra...."

My hubby laughed...."bestnyaaaaa kyra......ada surprise.....semua sayang kyra...."

Hanin tersenyum-senyum....Hanin rasa Hanin dah tau apa surprise ayah untuk kyra...tak sabar hanin nak tengok surprise ayah untuk kyra......Hanin tau...kyra mesti happy sangat-sangat....after dah puas manja-manja and borak-borak with my hubby...terus hanin lari kat kyra dan cakap kat dier..."Kyra,tok ayah ada surprise untuk kyra....."

Kyra happily jumping....clapping her hands....and shouted..."Yay!!!"

Terus kyra lari luar rumah....excitedly tunggu tok ayah and mama wani balik.....

Tok ayah and mama wani sampai-sampai je rumah.....terus kyra lari ke kereta....nak tengok apa tok ayah beli.....


Seronok kyra bila nampak kotak besar...."yay!!! nak main.....Thank you,tok...love you...."

ooooo....nie lah surprise tok ayah dier eh? ;)

 slide yang kyra nak sangat-sangat.....


Yups....ayah beli slide for his cucu kesayangan.....siap ada swing and basketball+soccer net :) Untung kyra....ada je yang manjakan dier ;)

Time ayah *dengan pertolongan adik+wani* tengah pasang the slide and the  swing.....kyra asik kacau-kacau je....dah tak sabar nak main.....oh yes......she's sooooooo happy.....


 Happy kyra dapat slide....

 tok ayah and mama wani tengah busy 
pasang slide....kyra dah tak sabar main....

 sibuk je kyra...kacau tok ayah pasang slide....

 dah tak sabar nak main....hihi...

 Tok ayah and mama wani sampai
berpeluh-peluh+pening-pening pasang the slide....
kyra happy je...dapat main....

 Yayyyyyy!!!
Nie lah surprise from tok ayah to kyra....
thanks a lot tok ayah.....


Lepas dah siap pasang.....terus kyra main the slide non-stop....sampai berpeluh-peluh....hihi...Dah nak masuk waktu maghrib....mommy and bibik paksa kyra masuk rumah...menangis-menangis kyra tak nak tinggal her slide....

Bila tok ayah pujuk...kata lepas kyra mandi.....and makan....malam nanti....kyra boleh sambung main...baru kyra ok.....


Semalam kyra tido awal :p Penat sangat main......kyra tido tersenyum-senyum.....mimpi main slide kot....hihi...


Pagi tadi bangun je......terus cari her slide ;)


Thank you soooooooooooooooooo much,tok ayah.....kyra sayang tok ayah.....oh! mama tok pun kyra sayang........tok ayah+mama tok suka buat kyra happy.......


uh! kyra pun sayang daddy gak....sayang sangat-sangat....hihi.....


Psst....Daddy.....kyra ada lagi satu permintaan......slide dah dapat.....ada lagi satu kyra nak ;) nanti daddy balik...kiter discuss,k.....

Muah!muah.....hugs and kisses from kyra....


P/S: uh! semalam daddy ada cakap something yang buat mommy happy sangat-sangat :) yups! im smiling and jumping of happiness....cepat-cepat tau confirm,daddy....mommy dah tak sabar nie ;) mommy+kyra+lil baby love you soooooooooo much!

*Updated....sepatutnya my hubby balik 27th/28th November nie....tapi my hubby baru je text hanin tadi...and confirmed...dier dapat e-mail from office....InsyaAllah dier sign off kapal this 24th November....and dier akan sampai KL 25th November nie....tengah tunggu the flight details......yippeeeeeeeee!!! Alhamdulillah....cant wait to hug and kiss him...really miss him soooooooo much....Lagi 13 hari je lagi :)*

Thursday, November 10, 2011

saja nak bebel-bebel :)

My hubby just called.....cik Shahamah baru depart from Japan :)

My hubby cakap.....dier dah pesan kat  captain...suruh bawa kapal laju-laju....so,dier boleh balik cepat skit....hihi....hope takdelah bad weather semua.....InsyaAllah by next week dah boleh dapat the flight details....huhu....im sooooooooooo excited.....yippeeeeeee.....dalam 17-18 days nak jumpa my hubby....InsyaAllah......

Im smiling and jumping of happiness (^_______^)

B.....Me+kyra+lil baby miss you sooooooooo much! tak sabar nak manja-manja dengan B bila B balik ;)

huhu! banyak nak update....tapi entahlah....sejak akhir-akhir nie....macam malas sangat-sangat.....hanin lagi excited my hubby nak balik kot :p im counting days for his comeback....lagipun.....everyday dier call...and hanin dah cerita macam-macam kat dier.....so,takde idea nak tulis kat blog...ahaks!  


About our raya haji.....yups! we had soooooooooo much fun at kampung......especially kyra :) and yang paling best......my aunties masak food yang sedap+marvelous......happy hanin dapat makan macam-macam....nasi dagang....nasi lemak....mihun sup....lauk kampung...rendang....and of course sambal ikan bilis my favourite....nyum!nyum!.....hihi....Alhamdulillah....our korban berjalan dengan lancar......nope....hanin tak buat korban kat Kuala Kangsar....buat kat johor.....office mama (Iskandar regional) buat.....farshid amik tiga bahagian lembu....for him+me+kyra.....insyaAllah....next year sekali dengan lil baby.....semoga daddy dimurahkan rezeki selalu ;) Amin.......


Always discuss about this with mama+ayah+my hubby.....


dengan gynae hanin pun....hanin tanya dier pasal nie.....


yeah! hanin jeles.....dengan orang mengandung yang sihat+kuat tubuh badannya.....boleh jalan sana-sini.....boleh fly sana-sani.....tapi still larat.....hanin gi Melaka and balik Kuala Kangsar hari tu pun....dah penat-penat badan....sakit sangat belakang.....memang tak boleh duduk lama skit....nasib baik my hubby belanja urut badan+facial lepas balik dari kampung  hari tu (Tuesday)....hihi...thanks B....


Hanin ingat....farshid balik nie....nak gi hong kong ke? lagipun i still have the hong kong tickets ;) nak gi UK...too far for me....kalau tak pun....nak gi Langkawi....adik baru balik from langkawi....melawat fly,hubby dier yang kerja kat sana...jelesssss.....adik kata best.....dier buat spa....island hopping...semualah.....lagipun...flight tickets nak gi Langkawi not that expensive.... 


tapi.....my hubby...mama+ayah.....and doctor....kata No!!!....badan hanin lemah-lemah nak fly semua :( Hanin perlu banyak-banyak berehat......terpaksalah ikut cakap diorang...lagipun...ini semua untuk kebaikan hanin and lil baby :)


so,terpaksalah buat plan tido kat hotel kat depan pavillion tu *boleh gak shopping....* hihi...and hanin rasa hanin leh gi Johore+Singapore....sebab mama+ayah kata...if apa-apa jadi....i have mama and ayah kat sana.....and good hospitals pun banyak kat sana....tapi before nak gi sana....nak discuss dengan doctor dulu about this.....hanin nak buat medical check up this 30th November ;) hope.....doctor hanin bagilah kebenaran hanin nak gi Singapore end of this year....boleh gak bawa kyra jalan-jalan...mesti dier happy :)


Takpelah.....for lil baby....mommy sanggup sacrifice....yang penting lil baby sihat dan happy dalam perut mommy :)  *Eh! for kyra pun mommy sacrifice apa.....mommy tak larat pun....mommy tetap buat macam-macam plan nak gi vacation+jalan-jalan dengan daddy and kyra....mommy nak semua happy :)* Hanin bersyukur sangat-sangat Allah bagi peluang kat Hanin untuk mengandung buat kali ke-2.....so,i will take a good care of my lil baby in my tummy.....


Alhamdulillah...for my 2nd pregnancy....hanin tak payah keluar masuk hospital macam hanin pregnantkan kyra dulu....semua berjalan dengan  lancar....just penat-penat and loya-loya je.....sakit belakang tu biasalah....tapi hanin sakit belakang lebih skitlah...doctor kata...maybe sebab hanin pernah accident dulu.....mommy janji dengan lil baby.....i'll try to be strong for you.....mommy akan ikut cakap doctor.....so,that lil baby sihat dalam perut mommy.....mommy tak sabar nak peluk-peluk lil baby.next April 2012 *bestnyaaaaa....lil baby and kakak kyra share the same birthday month ;) kakak kyra early April....lil baby middle of April :)*.....semoga semuanya ok :)

This 17th November is a very special day ;) it's my 4th year anniversary with my hubby....hmm....on that day....hanin ingat nak gi buat spa.....tak tau lah nak urut ke tak....kalau tak urut...maybe buat facial je.....saja nak manjakan diri hanin.....my hubby pun dah bagi kebenaran.....yayyyyyyy!! nak celebrate.....tunggu my hubby balik.....baru best....dah plan macam-macam nie....cant wait to celebrate our anniversary together with kyra......hmm...tengah survey-survey nak celebrate kat hotel mana ;) 



uh! oklah.....nak kuar jap with adik....nak beli barang-barang rumah.....


take care all....hope you have a great day.....


daddy.....we love you sooooooooo much,daddy......kerja baik-baik tau......muah!


Hugs and kisses from us......

Saturday, November 5, 2011

Selamat Hari Raya Haji......(and the good news from him....) :)

Im soooooo happy.....


Yups! im smiling of happiness :)


Alhamdulillah......my hubby called and told me a very good news....something that makes me smile all day long....


he told me about his ship schedule....


huhu! memang penting....so,dier boleh tau....biler dier naik...turun semua.....


InsyaAllah...my hubby akan sampai KL this 28th November.....sepatutnya 26th/27th November tapi terlambat skit because of the bad weather....tak boleh salahkan my hubby kalau cuaca burukkan? and yang bestnyaaaaaaa....dier dapat ship schedule sampai next year 2012......Lil baby...kalau ikutkan  schedule kapal daddy.....daddy akan balik on time nak sambut lil baby....now,mommy and daddy tengah discuss tarikh sesuai nak buat c-sec...so that he can be there for us.....daddy kata...he will be back on time....no problem for that....sebab kapal selalunya ikut schedule....and about orang yang ganti dier...tak payah risau....sebab he always back to back with the same person :) just yang patut risau....kalau cuaca buruk...tu yang dier selalu terlambat balik skit.....mommy akan sentiasa mendoakan semoga semuanya berjalan dengan lancar :) yayyyyy!!! lagi 23 days mommy+kyra+lil baby nak jumpa daddy *InsyaAllah*.....soooo excited :)


uh! B....tadi honey teman wani gi dentist...check up retainer dier....lepas check up...gi Tanamera Spa kat sebelah dentist tu....hihi...saja-saja je nak tengok barang spa ;) and then,B...Honey tertengok treatment menu dier....yang bestnyaaaaaa,B...ada Pregnancy Body massage...and Post Natal Massage...macam best je B....Honey dah tanya....selamat ke Honey buat Pregnancy Body Massage? diorang kata...ok...selamat....diorang dah biasa urut-urut orang yang pregnant nie.....Honey ingat nak gi sana ngan mama this Tuesday :)  tapi mama nak buat holistic and hot stone massage....uh! honey ada beli skit barang-barang spa....thank you sooooooo much,B....B pun tau honey suka benda-benda nie...hihi...lepas tu kan,B....Honey ingat nak amik 10 days Post Natal Treatment ....after pantang,honey gi sana :) tapi masa time pantang....honey still amik Shuhaida Minyak 1001 malam Post Natal package....sebab dier tolong jaga baby and masakkan pantang food for me...so,honey nak dua-dualah....hihi....sebab Tanamera buat spa+facial....honey nak manja-manjakan diri honey after pantang ;) 


 mommy shopping skit
barang spa ;)

 mommy ingat nak amik...
10 days Post Natal Package....

Mommy nak buat pregnancy body massage....


Tomorrow (Sunday) dah raya haji.....6th November 2011....


To my beloved hubby....Selamat Menyambut Hari Raya Haji.....tersenyum honey bila baca text message B..."Hi honey...what are you doing? Selamat Hari raya Haji to you and family....hari nie pak arab semua puasa except B...sunnah diorang...tomorrow ada makan buffet for raya haji....really miss you+kyra....hope you have a great day....nanti B call honey....you take care of yourself and my lil baby in your tummy....kiss kyra for daddy...tell her daddy tak sabar nak balik and manjakan dier....love you soooo much...muah...."


heee...naughty you....kenapa tak ikut kawan-kawan B puasa? :p wah! mesti yummy buffet raya haji esok.....have fun,sayang...and enjoy your food ;)


Today,petang skit.....Hanin and family semua nak balik Kuala Kangsar,kampung ayah....nak celebrate raya haji kat sana.....Alhamdulillah...seperti tahun-tahun sebelumnya....my hubby buat korban for him,me and kyra....insyaAllah next year untuk lil baby sekali....semoga dimurahkan rezeki :)


To my beloved readers and friends......




Kepada yang balik kampung....berhati-hati di jalan raya....and hope you have a great holiday! semoga bergembira bersama keluarga tersayang :)


Oklah....got to go...nak packing baju nak balik kampung.....


Take care all....muah!


P/S: daddy.....mommy+kyra+lil baby love you sooooooooooo much.....muah!! thanks a lot for being the greatest daddy/hubby in the world.....

Thursday, November 3, 2011

Bila daddy suruh survey Jubah Dubai....mommy pun rambang mata ;)

Heee....im sooooo excited.....my hubby asked me to survey-survey jubah mana me nak......boleh dier tanya kawan-kawan arab dier atas kapal about the jubah and shopping for me ;) yups! UAE kan memang heaven untuk shopping especially kat Abu Dhabi and Dubai.....and jubah-jubah kat sana memang cantik-cantik....memang berlip-lap and rasa glamour sangat kalau pakai ;) hanin suka sangat Jubah Arab yang moden+glamour :)

Masa time hari raya hari tu....memang hanin beraya ngan jubah/kaftan :) selesa sangat-sangat.....now,dah pregnant....nak gi mana-mana kenduri...lagilah hanin suka pakai jubah/kaftan....senang nak bergerak and selesa :)

 my favourite jubah :)
masa time raya family photoshoot.... 

nie pun one of my favourite jubah :)


Seronok sangat-sangat survey jubah-jubah dubai nie....memang rambang mata ;)

Daddy....after mommy dah survey-survey.....mommy nak jubah macam nie....












All jubah pics credit to JubahSouq.com :)


oooohh....cantik-cantik dan glamour kan? suka mommy the berlian-berlian tu....ahaks!

mommy still survey-survey lagi nie :) nanti daddy call after daddy abis work,kiter discuss pasal apa yang mommy nak....size...colour semua,eh?

sayanggggggggg daddy......thank you sooooooo much,daddy....mommy happy sangat-sangat....hope  one day...lepas anak-anak kiter dah besar....boleh mommy teman daddy gi work and shopping kat sana (Abu Dhabi and Dubai)...huhu! ;)

uh! of course mommy and daddy tak forget about kyra and lil baby :)

Mommy selalu survey online barang-barang for baby and toddler kat UK......

Memang rambang mata mommy.....kalau boleh nak beli sekarang gak....baju-baju and shoes for baby/toddler memang cute-cute.....botol susu pun cute-cute kat sana....harga pun ok...mommy pun dah gatal tangan nak beli now...dah tak sabar nak shopping....hihi....tapi daddy suruh tunggu daddy balik....and kalau boleh...nak shopping barang lil baby...daddy pesan...tunggu bila dah tau jantina lil baby....hihi...InsyaAllah by end of the year mommy dah boleh start shopping barang-barang baby.....shopping kat Singapore....and then,order barang kyra and lil baby from aunty nana or bff mommy,aunty aisha kat UK....

heee.....tak sabar nak shopping....geram tengok baju baby yang cute-cute.....*cepatlah balikkkkkk,daddy :p*

Daddy pun tengah seronok shopping....order baju bola New Castle from his Chief Engineer....Chief Engineer dier memang orang UK :) daddy pun order baju bola for kyra gak....daddy nak beli for lil baby....but mommy suruh tunggu dulu....sampai lil baby kuar...hihi....sabar eh,sayang....

lagi 3 weeks++ daddy dah nak balik......yayyyyyyyyyyy!!! mommy happy+excited sangat-sangat....

tak sabar nak survey and shopping barang-barang baby and kyra dengan daddy ;)

Daddy....Mommy+kyra+lil baby love you sooooooooo much.....we also miss you....

Tak sabar daddy balik....nak peluk dan manja puas-puas dengan daddy....

Hugs and kisses from us....Muah!

kerja baik-baik tau,daddy ;) 


P/S: daddy....mama+ayah cakap....shopping gold kat sana pun best...murah.....boleh buat investment ;)